Meizoentjes

IMG_20180505_105435853_1

De maand is al weer 12 dagen oud want de tijd staat absoluut niet stil. Ik kom tijd te kort terwijl er momenteel meer uren in mijn dagen dan in mijn nachten zitten doordat erg slwchs slaap.Wat high- en lowlights:

Om maar met de highlights te beginnen: de Japanse tuin in Park Clingendael in Den Haag. Daar kwam ik terecht door mijn zus die gehoord had dat deze heel erg de moeite waard was. Hij is slechts korte tijd te bezoeken klik. Wij keken er onze ogen uit naar de bloemen- en de groenpracht. De mossen zijn ook heel bijzonder Het was er druk maar iedereen gedroeg zich heel prettig. Ook in het park Clingendael is erg mooi om te wandelen – of hard te lopen – natuurlijk. Een paar beelden:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Maar nog dichterbij huis vond ik ook mooie natuur. Noodgedwongen want het was in mijn heup geschoten – lowlight dus – koos ik vorig weekend voor een extra langzame lange duurloop. Dan kun je het beste voor trail kiezen. Nou heb ik alleen maar poldertrail  – vlak parcours –  in de buurt maar de inspanning mocht toch niet te groot worden gezien die rare heup. Geheel tegen mijn gewoonte in had ik pijnstilling genomen om te kunnen lopen. Bij rugpijn/spit e.d. krijg je nl. van de huisarts Ibuprofen voorgeschreven met het devies om in beweging te blijven. Ik heb het mezelf maar voorgeschreven en het werken. Het eerste hekje naar het Vossepad was nog moeilijk over te klimmen maar naar drie kwartier kreeg ik een aangenaam ontspannen gevoel in mijn rug en billen waardoor ik normaal kon hardlopen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De wisselende ondergrond zorgde voor gevarieerde belasting van mijn lijf. Tevens moet je geconcentreerd lopen waardoor je sneller zen wordt. De natuur hielp daar ook wel een handje aan mee. Ik ging deze keer met een ommetje door de Rhoonse Grienden. Daar kom ik niet zo vaak en maakte de lus door de Johannapolder. Af en toe wandelde ik een stukje om wat bloemetje te fotograferen zoals die meizoentjes. De herinrichting van de Johannapolder is nu helemaal klaar. Je kunt er tot vlakbij komen met de auto mocht je er eens willen picknicken of iets dergelijks. Hiervandaan vertrekt ook zomers het veertje naar de overkant.

Ik was die dag drie uur onderweg op de halve marathonafstand  maar dat kon me niet bommen want ik voelde me na afloop heerlijk qua body and soul. De volgende dag ook geen spierpijn of zo.

IMG_20180505_094839626_1.jpg

Die body daar schreef ik al over ivm de tintelingen in mijn handen. Het gaat nu de goede kant op. Afgelopen week ging ik toch maar terug naar de fysiotherapeut met de boodschap van de masseur dat het in de schouder zat en geen carpaal tunnel syndroom kon zijn. Hij was het half met haar eens. Het is geen CTS maar de oorzaak ligt in de bovenrug die vast zit. Nou ben ik sowieso al niet zo soepel maar de spanning rondom de terugkeer naar de arbeidsmarkt heeft zeker aan de verslechtering daarvan bijgedragen.

De rug werd losgemaakt met heel ingewikkelde draaien en duwen. Het voelde niet fijn maar was ook niet heel erg pijnlijk of zo. Ik mocht verder alles doen wat ik wilde qua sport etc. dus ik ben daarna naar de sportschool gegaan voor een rustige sessie fitness. De tintelingen zijn sterk verminderd en ik heb het gevoel in mijn wijsvinger weer teruggekregen. De oorzaak van de beklemming ligt dus zeker daar. Ik kan nu ook weer beter slapen gelukkig. Na een week moet ik terugkomen bij de fysio.  Minpuntje was wel dat ik de volgende dag tijdens mijn run als buddy van John een paar keer niet lekker werd. Waarschijnlijk heeft de behandeling toch meer impact gehad dan ik dacht. Dit maal werd het dus de blinde leidt de lamme veilig naar huis maar er stonden toch weer bijna 9 km op de teller.

IMG_20180507_140106137_1

Verder kan ik melden dat ik nog het water óp en ín geweest ben. Ik heb het buiten zwemmen ontdekt. Het is heerlijk als je even ‘door’ bent. En de Vrijenburgerplas ligt maar op 3 km van ons huis.

Voor straks staat er een avondloop van 32 km in de planning. De volgende marathon start nl. op 18:00 uur ’s avonds en ik wil eens uitproberen hoe dat nu voelt en experimenteren met eten en drinken. Zo heb ik vanmiddag om 14:00 mijn lasagne naar binnen gewerkt. Jullie horen er vast nog wel over.

Naast alle sport was ik nog actief achter de naaimachine met een recycle van sportshirt, overhemden en lange broeken tot rokjes en shorts. Daarover ook later meer. Ik ga er zeker nog wel een tutorial van maken, maar hier zijn vast een paar plaatjes.

IMG_20180425_174922896_1IMG_20180506_181927873_BURST000_COVER_TOP_1

IMG_20180506_094534214_1

Ook met koken en bakken ben ik weer meer aan de slag. Ik maakte bijv. deze heerlijke sinaasappelcake. De citroenvariant was minder lekker maar is toch ook opgegeten hoor. De berichten over mijn gewicht zijn neutraal. Ik ben 3 kilo zwaarder dan na het Weight Watchers programma van vorig jaar maar mijn  BMI = gewicht (kg) / ( lengte (m) )² is prima 73/(173)² = 24,4  Op termijn wil ik toch graag minder dan 70 kg wegen en zal dus minder moeten eten want bewegen doe ik meer dan genoeg.

IMG_20180505_130241246_BURST000_COVER_TOP_1

Verder ben ik drukdrukdruk met gewoon huishouden, tuinieren en allerlei familiezaken maar dat hoeft allemaal niet in dit blog. Het wordt tijd om de hardloopschoenen aan te trekken en op pad te gaan. Je kunt op Twitter of Instagram checken hoe het gegaan is. Tot binnenkort!

 

 

13 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Je bent en blijft actief!
  Respect

  Sterkte met jouw ongemakken.

  Zonnige groet,

 2. Peter De Groof schreef:

  Wow, dat is een hele boterham!! Jij hebt nogal energie!! En ik zag op Twitter dat je de duurloop van 30 km tot een goed einde hebt gebracht, proficiat !!

  1. djaktief schreef:

   Tot een goed einde is overdreven maar ik heb inderdaad de volle 32 km gelopen. Ik hoop dat de 35 km beter gaat.

 3. Je bent zo iemand die echt niet kan stilzitten. Fantastisch, al die energie. En zo’n mooie naaistukjes en cake, wow!

  1. djaktief schreef:

   Vandaag de hele dag stil moeten zitten voor moederdag 😂

 4. Affodil schreef:

  Die cake wil ik op termijn ook wel uitproberen, maar nu even te bezig met andere dingen. Zal al blij zijn als ik volgende week aan de eerste lichting jam toe kom.

  1. djaktief schreef:

   Die cake is heel eenvoudig. Jam maken is meer werk.

 5. Ada Zuiddam schreef:

  Je bent weer gezellig bezig geweest leuke rokjes gemaakt.
  En een heerlijke cake , geniet van het zwemmen en de mooie natuur.
  Mooie foto’s heb je weer gemaakt.

  1. djaktief schreef:

   Dankjewel Ada, leuk dat je nog steeds komt buurten op mijn blog.

 6. Kakel schreef:

  Sjonge, jonge, wat jij allemaal doet! Je lijkt wel een bruistablet (-:
  Ging de avondetappe goed? Ik hoop het binnenkort te lezen. Qua voeding is het even lastig plannen, denk ik.

 7. Natasja schreef:

  Ik heb eindelijk tijd om weer even bij je te lezen.
  Wat een mooie plaatjes uit clingendael.
  Weet je dat dat één van de eerste woorden was die ik kon lezen? De bus die bij ons huis stopte had als eindstation Clingendael. Ik ben er 1 keer geweest. Maar ik was nog te jong om de schoonheid ervan te zien.

  En verder: goed bezig hoor.
  Ik heb in geen weken gelopen door drukte met opleiding.
  En man, wat mis ik het. Mijn hoofd en lijf heeft het zo nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s