Stappen zetten

IMG_20180207_121017908_1

Zo wat is de week voorbij gevlogen zeg. Ik heb flink wat stappen op de goede weg gezet, maar natuurlijk ben ik ook zo her en der gestruikeld. That’s all in the game nietwaar? Vallen en opstaan, soms een sprongetje of een hinkstapsprongetje en af en toe onderuit gaan en blijven opkrabbelen om verder te komen. Zo ging het

Om mijn smartphonegebruik te verminderen heb ik dus de app Space geïnstalleerd. Die werkt met een weekoverzicht van maandag tot vrijdag. Zoals je ziet heb ik er minder tijd op doorgebracht dan voorheen, maar ik ontgrendel het scherm nog wel vaak om te checken of ik berichten heb. Ik lees de krant ook wel eens op mijn telefoon en dat vreet natuurlijk minuten. Ik heb ontdekt dat je kunt installeren dat bepaalde apps niet worden meegeteld in het verbruik. Ik heb daar nu de krant en maps voor gekozen. Ook kun je Space zelf pauzeren zodat hij het tijdsverbruik niet meetelt. Maar ik heb mezelf niet voor de gek gehouden hoor, want daar schiet ik niks mee op natuurlijk.

Space houdt van je zes meestgebruikte apps precies de tijd bij zoals je hieronder ziet.

week 1 space verbruik apps

Ik heb flink wat gezocht in Chrome o.a. voor de vakantie en i.v.m. sollicitaties, gechat met deze en gene en verder berichten gelezen op Instagram en WordPress. Ik heb geen reacties geplaatst en dat wil ik ook een maand volhouden. Wel heb ik de WP-sterretjes gezet maar geen Insta♥tjes. Ook heb ik de lijst van wie ik volg verder opgeschoond. Op Facebook en Twitter ben ik alleen actief geweest i.v.m. solliciteren. Ik volg er diverse uitzendbureau’s en bedrijven met het oog op mogelijke vacatures. Heel bijzonder was dat ik bij een uitzendbureau in de prijzen viel bij een winactie. Mijn vriendin wil wel dat we samen gaan. Als jullie nog een film aan kunnen bevelen dat hoor ik het graag.

Met dat solliciteren lukt het nog maar matig. Als 55-plusser zit men niet op mij te wachten ook al stond er een heel artikel in de Margriet over de aantrekkende economie met een stijging van het aantal vacatures met allerlei tips, maar echt makkelijk is het niet.

Ik probeer het gat in mijn CV dat is ontstaan te overbruggen door op zoek te gaan naar werkervaringsplaatsen en stages. Ik zoek die voornamelijk in de non-profit en probeer vooral mijn vaardigheden met verschillende computerprogramma’s te vergroten. Ik heb dan wel het mijn digitale rijbewijs het ECDL  gehaald maar kennis zakt weg als je programma’s niet veel gebruikt. Bovendien zijn er steeds wijzigingen. We zitten nu al in Windows 10 en gebruiken vrijwel overal apps voor. Nu ben ik best wel handig online, ook met social media dus ik denk dat ik ieder programma – tenzij zeer wiskundig – vrij snel onder de knie zou kunnen krijgen. Maar recruiters hebben het voor het uitkiezen dus ik probeer nog wat bij te spijkeren.

IMG_20180205_154547419_1sollicitatiebrief voorbereiding

Verder verbeter ik mijn solliciatieskills. Al bijna twee jaar bezoek ik regelmatig de gratis workshops van Werkcafé Rotterdam en lees ik de sollicitatiebijbels van Aaltje Vincent en Fiona Kloosterman over personal branding en job marketing. Ik ben er echt veel mee bezig en natuurlijk schrijf ik ook diverse brieven op de vacatures die ik on line vind.

Je moet er ook heel erg snel bij zijn heb ik gemerkt. Zo kreeg ik vandaag een tip van iemand op Whatsapp. Daarna besteedde ik de hele ochtend aan voorbereiding door alles van die organisatie te lezen en me te registreren op hun website. Vanmiddag opende ik de vacature om echt mijn motivatiebrief te schrijven maar die was ineens verdwenen. Blijkbaar is de vacature vervuld of vervallen binnen een dag. Natuurlijk heb ik er nog wel achterheen gebeld maar het is nog niet opgehelderd. Op zo’n moment baal je wel even. Ook het bellen van instanties en organisaties en ingewikkelde procedures om hulp bij re-integratie te krijgen geeft wel wat spanning.

Dat heeft bij mij wel weerslag op mijn eetlust. Ik heb middelste en mezelf dan ook maar een keer getrakteerd op een lekkere lunch. Ik had de rechtse met spek, geitenkaas en pijnboompitten… echt yummie. Ook drink ik wat meer koffie en snack vaker een handje noten of een tosti. Koek en snoep heb ik niet huis dus het is nog wel redelijk gezond, maar het is wel te merken op de weegschaal. Op dat gebied kan ik dus nog geen stap in de goede richting noteren.

Verder zet ik ministapjes op andere gebieden:

Ik ben ondertussen al ietsjespietje leniger geworden door de yogalessen die ik gevolgd heb. Nu is de leraar een maand met vakantie en moet ik het zelf thuis doen en dat is me al twee keer gelukt.

En ik ga weer wat vroeger naar bed en als ik erin lig lees ik niet meer te lang door. Mediteren heb ik ook al een paar keer 10 minuten geprobeerd en af en toe eet ik heel bewust of mindfull. Ik probeer van mijn dagelijkse bonbon echt te genieten. Sinds kort hebben we een slowcooker en daar probeer ik nu recepten uit en dat eet ik ook veel bewuster.

IMG_20180207_120859787_1

En hardlopen dat blijft. Het is een van de rode draden in mijn leven inmiddels al tien jaar. Vandaag liep ik langs de Carnisse Grienden en maakte een foto van het ijs en het riet. Maar ik probeer ook minder te fotograferen en meer op te gaan in wat ik doe. Zo hebben manlief en ik afgelopen zondag een wandeling gemaakt vanaf Rockanje door de duinen en terug over het strand zonder dat ik mijn smarphone had meegenomen. Het was koud en winderig maar ook heerlijk avontuurlijk met grote enkeldiepe plassen in de duinen waar je via takken maar net met droge voeten de overkant kon bereiken. Als je nog eens een trailroute zoekt moet je daar wezen. Ik ga er zeker nog eens terug.

Nou dit zijn al weer bijna duizend woorden. Tijd om te stoppen dus.

 

 

 

 

 

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Matroos Beek schreef:

  Goed bezig Dorothé!

 2. Hedwig schreef:

  Dorothé, ik heb een tip(je). Tijdens een workshop afgelopen week waren de 2 oprichters van http://www.re-job.nl ook deelnemer. Zij helpen vrouwen te re-integreren op de arbeidsmarkt. Misschien eens contact mee zoeken? Succes!

  1. djaktief schreef:

   Dankjewel. Ik check ze.

 3. Mrs. Brubeck schreef:

  Bezige bij ben je hoor! 🙂

 4. Kakel schreef:

  Ik heb veel gefietst in de Carnisse grienden. Prachtige omgeving.
  Je doet het hartstikke goed, Dorothé!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s