P1100344

Natuurlijk ben ik als TBM (thuisblijfmoeder dus nog steeds) degene die meestal de boodschappen doet en het eten kookt, maar je kunt het ook heel goed aan de mannen hier in huis overlaten.

Manlief ging bijtijds het huis uit om te studeren en oefende zijn culinaire kunsten uit op studiegenoten met wie hij een studentenetage deelde. Deze club overleeft alles en komt nog jaarlijks bij elkaar met aanhang om nog eens ouderwets gezellig te fonduen. Ook met ingrediënten die hij zich als student absoluut niet kon veroorloven kan hij prima koken. Hij is degene die altijd asperges koopt en bereid als het seizoen daar is. Nu is het helemaal niet het seizoen, maar het past wel in het mannenthema vandaar dat dit recept in deze aflevering verschijnt. De foto maakte ik vorig jaar reeds maar het duurde even voor de kok zijn geheimen prijs wilde geven 😉

asperges

We hebben altijd geprobeerd de kinderen ook van deze delicatesse te laten genieten, maar helaas alleen de ham en de eieren gaan er in. Misschien is de smaak te uitgesproken voor ze en gaan ze het pas later waarderen. Waar iedereen wel dol op is…. spitskool. Ik vind het een hele makkelijke groente die je even kunt bewaren in de koelkast en die heel snel op tafel staat. Manlief en ik hebben ieder onze eigen bereidingswijze 😉

papa's spitskool

Manlief heeft ook nog een echte wintertopper en dat is boerenkool volgens mij zoals zijn moeder het altijd maakte… en daar is helemaal niks mis mee.

arjens boerenkool

Oudste en jongste zijn momenteel te druk met toetsweek, respectievelijk Cito dus er wordt door hen weinig meer op tafel gebracht, terwijl dat toch wel de bedoeling is. Dat is ook de hele opzet van ons gezinskookboek … dat de jongens zelfstandig een normale maaltijd kunnen koken zonder pakjes en zakjes. Maar gelukkig toverde middelste – verzot op champignons- vorig weekend deze lekkernij als lunch:

Franse champignontasjes

Hij is degene die het het allerleukste vindt om samen met een van ons een ‘meer gangen dinertje’ te maken. Onderstaand recept is nog afkomstig van zo’n kokkerel-quality-time met papa, maar op een of andere manier heb ik het recept destijds niet opgeschreven. Het kan ook zijn dat het zo lekker was dat het al op was voordat ik er een foto van had kunnen maken. Omdat ik geen zin had om te recepten opnieuw te maken voor de foto,  maar ze wel had uitgeschreven, heb ik er maar foto’s van ingrediënten bij gemaakt of kopietjes van eerder gemaakte foto’s. Best nog moeilijk om groenten een beetje kek op de foto te krijgen trouwens 😉

bruchetta's met tomaat

In de wintertijd leeft hij zich ook regelmatig uit met het basisrecept voor pepernoten waar je natuurlijk ook gewoon koekjes van kunt maken. Het recept dateert volgens mij nog van de peuterspeelzaal of zo.

pepernoten

Zo dat is wel genoeg voor alweer de 9e aflevering van Uit de keuken van ….. Je kunt alle eerdere recepten vinden onder het tabblad recepten. Wordt vervolgd…….

Advertenties

»

 1. KnutzEls schreef:

  Groot gelijk, je kunt niet vroeg genoeg beginnen om de kinderen te leren koken. En zo te zien doen ze het goed en manlief ook!

 2. Ada schreef:

  Wat een heerlijke dingen staan er bij jou op het menu.
  Leuk dat de kinderen al zo jong leren koken altijd makkelijk voor nu en later
  Groetjes,
  Ada

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s