De goede kant op

IMG_20180420_094529397_1
Onderweg achter Rhoon/Portland

 

 

Als je een tijdje wat minder blogt dan wordt nogal gauw gedacht dat het niet zo goed gaat maar het tegendeel is waar … gelukkig. Het gaat me niet lukken de afgelopen periode in te halen op mijn blog, dus daarom maar even de highlights.

IMG_20180421_144639957
bij scouting meehelpen met de muurschildering

Koppie koppie

Een tijdje geleden schreef ik over mijn ‘zwarte hond’ en ik moet zeggen dat dat momenteel een gezellig beestje is dat me niet voor de voeten loopt. Wat daarbij geholpen heeft is dat ik een ‘overdosis’ afspraken heb gemaakt met allerlei mensen om dingen te doen en dat heeft een sneeuwbaleffect. Verder volg ik momenteel drie trajecten gericht op vooruitgang.

 • Ik ben via de praktijkondersteuner van de huisarts  bezig met een e-therapie dagstructuur. Ik doe bij vlagen nogal veel met het risico mezelf voorbij te lopen en als ik ‘down under’ ben dan is opstaan al een dingetje dus hier is wel wat vooruitgang te boeken.  Je kunt deze ook volgen als zelfhulp en dit is de link, maar ik krijg daar dus wat begeleiding.
 • Voor het zoeken naar werk ben ik een andere weg ingeslagen samen met een loopbaancoach. Met haar hoop ik uit te zoeken hoe mijn talenten op de arbeidsmarkt kan inzetten. Normaal vind ik dat soort uitspraken ‘zum kotzen’ maar na de mismatch van de stage had ik een terugslag waardoor ik niet meer zo goed durfde. Sowieso is samen kijken met met een loopbaanprofi wel slim want als 50-plusser kom je lastiger aan werk en ik ben er lang uit geweest.
 • Daarnaast volgde ik al de e-cursus Opwaarts van SoChicken want die had ik cadeau gekregen bij het boek Steeds Leuker. Daar doe ik nu hapsnap een les uit en dat laat ik lang bezinken want de andere twee hebben momenteel voorrang. Op de achtergrond merk ik wel dat de inspirerende gedachten en stappen uit deze cursus toch wel op een of andere manier doorsijpelen en dat mijn leven inderdaad opwaarts gaat.

IMG_20180424_142343537_1

Body

In de vorige blog vertelde ik over de tintelingen in mijn hand en bezoek aan fysio en huisarts die carpaal tunnelsyndroom diagnosticeerden. Van een vriendin die afgelopen jaar aan twee armen is geopereerd ivm deze kwaal leende in een brace voor de nacht. Inslapen was geen probleem maar na 5/6 uur oftewel twee slaapcycli kon ik steeds onmogelijk meer in bed blijven liggen, laat staan slapen door een volledig verstijfde hand met dode wijsvinger en rugpijn. Gek genoeg had ik bij het hardlopen weinig last van tintelingen en daar kwam ook mijn wijsvinger weer tot leven. Daarom bracht ik eens bezoek aan de sportmasseur. Al gauw bleek daar dat ik geen carpaal tunnelsydroom had maar dat de klachten voortkomen uit een spiertje dat aan de binnenkant van het schouderblad zit, nl. de teres minor. Daardoor zitten er wat zenuwen beklemd en met name de C5 en C6 oftewel de auxiliare en radiale zenuw . Als je daar een beetje op googelt dan vind je daar leuke plaatjes en die kloppen dus precies met mijn dode wijsvinger en tintelingen.

radial-and-axillary-nerves-muscular-and-cutaneous-innervation
plaatje van https://antranik.org/

Het dreigt weer een lang verhaal te worden maar misschien heeft iemand er nog eens iets aan dus daarom mijn uitgebreide uitleg.  Na een lange pijnlijke massage van de hele rug, arm en hand plakte de sportmasseur een tape over de schouder en arm waardoor je een beetje gecorrigeerd/gemasseerd wordt. Google maar eens op medical taping of kinesio taping. Verder moet ik wat aan mijn schouderspieren gaan doen de zogenaamde rotary cuff. Daar kunnen ze me op de sportschool wel bij helpen maar ik vond ook al deze website met links naar filmpjes op You Tube.

Ik dacht dus dat ik het gekregen had door een keer een te zware belasting door verkeerd tillen/duwen maar nu denk ik dat het is ontstaan door het fietsen op de mountainbike, verkeerde houding en speciaal door ‘lang op mijn mobiel te zitten’ en sowieso zwakke schouderspieren.

De sportmasseur pakte ook nog even mijn rechter hamstring/bilspier mee want die voelt erg zwaar/dof tijdens het hardlopen. De eerste twee dagen na een massage of behandeling doe ik even kalm aan met bewegen want er is van alles geactiveerd en de aanhechtingen voelen vaak pijnlijk. Zo duurde het gisteren 5 km voor ik eindelijk een beetje lekker kon lopen. Ik deed een uitgebreide warming up en tussendoor stopte ik nog en paar keer om een en ander te reken en te wrijven. Het komt wel goed. Er staat dit weekend een dertiger op het programma maar daar zie ik niet tegenop om dat de 28 km twee weken geleden lekker ging ondanks de sprong in de opbouw. Ik was twee weken daarvoor nl. ziek en kon geen 25 km lopen. Qua snelheid gaat het matig. Ik heb last van de pollen en zonder pufje loop ik beduidend slechter. Je kan maar een ding tegelijk doen. En de regel is immers: eerst vaker, dan langer, dan harder.

Hieronder een fotocompilatie van de 28 km waarbij ik 5 verschillende bruggen deed (kleine en grote Erasmus, Van Brienenoord, Zuiderpark en trambrug over A15 2x). Ik kijk niet lelijk op de laatste foto maar het dronk net uit mijn nieuwe drinkrugzak maar daarover een andere keer meer.

 

Tja ik zit al weer twee uur te typen op de zaterdag. Het is hoog tijd voor ontbijt en de andere dingen die ik vandaag wilde doen. Je ziet dat de dagstructuurcursus werkt 😉

Ik wilde ook nog vertellen over mijn fietstocht (open dag Kom in de kas), wandelzwerftochten door Rotterdam en Antwerpen – oh ja en bij Huis Donck-, het zwemmen, de tuinwerkzaamheden en mijn herbeginnen van het naaiwerk maar dat moet, net zoals de beloofde reviews van allerlei loopspullen die ik aanschafte, gewoon maar wachten op een andere keer want ik heb nog meer te doen 😉

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Dit leest zo dat je met van alles erg druk bent.
  Succes met je doelen.

  Zonnige groet,

 2. Die technische uitleg bij de masseur interesseert me zeker. Dank om dit te delen!

 3. Veronique Hermans schreef:

  Rustig aan dan breekt het lijntje niet.

 4. Matroos Beek schreef:

  Ik blijf jou bewonderen om zoveel energie en doorzetting!

 5. Morgaine schreef:

  Fijn dat het iets anders is dan men dacht. Soms is men zo snel met iets te roepen tegenwoordig en verder onderzoek…. Ik ben blij dat je het zelf gevonden hebt in elk geval.

  De rest herken ik, van er niet zijn en dat je gewoon lekker bezig bent en erop uit, langzaam laat ik dat ook stukje bij beetje zien 😀

  X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s