Deze blog verscheen eerder op Naaicafé DJ

P1130563_1

herinneringskussen met kinderkleding en fotoprint op textiel

Als creatieveling word je continue overspoeld met ideeën maar net zoals iedereen heb ik maar beperkte tijd om ze ten uitvoer te brengen. Het is me al vaak genoeg gebeurd dat ik in plaats van een middagje achter de naaimachine de tijd gebruikte voor surfen langs al die geweldige ideetjes en blogs met tutorials. Ik voel me dan tegelijk geïnspireerd en toch een beetje schuldig dat er niks uit mijn handen is voortgekomen.

P1130552_1

herinneringskussen met kleding ouders en fotoprint op textiel

Tegenwoordig heb ik de afspraak met mezelf dat ik voor twee uur ’s middags niet meer op telefoon of computer kijk, behalve natuurlijk voor directe afspraken en noodgevallen. Het helpt moet ik zeggen. Wat ook helpt is om met iemand anders werktijd af te spreken. Samen werken is gezellig en inspirerend. Je kunt elkaar adviseren en helpen. Als je geen creatievelingen hebt of als jullie hobbytijden niet matchen kun je ook een afspraak maken bij een naaicafé. Het liefst mijn eigen Naaicafé DJ natuurlijk maar er zijn hier in de regio nog meer collega’s. Natuurlijk is daar Caroline Vogel in Rotterdam – die volgens mij ooit het concept heeft verzonnen – maar ook Henny in mijn eigen woonplaats Barendrecht heeft nog plaats.

klosje en koffie naaicafé jpeg

Bij naailes wordt vaak alleen gedacht aan kleding maken, maar er is zoveel meer dat je kunt doen met stof. Als je nog nooit achter een naaimachine hebt gezeten en je gaat meteen met patronen aan de slag, waarbij je op bepaalde afstanden recht en gebogen precies moet stikken, dan kan je je overvraagd voelen. Het is dan veel slimmer om te beginnen met een eenvoudiger project zoals een kussen met rechte naden. Er zijn veel mogelijkheden voor een sluiting, dus maak je maar geen zorgen dat je direct een rits in moet zetten. Natuurlijk help ik je als je dat wel zou willen.

Denk nou niet dat een kussen saai is. Ik heb hier een aantal ideetjes voor jullie die ik fotografeerde in winkels, tijdschriften etc. Verder kun je ook nog kijken op mijn Pinterstbord Kussens klik hier. Spreek met jezelf af dat je niet verder kijkt dan deze plaatjes want voor je het weet ……… 😉

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Zo daarna de lapjesmand inspecteren en/of kijken of tussen de oude truien en spijkerbroeken die je nog uit je kast wilde halen voordat het zomer wordt en dan spreek je wat af met een vriendin….., bij Naacafé DJ of bij een van de anderen die ik noemde. Zie ik je deze week?

Advertenties

»

  1. kliefje schreef:

    Lijkt me leuk. Maar je woont helaas niet op fietsafstand 😉

  2. Ada schreef:

    Veel succes !

  3. je inspireert anderen goed

  4. KnutzEls schreef:

    Zo, jij bent goed met je Promo bezig. ’t Is dat er hier nog kussens te over liggen en ik dus geen behoefte heb aan meer. Maar inderdaad, je zou er zo aan beginnen. Die memoriekussens zijn trouwens heel leuk. Dat is ook een leuk idee voor een afscheidscadeautje aan een leraar of lerares. Alle kinderen met hun pasfoto erop, jaar en klas – klaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s