Wat in het vat zit verzuurt niet?

IMG_20180311_165218318_HDR_1

Al bijna 10 dagen geen blog. Nee er is echt niks aan de hand. Alleen mijn computer hield er vorige week vrijdag ineens mee op. Nu zijn er wel meer pc’s hier in huis en als het moet zou ik ook wel een blog kunnen schrijven op mijn telefoon maar in mijn blog horen foto’s.

Ik blog op een gratis account bij WordPress en daarom zorg ik ervoor dat de foto’s die ik hier upload zo klein mogelijk zijn. In de 7 jaar die ik nu blog heb ik nog geen 30% van de toegestane 3 GB media-opslag van WP gebruikt. Ik kan dus nog wel ‘even’ doorgaan. Het voordeel van je afbeeldingen verkleinen is ook dat je pagina sneller wordt geladen en dat vergroot weer de kans dat mensen je blog ook echt kunnen lezen (of ze willen is maar de vraag). Dat kleiner maken van die bestanden doe ik altijd op dezelfde manier met een heel oud programma van Canon (Zoombrowser). Die geeft een prachtige standaardinstelling. Dat programma staat op meer pc’s maar al mijn foto’s staan op de kapotte pc. Nee ik ben ze niet kwijt want ik heb een backup. Maar als ik nu ineens in mijn backup ga zitten werken dan wordt het een zootje met die foto’s.

Ik schrijf daarom gewoon een kort berichtje met een foto uit mijn media-archief (brouwerij Gulpen) passend bij de titel  en de belofte dat ik binnenkort weer een megablog zal schrijven. De diagnose van de computercrash zou ongeveer twee weken op zich laten wachten. Mocht je zo lang niet zonder me kunnen dat moet je even op Twitter (klik), dan wel Instagram  (klik) kijken om te zien wat ik uitspook. Als je doorklikt vanuit een reader naar mijn blog dan staan Twitter en Instagram trouwens automatisch in de linker sidebar zoals dat zo mooi heet. Je hoeft dus geen account bij deze social media te hebben om de plaatjes te kunnen bekijken.

Een kleine blogvakantie is best lekker moet ik zeggen, want ik heb al een dikke twee weken last van tintelingen in mijn linkerarm. Inmiddels was ik bij dokter en fysio en die zeiden dat het carpaal tunnel syndroom was. Dat klinkt veel erger dan het is. Zeker in de mate dat ik het heb, zijn er goede vooruitzichten op genezing. Ik heb bij typen – dat doe ik altijd met 10 vingers  – wel gauw last van die tintelingen. Nog een goede reden om me even gedeisd te houden met bloggen dus. Maar wees niet bang (of juist wel 😉 ) want ik kom zeker weer terug op deze stek met veel te lange blogverhalen.

15 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Matroos Beek schreef:

  Van harte beterschap! Ook voor je computer 😉

  1. djaktief schreef:

   Dankejwel. ik verwacht dat die computer sneller beter is dan ik.

 2. Affodil schreef:

  Snelle beterschap! En voor je weer volle vaart aan de slag gaat even dit checken:

  https://www.jobat.be/nl/artikels/hoe-zit-je-gezond-achter-je-pc/

  of

  http://www.ergonomiesite.be/computerwerkplek/

  Handrug, pols en onderarm moeten in één vlak liggen. Dus nooit de ppotjes van je toetsenbord opklappen (ze zouden ze bij wet moeten verbieden!).

  1. djaktief schreef:

   Dankjewel maar het is niet door de computer veroorzaakt maar door een onzorgvuldige til en duw actie tijdens het schoonmaken.

   1. Affodil schreef:

    Dat ken ik! +16 jaar aan iedereen op het werk uitgelegd hoe ze moeten heffen en tillen en dan zelf in de motteballen geraken omdat je het fout doet. Je moet het maar kunnen …

 3. Sportlifecrisis schreef:

  Wat balen zeg zowel voor jou als voor ons. Sterkte!

 4. Ka schreef:

  Kun je wel een koffiekopje optillen? 😉

  1. djaktief schreef:

   Gelukkig heb ik twee handen 😉

 5. Hedwig schreef:

  ik kijk er nu al naar uit! Geniet van je blog break en sterkte met je arm!

 6. Veronique Hermans schreef:

  Gelukkig dat je terugkomt. Jouw blogs zijn altijd leuk om te lezen en je foto’s zijn prachtig. Wat je arm betreft zou ik, als ik jou was, het wat rustiger aan doen. Beterschap

 7. Ada schreef:

  Beterschap en doe het even rustig aan, en een klein blogje lezen is ook al leuk hoor !
  Geniet van het mooie weer, fijn weekend !

 8. Een periode zonder computer is inderdaad een leuke ontgifting.
  Word vlug beter!

  1. djaktief schreef:

   Dit soort dingen gaat niet vlug helaas maar ze zeggen dat geduld een schone zaak is.

 9. Jannet schreef:

  He jakkie, wat vervelend voor je. Ik wens je een snel herstel!

 10. Gwennie schreef:

  Oef, rustig aan maar! En af en toe eventjes niet bloggen is helemaal niet erg, hoor. Doe ik ook regelmatig… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s