Deze voorjaarsvakantie blijven wij lekker thuis. De kinderen zijn erg moe van school etc. en ze willen het liefst de hele dag in pyama rondlopen, gamen, tv-kijken, lekker eten, Nintendoën, muziek luisteren en strips lezen. Op zich is daar niks mis mee. Tenslotte zijn ze inderdaad het grootste deel van de week naar school, sport of scouting en het is logisch dat ze als (aankomende) pubers lekker willen chillen als het vakantie is. Maar ik word er helemaal gestoord van, want met dat chillen vullen ze wel het hele huis met hun aanwezigheid en attributen. Kortom het is in hun ogen gezellig en in de mijne chaotisch. De kerstvakantie is ook op deze manier naar hun volle tevredenheid verlopen, maar ik raak gestresst en gestoord van de bijbhorende bende en al dat rondhangen. Natuurlijk heb ik wel van tijd tot tijd mijn trainingen en wip ik eens wat vaker aan bij buurvrouwen voor een kopje opwekkend vocht, maar ik heb duidelijk andere vakantiebehoeften.

Manlief en ik gingen daarom lekker even uitwaaien aan het voor ons dichstbijzijnde strand. Dat is de Slufter, maar omdat ze bezig zijn met het aanleggen van de 2e Maasvlakte is dat gebied afgesloten. Daar staat tegenover dat ze er een geweldige -gratis toegankelijke -informatielokatie gemaakt hebben over dit toekomste nieuwe land:  http://www.maasvlakte2.com/nl/futureland Binnen bekeken we de plannen en buiten de werkzaamheden en de inmiddels gerealiseerde landwinning. Een kleine foto-impressie:

havengebied  
Yangtse haven                   Slufter windmolen park           Futureland

  
2e Maasvlakte                   toekomstige strandweg            maquette kraan

Manlief en ik houden wel van dit soort zaken gezien onze achtergrond (Rijkswaterstaat, verkeerskunde, zee- en binnenvaart en baggerwerken). We gingen uitgewaaid en geïnspireerd weer huiswaarts naar onze koters. Die zouden we nog wel nog wel een keertje uit hun (vakantie)huis weglokken, maar daarover een binnenkort meer.

NB Het strand zou volgens de voorlichters van Futurland vanaf 26 mei a.s. weer open/bereikbaar zijn.

boorkop cutterzuiger

Advertenties

»

 1. Ada schreef:

  Wat heerlijk om even zo uit te waaien en even te ontsnappen aan de drukte van “vakantie”
  Je hebt ook hele mooie foto’s gemaakt .!

 2. djaktief schreef:

  Zo is het maar net Ada:

  vakantie van de vakantie 😉

  Over de landschapsfoto’s was ik niet zo tevreden ivm scheve horizonnen en de lichtval, maar het geeft wel de sfeer weer. Maar die stekker van de EON is erg leuk 😉 Je ziet ook de enorme uitstoot van de centrale en dan besef je beter dat alle energie die wij gebruiken ook opgewekt moet worden en dat dit altijd gevolgen heeft voor de natuur en het landschap. Die windturbines zijn ook niet echt fraai en ze maken heel veel herrie.

  groetjes,

  Dorothé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s