Uit de keuken van Dorothé 22: alle recepten van 2017!!!

on

IMG_20171220_181635062_1Tegenwoordig schrijf ik minder over eten en recepten. Op een gegeven moment heb je ook niet meer zoveel nieuwe recepten nodig. Of toch wel? Eten doe je iedere dag. Bij de supermarkten liggen dikke glossy’s vol ideeën iedere maand weer. Ik pik daar wel eens wat uit en ook op Smulweb en in een aantal blogs vind ik leuke ideeën.

IMG_20171118_141852412_1

In 2011 begon ik aan mijn eigen gezinskookboek ten behoeve van de kinderen zodat ze leerden de koken. Inmiddels zijn dit drie mapjes geworden (maaltijden, bakken/zoet, salade/soep/snacks) Twee jongens wonen nu op kamers. De oudste wil niets van mijn recepten weten en experimenteert er zelf duchtig op los. Middelste heeft zijn favoriete recepten uitgezocht en in een eigen mapje meegenomen. Ze kunnen beide prima koken dus de opzet is geslaagd. Jongste kan zich ook goed redden in de keuken maar is iets gemakzuchtiger.

Al ‘mijn’ recepten heb ik gepubliceerd  in 22 blogafleveringen. Ze zijn online terug te vinden op de aparte pagina ‘recepten‘ in volgorde zoals ze gepubliceerd zijn. Als je op die pagina staat kun je lekker scrollen tot je iets van je gading vindt. Maar je kunt ook met ctrl F op ingrediënt of trefwoord zoeken. Ooit wil ik dat nog eens herordenen 😉

IMG_20170928_215019864_1

De laatste receptenaflevering is van april vorig jaar. Wel schreef ik al wat we met onze kersenoogst hebben gedaan (meer foto’s hier). Ik ben schoon schip aan het maken en heb alle recepten die ik sinds die de laatste aflevering van vorig jaar (soms meerdere keren al) maakte, eindelijk eens verzameld en uitgewerkt. Alles staat hieronder in zodat ik weer helemaal up to date ben. Er zit van alles tussen om uiteenlopende redenen maar over de achtergronden schrijf ik wel een andere keer (of niet). Het belangrijkste is dat ik weer een ordeningsklusje klaar heb. Als echte blogger had ik het natuurlijk over meer afleveringen moeten uitspreiden maar ik ben veel te blij dat ik alles op een rijtje heb en alles op één plaats terug kan vinden.

Hoe doen jullie dat met recepten trouwens? Gebruik je kookboeken? Heb je een la vol briefjes of zit alles in je hoofd? Of moet je je moeder, vader, oma, of …. bellen? Of gebruik je helemaal geen recepten en experimenteer jezelf of kook je prefab? Alles mag!

Cantuccini

cantuccini

Aardappelsoep

aardappelsoep

Appel-pancakes

appel-pancakes

Clafoutis

clafoutis

Chocoladetaart

chocoladetaart

Cupcakes ham/kaas

cupcakes ham en kaas

Cupcakes polenta

cupcakes polenta

Hartige cake met worst, paprika en olijven

hartige cake met worst, paprika en olijven

Dronken kersen zie ook dit blog

dronken kersen

Kersenkoek

kersenkoek

Kwarktaart

kwarktaart

Limoncello

Limoncello

Poffertjes snel en mager

snelle en magere poffertjes

Polenta bij de Stoelinga’s

polenta bij de stoelinga's

Risotto con funghi

risotto con funghi

Wortels geroosterd

wortels geroosterd

Worteltaart

worteltaart met jam

 

12 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Gwennie schreef:

  Wat een receptenboek! Heerlijk!!

 2. thuisbijdewilliams schreef:

  Dat ziet er top uit! Ik ben hier niet zo de kok maar sinds kort schrijf ik manliefs recepten op. Soms zet hij er zelf nog weer wat bij als hij een variatie heeft ontdekt.

 3. Matroos Beek schreef:

  Dus je bent ook een echte keukenprinses. Er zitten lekkere receptjes tussen. Waarvoor dank! Ik wens je fijne en lekkere kerstdagen X

  1. djaktief schreef:

   Nee ik kan niet goed koken. Zoals je misschien hebt gezien is het allemaal vrij simpel werk, maar wel lekker

 4. Is er ook iets wat jij niet kunt?

  1. djaktief schreef:

   Op mijn handen lopen en stilzitten 😉

   1. Laat die twee zaken een uitdaging zijn voor 2018 ! (behalve misschien dat ‘stilzitten’, want daar heb je tijd tijd genoeg voor als je over zeventig jaar dood bent…)

 5. Kakel schreef:

  Wauw, je hebt het grondig aangepakt. Het ziet er allemaal even verzorgd uit!
  Leuk hoe verschillend je kinderen met de recepten omgaan. Ze volgen letterlijk hun eigen smaak. Ik heb een heel oud kookboek – nog van mijn oma – en losse recepten in een keukenlade. Meestal doe ik maar wat (-: Zolang het maar wel gezond is.

  1. djaktief schreef:

   Oude kookboeken daar staan de lekkerste recepten in.

 6. Affodil schreef:

  Ik heb ook eens de ambitie gehad om mijn recepten online te zetten, maar het is bij mij zo vaak “inspiratie à la minute” dat ik na het eten al niet meer weet hoe en wat er op tafel gekomen is. Deze zomer dacht ik :”ik gooi die pagina er af”, maar toen bleek die in blogloze dagen best vaak bezocht te worden. Dus zal ik volgend jaar nog maar eens een poging doen om ze wat beter te stofferen.
  Ik ga zeker eens experimenteren met die polenta-recepten die je er tussen staan hebt. Ik lust graag polenta, maar Manlief is er niet gek op. Misschien kan ik hem er alsnog mee bekeren.

 7. Menck schreef:

  Er zitten verdomd lekkere dingen tussen, zeker als je, zoals ik nu, een hongertje hebt. 😉

 8. Morgaine schreef:

  Yessssssss, ze staan op rij en bij elkaar 😀 hahahaha de limoncello, ook al drink ik het niet zelf, niet echt, maar dat lijkt me zo gaaf om een keer te maken 😉

  Dank je wel voor alles op een rijtje zetten, en de clafoutis, jaaaaaaaaa die kwam hier in de eighties ook op tafel en met grote regelmaat, en heel soms, maak ik die ook nog 😉

  x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s