20141027_114638_1

Voor het eerst sinds de diagnose huidkanker vorig jaar 30 oktober zit dit wolkje in mijn hoofd.

P1150330_1 P1150331_1

Gisterenochtend om kwart voor acht met de tram op pad naar het EMC om de hechtingen te laten verwijderen. Het was weer een pijnlijke bedoeling en een hele klus. Gelukkig was het dezelfde lieve en kundige verpleegkundige weer die het deed. We grapten over de kilometers hechtingen die zij al ooit heeft los geknipt. Ze schatte dat ze de aarde al rond zou zijn. Arjen telde er van mij ook weer zo’n stuk of vijftig (later gemeten 15 cm bij mijn oog/oor en 6 cm bij mond). Daarna de controle bij een onbekende maar niet onvriendelijke arts. Hij was heel tevreden en was gauw klaar maar ik zat toch nogal met wat vragen. De meeste dingen kunnen echter pas bij de controle door de chirurg in december besproken worden. In ieder geval werd duidelijk

 • dat ze veel langer (2,5 uur) geopereerd hebben dan aanvankelijk gepland was (90 minuten);
 • dat een blauwe buik van het wegzuigen van slechts 4,5 ml vet normaal is;
 • dat zuurstof vaak lang gegeven wordt na een operatie;
 • dat ik mijn gehoorapparaten weer kan gebruiken omdat het in mijn oor gelekte bloed helemaal weg is
 • en dat verder belangrijk blijft om je in acht te nemen (geen zon, geen belasting van het gezicht).

20141027_094620_1

Nog behoorlijk van de kaart door alle ‘sensaties’ in gezicht en heel emotioneel ging ik met manlief een latte macchiato  drinken en worteltjestaart eten in het Westerpaviljoen. Huilen was namelijk een luxe die ik had uitgesteld omdat het te zeer aan mijn oog en litteken. Manlief toog op een gegeven moment weer aan het werk maar ik heb wel twee uur gezeten om bij te komen.

Daarna was het plan om naar de nieuwe markthal te wandelen en dan met de tram terug te reizen, maar ik besloot om nog even naar het NAI te wandelen waar ik onlangs met de Rotterdam Running Crew zo leuk die versnellingen gelopen had (klik). Ik zag van alles en heb heerlijk lang rondgedwaald en foto’s gemaakt. De batterij van de Lumix was leeg dus de meeste komen uit mijn mobieltje en zijn niet van topkwaliteit, maar ze smaken naar meer en maken me nieuwsgierig naar de achtergrond van kunst, landschapsinrichting, musea (allemaal dicht op maandag), architectuur etc. Ik heb nog geen puf om alle links erbij te zoeken maar ik kom er vast nog wel eens op terug in een blogje. Daarom in vogelvlucht ……….

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

En ja de Markthal die ga ik vandaag dus maar bekijken. Heerlijk om zoveel moois als afleiding te hebben.

Advertenties

»

 1. baasbraal schreef:

  Pfff nou, dat zijn flinke littekens……. Ja, eind november kom ik naar Nederland en ga ook naar de Markthal. Ik wil hem nu wel eens in het echt zien na al die foto’s op Facebook. Jij sterkte en dat je maar flink en snel mag opknappen en dat dit maar de laatste operatie mag zijn….. Liefs

 2. Barbara schreef:

  Flink hoor!! Hechtingen uit je gezicht…
  Gelukkig was het beter weer dan vandaag!! Met aangenaam temperatuur(tje). Ben benieuwd naar je foto’s.
  Veel sterkte en tot gauw ziens bij een bakkie?
  Liefs,
  Barbara

 3. Het is allemaal heftig hoor, maar toch fijne berichten.
  Ik weet nog dat ik met mijn man, de avond voor mijn operatie in het ErasmusMC ook heel ontspannen hebben gewandeld in het park rond het ziekenhuis. Dat was wel heel fijn. Fijn ook dat er een alles komt goed wolkje in je hoofd zit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s