Challenge

on

IMG_20180501_113136327_1Tja beste mensen de voorjaarskolder is in mijn kop geslagen. De hele dag ben ik aan het huishouden geweest maar het is niet erg interessant om te lezen over stofzuigen, dweilen en ramen lappen. Omdat ik zo blij ben dat ik ook daar weer flink aan de slag ben en wat meer doe dan het hoognodige moest ik het deze keer even kwijt…. sorry.

 

 

Het is al laat maar toch moet er nog een blog uit want ik ben vandaag begonnen met een nieuwe challenge. Van de week kwam op Facebook nl. de plankchallenge voorbij van iemand die weer bikiniproof wilde raken. Nou is een bikini voor mij toch geen haalbare kaart meer na diverse zwangerschappen en gewichtsschommelingen maar ik deed al eens eerder een plankchallenge dus mijn interesse was gewekt. Helemaal omdat ik afgelopen zondag een zogenaamde ‘dertiger’ liep als training voor de Maasdijk marathon (half juni) en daarbij  behoorlijk moest afzien in die onderste regionen van mijn body. Ik doe wel trouw core stability oefeningen bij de fitness maar één keer per week is duidelijk te weinig voor dit inmiddels ‘seniorenlijf’.

Maar ik hikte er tegenaan om iedere dag aan de bak te moeten, want ik weet dat het naarmate de maand vorder lastiger wordt om het op te brengen. Daarom heb ik verzonnen dat ik alleen meedoe op de oneven dagen. Zo heb ik dus om de dag vrij 😉

Ter compensatie heb ik besloten er nog wat andere oefeningen van de fysio en de yoga aan toe te voegen én door te gaan tot die marathon in half juni. Zo sla ik meer vliegen in een klap:

 • het is een echte maandchallenge
 • én ik verzeker mezelf van regelmatige rompstabiliteitstraining – mooi woord voor galgje –
 • én ik ga aan de slag met die oefeningen voor de schouderregio
 • én ten slotte pak ik gelijk weer de yoga weer op.

IMG_20180501_094005608-01_1Het wordt dus een #plankfysioyogachallenge (galgje doen). Ik zal niet iedere dag precies dezelfde oefeningen doen maar wel de plank natuurlijk. Ik kan door die tintelingen momenteel alleen de lage plank en de zijwaartse plank. De behaalde tijd doet er niet toe maar de poging. Ik kom nu meestal net voorbij de minuut per plank maar ik hoop dat het wat meer wordt. Met updates vervelen zal ik jullie niet op dit blog, maar op Twitter plaats ik wel  een berichtje want het voelt zo lekker na afloop. Morgen gaat – na een week – de tape eraf. Dan heb ik net lekker mijn rustdagje want vandaag op 1 mei deed ik tijdens de fitness #plankfysioyogachallenge dag 1.

 

 

Je mag meedoen maar je hoeft niet natuurlijk.

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ik zal niet meedoen, want ben zo lening als een stalen balk.

  1. djaktief schreef:

   Jij hoeft niet te planken want je bent het al 😉

 2. Ka schreef:

  Ik sla even een rondje over 😉
  Neemt niet weg dat ik het bijzonder knap van je vind.

 3. Matroos Beek schreef:

  Je bent een kei, of neen, een plank! Ik weet niet of ik het nog kan, maar vanavond doe ik nog eens een poging. Hopelijk breek ik niet in twee. 😉

 4. KnutzEls schreef:

  Mijn blog rondje doe ik smorgens, nog in bed. Recht als een plank op m’n rug, maar dat telt vast niet……😁👍

 5. zijvanhiernaastendaarnaast schreef:

  Ik volg je, maar doe ff niet mee 😉

 6. Morgaine schreef:

  Ik sla even over, ik ga mijn kleinzoon tillen de komende maand, hahahaha 😉

  Heel veel succes!

  X

 7. Affodil schreef:

  Respect! Zelf ben ik allang blij als ik 2 keer per week naar de fitness kan en op dinsdag wat baantjes kan gaan zwemmen. Volgende week gaat hier in het dorp het openluchtzwembad open. Benieuwd of daar ook kans is om rustig baantjes te zwemmen zonder een tros spelende kinderen in je nek te krijgen. Dan kan ik op mooie zomerdagen (die gaan toch zeker wel komen?) tussendoor ook nog even daar te water.

 8. djaktief schreef:

  Respect voor 3x sport per week. Zwemmen is heerlijk en ook heel goed voor je als totaaltraining. Maandag het zwembad geskipt ivm de schoolvakanties met spetterende kinderen (het zij ze gegund overigens) en buiten in de plas was het te koud.

  1. Affodil schreef:

   Met een klein beetje geluk kan ik de spelende kinderen (ook ik gun ze hun plezier, hoor) ontwijken door er voor te zorgen dat ik er al ben als het zwembad open gaat. In Hulst is er op dinsdagnamiddag een uurtje gereserveerd voor “de oudjes”. Ik voel me niet geflateerd, maar ik kan tenminste non stop zwemmen. En dan zijn er natuurlijk ook de dagelijkse wandelingen met Jeppe. Stilzitten is er voorlopig nog zeker niet bij.

 9. Mrs. Brubeck schreef:

  Goed bezig jij! Ik ga terug aan de gang als de nieuwe pup er is, een hond is zeer goed voor je conditie!

 10. Kakel schreef:

  Wow! Jij gaat door waar anderen al lang gestopt zijn. Ik doe driemaal daags opdrukoefeningen zodat m’n spieren door de fibromyalgie niet verslappen.
  Planking heb ik eens met m’n dochter geoefend maar langer dan een minuut hield ik het niet vol. Ik beweeg alleen nog wanneer ik met Rosa m’n rondje van een uur doe en dat is wel de limit. Op de foto’s zou je zeggen dat het je geen enkele inspanning kost!

  1. djaktief schreef:

   Drie maal daags dat doe ik je niet na Mirjam. Echt knap. Ik doe om de dag mijn oefeningen met plank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s