back again

Dat refrein van de song van Status Qoa dreunt de hele tijd in me door…. daar ging ik weer voor de derde keer…..

 

 20141021_192345 20141021_233903

Dit was mijn to do lijstje de laatste dag voor de operatie. De laatste weken had ik al heel veel dingen gedaan die de komende tijd te belastend zijn. Maar ik had nog een flinke eindsprint nodig om het allemaal voor elkaar te krijgen. Je ziet dat ik bijna alles heb doorgestreept. Alleen hardlopen is niet gelukt. Ik durfde nl. i.v.m. het slechte weer geen risico te lopen op een verkoudheid. Je weerstand neemt immers flink af door de narcose. Koken is ook niet gelukt, want dat nam jongste ineens van me over met de woorden: ‘ga jij maar doen wat je moet doen mama’ en het lukte hem om de spanakopita op tafel te krijgen. Het gezinskookboek werkte dus.  De tas inpakken heb ik natuurlijk wel gedaan maar niet meer afgestreept. Dat ging natuurlijk vanzelf toen ik dat lieve briefje vond en ik sliep er ook uitstekend op.

back again

De wekker ging om half zeven want we moesten ons weer om kwart over zeven melden op de afdeling zeven Midden van het EMC. Je hebt in ieder geval dan geen file- of parkeerproblemen moet je maar denken. Na het lezen van de krant, nog zowat bladen en twee toeren haakwerk in het dagverblijf kreeg ik een bed toegewezen. En ineens was het om kwart over negen zo ver dat ik naar de OK ging. Manlief had moeite om me te laten gaan en vergezelde me tot de lift. Op anesthesie was het heel stil en ik kreeg heel vakkundig mijn infuusnaald, van dezelfde man als de eerste keer. Maar het duurde heel lang voor ik echt de OK in ging. Ik hield me zo rustig mogelijk, maar daardoor ging natuurlijk weer iedere keer dat alarm voor een lage hartslag af. De chirurg kwam met twee assistenten om de boel af te tekenen op mijn gezicht en dat is toch wel erg confronterend moet ik zeggen. Maar in die paar minuten groeide ook gelijk het vertrouwen dat hij er het beste voor me van zou maken. Ineens was de klik er en toen waren ook de zenuwen weg. Om vijf voor tien werd ik de OK ingereden en dan is er wat gedoe omdat je zelf van het bed op de operatietafel moet klimmen. Alleen zat er nog een halve meter tussen, dat had de assistent niet in de gaten, maar hij herstelde het snel toen ik zei dat ik niet zo ver kon springen met als die slangen aan me. Het laatste wat ik zag waren de wijzers van de klok om tien over tien.

En de hele dag heb ik niet veel gezien want ik was verschrikkelijk slaperig. Volgens manlief kwam ik om 14:15 uur terug op de afdeling. Ik lag om een of andere reden aan de zuurstof en dat zat ontzettend vervelend maar het moest erin blijven. Heel af en toe deed ik mijn ogen open en opeens was daar de chirurg in normale kleding, maar ik kon geen woord met hem wisselen, want ik viel weer weg. Manlief kreeg dit van hem te horen:

 • Ze hebben bij mijn mond een lapje losgemaakt, uitgedund en opnieuw vast gezet met gewone hechtingen en quilthechtingen zodat er geen vocht onder kan ophopen.
 • Het litteken op mijn slaap tot mijn oog is ook opnieuw geopend en anders vastgezet. Hoe dat weet ik niet want het zit helemaal dichtgeplakt.
 • Verder is er 4,5 ml. vet uit mijn buik in de deuk onder mijn oog gespoten.
 • De operatie is zonder complicaties verlopen.
 • Vrijdag mogen de quilthechtingen eruit.
 • Maandag mogen de andere hechtingen eruit.

Maar wakker worden deed ik maar niet. Op een gegeven moment was er sprake van dat ik misschien zou moeten blijven en dat wilde ik niet. Ik heb wat van de broodmaaltijd gegeten en daar werd ik wakkerder van. Eindelijk mocht de zuurstof eraf en kon ik naar het toilet en toen mocht ook gelijk het infuus eraf en kon ik naar huis. Thuisgekomen viel ik ogenblikkelijk weer in slaap in mijn luie stoel, maar de spaghetti die de kinderen gekookt hadden deed me goed. Toch viel ik daarna weer als een blok in slaap op de bank. Het lukte me niet om één aflevering van Suits uit te kijken. Steeds weer sliep ik in. Uiteindelijk ben ik om tien uur naar bed gegaan tot vanochtend acht uur.

Ik voel me nu nog erg zwakjes en heb slechts een kort ommetje gemaakt. Alle verdere energie zit in dit blog om iedereen te informeren. Ik heb nog nergens zin in of puf voor maar stilaan zal alles beter gaan. Als de zwelling gaat afnemen en de hechtingen eruit zijn dan gaat het weer de goede kant op. Mijn mannen helpen me verder en ik heb een goede gezondheid en voldoende wilskracht om mezelf weer naar de #roadtorotterdam en #mr15 te trainen.

20141023_125351

Advertenties

»

 1. wat ben je toch een kanjer! Geweldig.Doe het rustig aan en alleen dingen waar je zin in hebt en laat je lekker verwennen door die geweldige mannen van jou.

 2. Lieve lieve lieve lieve dappere DoDahlia, het is geen wonder dat je door Arjan en jullie jongemannen (chef Hylke!) zo geweldig wordt gesteund, nu jij op apegapen ligt hebben ze eindelijk de kans om je te geven wat jij hen al die jaren hebt geschonken: liefde, zorg en aandacht. Als ik jou was (dat ben ik niet) zou ik dat apegapen lekker lang rekken om met volle teugen te kunnen genieten van hun kunsten. Mocht je uitgekeken raken op snelle jongens Mike en Harvey dan zijn Neal en Peter in de serie White Collar ook vermakelijk. Groetjes en ik sta er voor je, op 12 april langs de Boszoom.

 3. Tiny Raijmakers schreef:

  Nu vlug weer herstellen!

 4. kliefje schreef:

  Poeh, heftig weer hoor. Blij dat het goed gegaan is en ik zal duimen voor een vlot herstel en een prachtig resultaat.

  Houd je taai!
  xx

 5. Karine schreef:

  Het is achter de rug, veel sterkte met het herstel!

 6. Monique Konings schreef:

  Wij wensen je een spoedig herstel. Doe rustig aan!

 7. Ada schreef:

  Gelukkig heb je het er weer opzitten en nu jezelf even lekker laten verwennen om lekker snel weer opgeknapt te zijn…beterschap !
  XXX

 8. ruud schreef:

  Gelukkig zit dit er weer op, fijn dat dat goed gegaan is.
  Nu lekker herstellen en ook fijn dat man+kinders je daarbij zo goed steunen.
  Sterkte de komende periode!

 9. Jannet schreef:

  Deze operatie heb je ook weer gehad. Fijn dat alles goed is gegaan en heerlijk dat die mannen zo lief voor je zorgen, geniet daar maar van. Slaap zoveel en zolang als je wilt/kunt want dat is alleen maar goed voor je herstel en zo gaat de lastige tijd na de operatie alleen maar sneller voorbij. Het is voor het goede doel, moet je maar denken.
  En straks ga je lekker trainen voor R’dam!

 10. Karien schreef:

  Hoe jij dit allemaal opschrijft, daar kun je alleen maar respect voor hebben! Volgens mij doe je het geweldig! Laat jezelf goed verzorgen, alleen maar goed voor jou en voor je gezin!

 11. Lou-ter-Lou schreef:

  wat een verhaal weer… ik like, omdat ik blij ben dat je weer thuis bent en alles goed is gegaan. Opluchting!! Nu eerst herstellen, bijkomen, er voor jezelf zijn. Dikke knuffel en heel veel sterkte en beterschap!!! X

 12. Barbara schreef:

  Tjeetje! Amper terug en je zit alweer voor je computer! En het lukt je weer om het leuk op papier te zetten ondanks dat je (waarschijnlijk) nog een beetje suf bent.
  Fijn te lezen dat je mannen zich zo lief inspannen voor je. Doe rustig aan! Het ging goed de vorige keer. Het weer helpt ook wel een handje…. Het is toch echt weer nat… Goed voor de plantjes zullen we maar zeggen.
  Veel sterkte en ik hoop je te zien na de vakantie.
  Veel liefs, Barbara

 13. baasbraal schreef:

  Pff, ik lees dit nu pas, want we waren in Malmö en ik was vergeten de snoeren van mijn computer mee te nemen: leeg dus. Meid, wat een kanjer ben je!! Diepe bewondering. Hou je vast aan je mannen en aan je loop voornemens en geeft oe aan je slaapbehoefte voor nu. Slaap is heel helend, echt! Liefs van mij en weet dat ik aan jullie denk….

 14. Wat een impact hè, zo’n operatie. En jeetje… wat een doelen stel jij jezelf.
  Ik hoop dat je intussen wat minder slaperig bent ;-).
  Stapje voor stapje weer vooruit!

 15. Gerda Capiteijns schreef:

  Heel veel sterkte met je herstel, geniet van alle hulp van je gezin, laat je maar eens lekker verwennen en neem je rust.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s