there is always something around the corner

Mijn tante in Australië – die een turbulent jaar heeft – mailde me onlangs deze variatie op het Engelse gezegde…. ‘there’s always something around the corner’ …. en ik moet zeggen dat het de afgelopen periode duidelijk klopte.

Na een drukke week spannende week – alleen ‘in charge’ de derde week pas na mijn tweede operatie  (manlief genoot van een welverdiend week je fietsen in de bergen) – volgde er een nog spannendere week…. met een kind in het ziekenhuis…. Bouke onze middelste van 15 werd geopereerd aan een blindedarmontsteking. De operatie is goed verlopen en hij is weer thuis om te herstellen van deze buikoperatie.  Maar het was wel slopend allemaal die drie dagen ziekenhuis. De onderzoeksuitslagen waren nl. zodanig dat er nog een tweede onderzoeksdag volgde maar daarna ging het allemaal reuze snel gelukkig. Ik blijf het een zegen vinden dat de gezondheidszorg hier zo goed geregeld is.

Maasstadziekenhuis en zorgboulevard  emc imagesCAVMAQH6

Ondertussen had ik zelf een consult bij mijn chirurg over de vorige en volgende operatie. Ik fietste letterlijk van het ene ziekenhuis naar het andere (van Maasstad naar EMC en weer terug). We waren allebei blij dat de vorige operatie een succes is geweest omdat mijn gezicht er nu veel beter uit ziet en functioneert, maar een derde operatie is noodzakelijk. Helaas gaat zij het EMC verlaten en kan zij die operatie (waarschijnlijk begin september) niet meer doen. Iedere gezichtsoperatie is uniek en de technische aanpak daarvan kan nogal verschillen dus het is niet fijn dat ik moet switchen, maar ik troost me met de gedachte dat ik bij het EMC in de allerbeste handen ben op dit gebied. Ik kan medio juli op consult bij een andere chirurg (ook een specialist in gezichtsreconstructies0 en die gaat dan bepalen wanneer en hoe ik verder geholpen kan worden.

oordopjes         oogdruppels

Ondertussen mag ik omdat mijn neus nog niet goed functioneert met een neusdop (is oordopje eigenlijk) gaan slapen en voor mijn oog krijg ik druppels overdag en zalf voor de nacht ter voorkoming van uitdroging van het hoornvlies omdat het oog niet goed sluit en te weinig knippert. Verwacht wordt dat de zwelling nog meer zal afnemen en dat mijn oog steeds beter in de kas zal gaan passen. Ik mag weer gaan masseren in ieder geval en het ziet er allemaal veel beter uit dan na de vorige operatie. Voor dat masseren ben ik nu dus opnieuw onder behandeling van een oedeemtherapeut die door middel van manuele lymfedrainage (specifieke massagetechniek) het vocht probeert te verplaatsen naar delen van het lichaam waar de vochtafvoer wel normaal functioneert. Ik masseer ook zelf twee keer daags, maar dat kun je niet zo goed zoals zij het doet. Het gaat ook niet alleen om die vochtafvoer, maar ook om het littekenweefsel soepel te houden. Misschien kan ik over een tijdje mijn oog weer helemaal sluiten en ermee knipperen.

Het is een heel medisch verhaal geworden maar zo is het nu eenmaal. De week daarvoor heb nog veel andere dingen gedaan waar ik liever over blog,  maar dat komt nog wel een keertje. Ik sluit af met de foto die ik aan het eind van mijn eerste hardlooprondje vorige week maandag maakte. Het begin is er weer, we gaan vooruit en zo komen we wel ergens …..ooit……

2014-06-16 08.47.50_1

Verder nog heel hartelijk dank aan collegablogger/renner Paula IJzerman oftewel Ironlady die me dit schitterende INKnBURN  hardloopschirt – dat ik hier draag- gaf om me te aan te moedigen. Diezelfde Ironlady is ondertussen ook een eigen bedrijfje begonnen dat clinics geeft in o.a. trailrunning en minimalistisch rennen (met bijna blote voeten). Voor meer info moet je kijken op IronFeet. Ik heb deze week alleen even met mijn blote voeten in het gras gewandeld om weer even ‘normaal te worden… ook daarover later meer.

Advertenties

»

 1. baasbraal schreef:

  Nou, je gezicht ziet er zeker een stuk beter uit zeg! Enerverend weekje geweest, ook vervelend dat je chirurg weggaat, een gezichtsreconstructie is zoiets persoonlijks…… Maar ja: je moet er het beste maar van hopen. Ik blijf aan je denken, kanjer! Ik vond het zo knap dat je in die emotionele en fysieke drukte toch tijd vindt om ons op de hoogte te houden. liefs uit Zweden.

 2. Jannet schreef:

  Pfff, dat was weer heftig allemaal. Gelukkig gaat het nu de goede kant op. Ik hoop dat je een mooie en vooral rustige en ontspannen zomer zult hebben zodat je in september goed uitgerust bent voor de 3e (en hopelijk laatste) operatie.

 3. Het komt helemaal goed met je gezicht. Duurt een poosje maar dan ziet het er weer heel mooi uit. Bovendien heb je zoveel doorzettingsvermogen……
  Groeten Veronique

 4. Ada schreef:

  Gezellig om je verhaal weer te lezen, knap dat je er nog tijd voor hebt met alle drukte.
  En het is goed om je gezicht lekker een poosje rust te geven en zichzelf te laten vormen en met de volgende operatie komt het vast goed want het is nu al zo’n stuk beter geworden. En echte schoonheid zit van binnen toch …..en daar heb jij genoeg van en dat straal je ook uit.
  Groetjes,
  Ada

 5. kliefje schreef:

  Blij dat het de goeie kant op gaat. Sterk wijf jij!

 6. Affodil schreef:

  Behoorlijk heftig, maar je doet het toch maar weer.

 7. Poeh hé…. of je bordje nog niet vol genoeg was. Wat fijn om te lezen dat je weer een stukje kon hardlopen. Sinds je je InkBurn-shirt liet zien ben ik helemaal verliefd op die shirts en broekjes! Zo Gaaf! Zitten ze ook lekker? De prijs houdt de aanschaf tegen, maar ooit wordt het weer kerst en verjaardag enzo 🙂

  • djaktief schreef:

   Het Inkburnshirt zit erg lekker, maar voor mij is het voor de zomer te warm. Het is wat dichter geweven en kwalitatief beter dan de standaardsirts. Ik draag het tot ca. 18 graden buiten. Met de broekjes heb ik nog geen ervaring.

   Groetjes,

   Dorothé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s