Verder

atletiekbaan cav

Afgelopen week heb ik vrijwel iedere dag gesport. Dat wil niet zeggen dat ik me altijd in het zweet ren, maar ik haal de bewegingsnorm makkelijk. Sporten ‘keeps me going’ dat is al vaker gebleken en ook nu – in afwachting van wat komen gaat – was het een probate ‘kalmeringspil’. Deze week deed ik o.a. een Coopertest.

1471240_390662381065431_1070506260_n

Het was wisselend loopweer en donderdag regende het regelmatig. ’s Avonds werd het gelukkig beter voor al die lopers die zich bij CAV Energie hadden aangemeld om hun conditie te testen.  Er waren meer dan 80 deelnemers en er werd in shifts gelopen. Het is leuk om allerlei bekenden te zien zoals Running Hans die weer jurylid was en bovenstaande foto maakte. Daardoor ontdekte ik trouwens dat er cijfers naast de atletiekbaan stonden. Hij rekende nog snel uit dat ik steeds 55 seconden moest lopen over 200 meter waar de tweede klok stond om op 2500 m uit te komen. Dat was mijn streefdoel, wand de vorige keer liep ik al over de 2400 m.

Afijn om 08:20 uur werd mijn shift weggeschoten en het ging gelijk al mis. Het begon te hozen en te waaien en eer ik bij die tweede klok was kwam ik al flink lucht tekort. Het eerste rondje lukte het nog om op schema te blijven, het tweede rondje was ik nog in de buurt (6 seconden erboven) maar toen voelde ik al dat ik dit niet kon volhouden. Een van de lastigste dingen bij wedstrijdjes vind ik het uitlopen als je je doel toch niet meer kunt halen. Dan moet er een knop om van de stand ‘verspilde moeite’ naar de stand ‘doorgaan’. Het kostte me nog wel een volle ronde eer ik dat voor elkaar had, maar het lukte door mezelf in te fluisteren: ‘over 8 minuten is alles voorbij’. Dat doe ik ook tijdens andere wedstrijden dat focussen op de beperkte tijd dat ik nog alles moet geven en dat ik daarna mag loslaten. Bij wegwedstrijden heb je dan wel afleiding door het parcours en je medelopers, maar op de baan niet. Uiteindelijk haalde ik dus 2362 meter en was teleurgesteld, nat en flink achter adem.

coopertest overzicht

coopertest 14-11-2013

Hierboven staan dus de cijfertjes van de eerder gelopen Coopertest en van mijn rondetijden van deze keer. Als je hier klikt kom je op de tabel om je conditie te checken en hier kom je op het schema. Het is niet slecht wat ik gelopen heb (2140 is al ‘uistekend’ voor mijn leeftijd) maar ik zie geen verbetering terwijl ik de laatste jaren meer op snelheid train. Natuurlijk speelden nu de weersomstandigheden mee en ook wat er allemaal in mijn kop rondgaat na de diagnose huidkanker. Ik merk dat ik het rationeel allemaal kan bevatten, maar gevoelsmatig niet. Het beïnvloed vooral mijn concentratie en ik kan me moeilijker tot allerlei dingen zetten. Ik denk dat  ik 25% minder functioneer als anders. Als ik dat in deze Coopertest doorbereken dan zou ik zeker wel boven die 2500 m komen.

2013-11-15 11.32.24_1

Nou is snelheid niet het allerbelangrijkste voor me gelukkig want ik ben meer een diesel die op gang moet komen en die het liefst 25 km loopt. Volgende week zondag loop ik voor het eerst een trailwedstrijd van 15 km in Geldrop bij ‘t is voor Niks’. Ik heb al veel gehoord over dit evenement waaraan wandelaars en lopers gratis mogen deelnemen. Hulde aan de organisatie die dit ooit zo heeft opgezet en aan alle vrijwilligers. Ik vind het geweldig dat zoiets ook kan. Ik zet me ieder jaar een keer in als vrijwilliger bij een loopevenement als dankjewel voor al die keren dat ik zelf loop. Dinsdag a.s. heb ik een eerste afspraak in het EMC te Rotterdam om  te spreken over de operatie. Ik weet dus nog niet wanneer dat gaat plaats vinden. Het is mooi dat ik dan dit wedstrijdje achter de hand heb als motivator om door te rennen en de trainingen niet te laten versloffen. Buiten rennen is goed voor me want het zorgt ervoor dat ik me blijf verwonderen over wat ik tegen kom. De foto boven is van het pad door de Rhoonse Weide waarover ik hier blogde en de foto’s hieronder zijn van een kunstwerk in Portland (waar ik al jaren langs ren maar nu eens op ben geklommen) en van het kunstwerk aan het begin van de Rhoonse Weide. De foto’s zijn een beetje vaag want de lens van mijn mobieltje was blijkbaar beslagen. Op de foto’s staat trouwens ook mijn loopmaatje en buurvrouw Pauline met wie ik in december weer de Bruggenloop hoop te doen.

2013-11-15 11.19.39_1 2013-11-15 11.30.54_1

Vandaag is mijn eerste rustdag qua bewegen. Als alle huishoudelijke klussen gedaan zijn, dan kruip ik lekker achter de naaimachine want er zijn nog diverse naaiprojecten die om  aandacht vragen. Maar daarover horen jullie weer een volgende keer.

Enne… heel hartelijk bedankt voor alle lieve reacties die ik overal krijg… het voelt alsof jullie me een beetje optillen 😉

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Saskia schreef:

  Hoi Dorothe,

  Lekker blijven lopen hoor, dat helpt bij drukte in je hoofd! Ik merk t nu het superdruk is op t werk en ik al weken een beetje boven mijn macht werk. T Is net houdbaar, maar wankel. Lopen helpt dan heel goed!!
  Bezig blijven en afwachten, sterkte!

  Groetjes,
  Saskia

 2. ruud schreef:

  testlopen zoals coopertesten zeggen niet alles; vooral in deze tijd van het jaar als allerlei ongunstige omstandigheden (regen en wind zijn funest op een baan; en ik ben “specialist”, ahum) kunnen gaan meespelen. Het baanseizoen loopt tenslotte maar tot in september……..dus niet gesomberd over deze cijfertjes, zeggen lang niet alles.
  Lekker doorhobbelen, keep it up en ik zie je in Geldrop.
  greetz

 3. Ada schreef:

  Lekker bezig, ben je tenminste goed in conditie als je geopereerd moet worden. Mooi zijn de foto’s met dat wazige ….geeft ze een beetje mysterieuze uitstraling !

 4. RunningHans schreef:

  Je had de slechtste serie qua weer… Regen en de meeste wind denk ik, en wat je zegt je bent er niet helemaal bij nu…… En ik zei 58″ per 200 :-)… Haha…. In het voorjaar van 2014 bij de volgende coopertest zal het beter gaan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s