Hit & Run

1622827_737307713005927_41842663038451035_n
gevonden op het word wide web

Dit is eens een wat ander blogje als anders. Ik lees veel blogs en bij Mrs Brubeck werd ik geattendeerd op deze blog van Menck met vragen geïnspireerd op ‘rubriek Hit & Run in dS Weekblad, de bijlage aan De Standaard. Daarin wordt telkens een bekende dan wel minder bekende persoon bestookt met een resem korte vraagjes.’  Misschien neemt iemand het stokje over? Hoeft niet mag wel…..

dora-zwart-wit
ms ‘Dora’

Wat is uw vroegste herinnering?
Dat de slofjes van mijn moeder voorbij drijven en mijn oom Gerard op mijn zus en mij past….. ze was overboord geslagen bij het invaren van het Maas-Waalkanaal waarbij ons schip een groot gat in de boeg op liep. Ik weet er niet veel meer van behalve die slofjes en het trommeltje snoepjes dat mijn zus en ik kregen later toen we aan de werf lagen. Het moet nog voor mijn schooltijd zijn geweest want ik woonde nog aan boord en niet op het internaat,  < 6 of 6 jaar

Welke levende persoon bewondert u het meest, en waarom?
Eigenlijk is dat een groep…. nl. vrouwelijke ultraloopsters, dat wil zeggen vrouwen die ultralange afstanden hardlopen. Momenteel volg ik Leonie van den Haak, Jannet Lange, Paula IJzerman, Martine Hofstede, Jolande Linschooten maar er zijn veel meer. Dit zijn loopsters die er ook over schrijven op een blog of Facebook. Ik bewonder vooral hun focus, moed, avonturiersgeest, doorzettings- en relativeringsvermogen. Ze zijn voor mij een inspiratie als ik er doorheen zit, niet alleen met hardlopen.

Wat is uw grootste angst?
Ik ben bang voor depressie en verder zou ik het ook vreselijk vinden om gek of dement te worden.

Wat is uw meest onhebbelijke karaktertrek?
Dat ik zo serieus en perfectionistisch ben.

Welke eigenschap stoort u het meest bij anderen?
Gebrek aan inlevingsvermogen en vooral makkelijk commentaar geven terwijl men niet weet wat er speelt.

Wat was uw meest beschamende moment?
Dat ik dingen verkeerd versta en mensen niet of verkeerd begrijp en dan boos word. Ik ben slechthorend en dit komt best vaak voor. Achteraf heb ik dan zo’n spijt van. Het komt vooral ook nogal eens voor tussen mijn man en mij.

Wat is uw dierbaarste bezit?
Mijn foto-albums en de herinneringen die ze oproepen. Dat ik even terug kan naar wat vroeger zo gewoon was…. mijn ouders, de kinderen klein, vakanties, ons schip etc. Ik maak ook erg graag foto’s maar toestellen zijn vervangbaar, foto’s niet.

Wat maakt u ongelukkig?
Dat ik ouder word en dat mijn gezondheid en fitheid afnemen. Maar ook de eenzaamheid van de digitale wereld: we typen wat af op onze computers en telefoons (met veel icoontjes) en volgen van alles maar we hebben veel minder echt uitgebreid/diep contact omdat we elkaar steeds minder IRL (in real life) bellen, spreken, afspreken, bezoeken, schrijven.

p1120903_1 20160911_131931_1-uitsnede2

 

Over welk deel van uw uiterlijk bent u het minst tevreden?
Mijn gezicht is er niet mooier op geworden door de huidkankeroperatie (BCC) en de vier gezichtsreconstructies. Ik schaam me er niet voor maar ik voel me niet meer mooi met de littekens, de verkleuringen, de asymmetrie, tranende oog en vooral omdat mijn gezicht/mond niet meer mee lacht maar scheef trekt. Ik accepteer het wel maar dat is iets anders dan er tevreden over zijn.

Wat is uw favoriete boek?
‘Redenen om te blijven leven’ van Matt Haig staat nu al weer een tijdje bovenaan, maar hoog op mijn lijstje staan ook ‘Vaslav’ van Arthur Japin (zie blog waarom) en ‘Lieve zus’ van Renate Welsh. Ik lees vrij veel en van alles door elkaar. Er liggen er minimaal vijf bij mijn bed en ik  ben meestal wel in twee of drie boeken tegelijk bezig. Ik lees het liefst papieren boeken

20160923_163646_1

Wie of wat is de liefde van uw leven?
Mijn man Arjen die ik op mijn 27e leerde kennen. We schelen drie maanden in leeftijd. Hij is mijn betere helft zeg ik wel eens gekscherend, maar het is echt waar.

Wat was de beste kus van uw leven?
De heftigste was toen ik mijn man terug vond de dag nadat ik hem had leren kennen met carnaval in Nijmegen. We waren die avond uit elkaar gegaan zonder iets af te spreken en daar kreeg ik spijt van. Gelukkig kwam hij de volgende dag weer opdagen.

Wat is uw foutste guilty pleasure?
Teveel eten en drinken. Koffie smaakt het lekkerste met een koekje/chocolaatje en ik drink graag een glaasje port, glühwein of andere sterke drank uit een land waar we op vakantie waren. We nemen steevast alcohol als souvenir mee. Ik moet hard sporten om het er weer af te krijgen.

atelier dj naailes op maat logo klein
Wat bent u verschuldigd aan uw ouders?
Ze hebben me geleerd zuinig te zijn en dingen te hergebruiken en te repareren. Recyclen is mijn lifestyle geworden en ik ben handig in allerlei dingen tot op zekere hoogte.En ik moest altijd alles van ze proberen om zelf te doen dus ik kan veel van bandenplakken tot een eigen bedrijfje beginnen vanuit een hobby.

Wie mag er aanschuiven aan uw droomdiner?
Mijn man en kinderen. Ik heb niet zoveel met bekende mensen, dat boeit me niet echt. Uit eten gaan met familie of vrienden en echt goede gesprekken voeren dat doe ik graag en daarbij lekker eten helemaal.

Welke stopwoorden en –zinnetjes gebruikt u te veel?
Ik gebruik nogal eens ‘maar’ om gelijk proberen te krijgen. Verder ben ik heel prijsbewust en merk regelmatig op dat iets niet (te) duur is of gratis of juist prijzig is.

Wat is de ergste job die u ooit hebt gedaan?
Na mijn verhuizing van omgeving Nijmegen naar Rotterdam werd ik aangenomen als secretaresse bij een expertise- en ingenieursbureau maar in de praktijk mocht ik alleen hele simpele briefjes tikken voor een baas die ik naar de ogen moest zien en die zelfstandigheid en nadenken absoluut niet op prijs stelde. Ik heb daar ook ontslag genomen. Wel had ik enkele leuke collega’s met wie ik nu nog bevriend ben.

Wat was uw grootste teleurstelling?
Dat ik op mijn leeftijd (volgende week 55) geen baan meer kan vinden. Ik voel me afgeschreven qua kennis en ervaring en afgerekend op mijn leeftijd en handicaps. Ik kan mijn tijd en leven wel zinvol invullen maar er wordt altijd gevraagd naar wat voor werk je doet. Zonder baan word je minder serieus genomen. Je inzet voor andere zaken wordt (soms) wel gezien en gewaardeerd maar niet financieel. Met alle respect voor vrijwilligerswerk maar het is echt wat anders.

Als u terug in de tijd kon reizen, waarheen zou u gaan?
Naar Rome op huwelijksreis.

Noem één ding dat de kwaliteit van uw leven zou verbeteren.
Als ik weer gewoon zou kunnen ademen door mijn neus en lezen/kijken zonder tranend oog.

20150412_153023_1

Wat beschouwt u als uw grootste prestatie?
Dat ik na alle operaties opnieuw een marathon heb gelopen.

Waar zou u nu het liefst willen zijn?
Buiten in de natuur op de fiets, wandelend, rennend of op de skies. Ik ga zo weer hardlopen.

Wie moet u spelen in de film van uw leven?
Jack Nicholson zoals hij was in One flew over the Cuckoo’s nest.

Wat is uw favoriete geur?
Vers brood.

Hoe komt u tot rust?
Door hardlopen buiten, door creatief bezig te zijn (haken, kleding maken, kaarsen maken of weet ik wat maken) en ook door veel te lezen (boeken, kranten, blogs etc).

Van welke gewoonte zou u graag af willen?
Het checken van berichten en updates op mijn mobiele telefoon.

Wanneer hebt u voor het laatst gehuild?
Eergisteren  nog tijdens het hardlopen omdat ik me verdrietig voelde.

Wat houdt u wakker ’s nachts?
Zorgen om de kinderen, de wereld of van praktische dingen die moeten gebeuren en die ik niet los kan laten. Ik word dan ook vóór de wekker wakker met vakanties en afspraken etc.

Welke song mogen ze spelen op uw begrafenis?
‘Licht dat ons aanstoot in de morgen’ van Huub Oosterhuis (gezongen) en (tekst)

Hoe wilt u herinnerd worden?
Als een doorzetter en iemand met het hart op de goede plaats.

20150227_180838_1

24 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wat een openhartige invulling van je. De vragen zijn ietsje anders (scherper, vind ik) dan de nieuwe versie die nu de ronde doet. Nu pas zie ik dat ik die toen ook moet ingevuld hebben.

  1. djaktief schreef:

   Ik lees nu net je antwoord en schreef op jouw blog over jouw helaas waarschijnlijk gewiste blog van 2016.

 2. Sterke dame ben je! Blij je via dit logje iets beter te leren kennen…
  Zelf vond ik het confronterend om op sommige vragen te antwoorden, en heb er dan maar een andere draai aan gegeven :).

  1. djaktief schreef:

   De vragen waren niet mis inderdaad maar dat vond ik nou juist wel avontuurlijk. Ook de mindere dingen erbij. Een mens is veelzijdiger dan je in eerste instantie denkt. Dat je dat nu zegt over jouw lijstje is ook weer mooi.

   Bedankt en groetjes,

   Dorothé

 3. Lou-ter-Lou schreef:

  Wat mooi om te lezen. Ik blijf je geweldig vinden. Ik lees momenteel heel erg weinig, een teveel aan werk- en levensstress 😉 Maar ik blijf jou graag lezen, ik kan moed putten uit de manier waarop jij in het leven staat. En blijft staan. Ik wil deze lijst ook wel heel graag een keer op mijn persoonlijke blog invullen. Alleen al omdat het me dwingt tot nadenken over mezelf. Dank je, lieve Dorothé!!

  1. djaktief schreef:

   Oh dank je voor de complimenten Lou… dat jij als scherpe geest nog blijft lezen op mijn blog. Ik kijk uit naar jouw lijstje.

   Groetjes,

   Dorothé

 4. Kakel schreef:

  Goedenavond! Via Klief kom ik even bij je aanwaaien (ik tutoyeer maar meteen…)
  Ik ben zeer gegrepen door je verhaal én je doorzettingsvermogen. Heel lang heb ik met depressies geworsteld (door een storing in mijn REM-slaap) en sinds heel kort gaat het iets beter. Ik kan me dan ook goed verplaatsen in je grootste angst. We hebben nog meer gemeen: allebei een schat van een man (-: En daar willen we dan toch weer heel oud mee worden.
  Nogmaals mijn complimenten voor je doorzettingsvermogen. Ondanks of dankzij je operaties ben je een prachtmens!
  Groetjes Kakel

  1. djaktief schreef:

   Dank je Mirjam, jij bent ook een kanjer. Ik lees je af en toe bij Hoe Vrouwen Denken of je eigen blog maar ik kom niet verder dan ‘lurken’ omdat ik niet teveel tijd achter de computer wil doorbrengen. Ik pik wel eens wat dingetjes op ook van je creafilmpjes. Enne wat ik bij de vorige reactie schreef geldt ook voor jou…. geen voetstukken want daar kun je maar vanaf vallen of je tegen stoten.

   Groetjes,

   Dorothé

 5. thuisbijdewilliams schreef:

  Via Klief kwam ik hier terecht, ben van het nieuwschierige soort. Ik vind het bijzonder en knap hoe je in het leven staat.

  1. djaktief schreef:

   Dank je wel voor het compliment maar klik even hier http://www.iliketoquote.com/dont-put-me-on-a-pedestal-for-i-am-sure-to-fall-just-love-me-as-i-am-flaws-and-all/ oftewel een felle zon heeft een scherpe schaduw etc. en je mag het stokje overnemen. Je hoeft het niet te publiceren maar het werkt verhelderend.

   Groetjes,

   Dorothé

 6. Pingback: Hit & Run
 7. Mrs. Brubeck schreef:

  Ik heb zoveel respect voor jou! Je bent een kanjer van een vrouw, ik kan me helemaal inleven in veel van je antwoorden, zou er nog een heel gesprek met je over willen voeren!
  Liefs!

  1. djaktief schreef:

   Denk nog wel even om die foto met quote over op een voetstuk zetten die je op je eigen blog plaatste 😉 Mocht je iets willen schrijven buiten dit blog om dan vind je bij ‘over mij’ mijn contactgegevens.

   Groetjes,

   Dorothé

   1. Mrs. Brubeck schreef:

    Fijn om weten!

 8. earlyupandrunning schreef:

  Wat mooi om te lezen.
  Vind het ook erg knap van ie dat je het hardlopen zo goed hebt opgepakt na je ziekte. Bewonderenswaardig vind ik.

  Groet,
  Kim

  1. djaktief schreef:

   Dank je Kim. Het helpt me en tegelijkertijd moet ik erg vechten/doorzetten om weer te trainen. Soms mislukt het ook zoals vorige week. Zonder hardlopen was ik niet zo ver gekomen als ik nu ben letterlijk en figuurlijk. Vandaag doe ik een kort rondje. Ik hoop dat jij ook weer on track bent.

   Groetjes,

   Dorothé

   1. earlyupandrunning schreef:

    Ik snap dat het niet altijd van een lijen dakje gaat. Des te knap dat je zo doorzet!
    Wat fijn ook dat het hardlopen je zo helpt, mooi is dat.
    Bij mij is het nog steeds op een laag pitje. Mijn focus ligt nu bij mijn mama, die helaas is getroffen door dezelfde ziekte als jij…
    Maar af en toe probeer ik een rondje om mijn hoofd leeg te maken!

    Groetjes
    Kim

    1. djaktief schreef:

     Ieder rondje helpt! En als het niet hard gaat, gewoon een stukje wandelen.

 9. kliefje schreef:

  Leuke lijst en eerlijke antwoorden. Mooi.
  Ik heb ‘m genoteerd, kijk even of ik er wat mee kan.
  Fijne zondag daar!

  1. djaktief schreef:

   Ben benieuwd (lees nieuwsgierig). Enne… ik hou een luie zondag met maar een klein stukje rennen.

   Insgelijks en groetjes verder,

   Dorothé

 10. Affodil schreef:

  Goh, wat goed dat je die lijst hebt ingevuld! Niet alleen kwam ik hierdoor de doorstart van Menck op het spoor, maar een paar van je antwoorden hebben me aan het denken gezet.

  1. djaktief schreef:

   Dat effect had de lijst van Menck ook op mij. Ik kende hem niet als blogger. Ik leer steeds meer Vlaamse lezenswaardige bloggers kennen. Ik vond het spannend om te schrijven.

   Groetjes,

   Dorothé

   1. Affodil schreef:

    Menck is de alfa (en om de zoveel jaar ook de omega, als hij er tussenuit knijpt) van bloggend Vlaanderen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en vroeg of laat kan hij het niet laten om weer te voorschijn te komen. Gelukkig …

 11. Menck schreef:

  Openhartige invulling van de vragenlijst. Fijn dat je meedeed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s