Tussenblog: losse eindjes

24 uur

De dag heeft (maar) 24 uur en veel mensen zullen zeggen: ‘losse eindjes, oh die heb ik ook´ of juist ´dat heb ik nou nooit´…… ongelooflijk maar (niet) waar

Nou ik heb er een heleboel, omdat ik altijd zo enthousiast ben voor van alles en nog wat – als ik niet in een dip zit tenminste – en die wil ik allemaal netjes wegwerken natuurlijk. De lat zo hoog mogelijk leggen voor mezelf daar ben ik erg goed in. Met deze tussenblog loop ik mooi onder die lat  door 😉

avg dgprDat gedoe met die AVG/DGPR heeft me wel even bezig gehouden. Maar gelukkig zag ik bij Mirjam een heel mooi voorbeeld om te gebruiken. Ik had het al on line voor ik haar toestemming binnen had. Ere wie ere toekomt vind ik altijd en daarom alsnog de link naar haar originele stuk dat ik heb omgebouwd. Ik was niet de enige blogger die zenuwachtig werd van dat gedoe over de ‘praaivasie’ want ‘mijn’ AVG/DGPR werd ook al weer gebruikt door anderen en ik vind het prima. Mirjam zei tegen mij gelukkig ook:

‘Daar heb ik geen enkel bezwaar tegen, hoor.
Je had alles zo over mogen nemen.
Ik kreeg ook de zenuwen van dat gedoe. We bloggen toch ook om elkaar te helpen?’
En bij jullie is waarschijnlijk ook veel mail van allerlei bedrijven hierover en dan klik je eens ergens op om te kijken en voor je het weet ben je zo maar een uurtje verder. Toch is het goed dat er meer regels komen op dit gebied maar of het ons echt zal vrij maken en beschermen weet ik zo net nog niet. Hoe gaan jullie hiermee om?

 

Tja dit zijn ook losse eindjes van de vervanging van alle lampen door ledlampen maar we hadden een verkeerde led-tl besteld – en te lang gewacht met monteren – zodat de lamp niet meer wordt teruggenomen. Als je nog een tl van 2 meter kunt gebruiken laat het me dan weten want de kringloop wil hem niet hebben en een gloednieuwe lamp kan ik niet weggooien.

De rechterfoto herinnert me aan de restauratie van onze huiskamertafel. Manlief vindt het niet nodig maar ik erger me dood aan die kring. Het contact met de meubelmaker is gelegd, maar nu alleen nog een handig tijdstip plannen om er langs te rijden om dit losse einde weg te werken.

 

Dit kan wel van mijn lijstje. de graven van mijn ouders en grootouders zijn weer netjes op orde. Ik ga er toch nog steeds een paar keer per jaar naar toe en in ieder geval voor juni want dan waren mijn ouders jarig. Ik schrob dan met een grote borstel het graf en dan is het net of ik aan boord weer de gangboorden schrob en water puts. Het is fijn om zo even weer even in gedachten bij ze te zijn.

 

Zo ver ben ik ondertussen met het zwarte vestje waar ik al eeuwig aan bezig ben. Ik heb geen echt patroon maar een beetje dingen gepikt uit diverse patronen o.a. van visserstruien en een mooi vestje dat ik in de Libelle had gezien. Het schiet al aardig op want ik breide achterpand en voorpanden aan elkaar, maar nu moet ik aan de hals verder en daar loop ik vast. Ik hoop dat ik dit losse eindje spoedig weer op pak. De mouwen zijn niet zo moeilijk en dan zou eindelijk dit project klaar zijn. In 2011 blogde ik er het eerst over, maar ik weiger het een UFO (Unfinished Object) te laten worden.

IMG_20180529_124220048_1

Dit zijn vier boeken waar ik de afgelopen maanden veel aan heb gehad. Ik wil zo graag de belangrijkste dingen eruit bewaren maar ik kom er niet toe. Het boek Uitstelgedrag van Piers Steel is heel erg taai maar ook heel erg waardevol. Hij schrijft over een soort formule die volgens hem de basis is waarom we gemotiveerd zijn om dingen te doen in plaats van uit te stellen.

motivatie

Het heeft met van allerlei dingen te maken zoals zelfbeeld, perfectionisme, verkeerde inschatting van de tijd, frustratietolerantie, automatismen en niet alleen discipline. Het is geen simpel boek met 10 stappen volgen en dan ben je er en heb je er nooooooit meer last van.

Zuchten is geschreven door Diederik Stapel. Je weet wel die een wetenschappelijke val maakte omdat hij onderzoeksresultaten had verzonnen. Hij raakte daarna in een depressie en crisis, Hij beschrijft in 5 hoofdstukken tussen ‘Woord vooraf’ en ‘Tenslotte’: proloog Lucht, deel 1 Stilstand, deel 2: Omwegen, deel 3: Anderen, Uitweidingen: Schouders over zijn val, de depressie, zijn inzichten, wat hem goed heeft gedaan maar het is evenmin een boek met stappenplan naar geluk. Toch heb ik er veel uit gehaald. Ik heb het al drie keer herlezen en het moet nodig terug naar de bibliotheek. Ik denk dat ik het maar aanschaf, dan kan ik wat mij helpt/raakt gewoon onderstrepen. Ik zal een stukje citeren dat ook op Bol.com staat

“Gelukkig word je via een omweg. Een zandweg, een tweebaansweg, een fietspad, een oude spoorbaan,een met brandnetels overgroeid trottoir: alles is goed zolang het maar niet de hoofdweg is. Geluk is het bijproduct van iets anders. Het ontstaat ongewild, toevallig, zomaar. En daar ligt natuurlijk precies het probleem.’ (uit Zuchten van Diederik Stapel hoofdstuk 2 punt 17 (er staan geen bladzijdenummers daar)

Dat boek van Huub Buijssen ‘Als een dierbare depressief is – Helpen zonder jezelf te verliezen’ daar kwam ik op toen manlief zei dat hij een artikel in De Volkskrant had gelezen waardoor hij mij beter begreep klik en omdat het zo nieuw was en nog niet in de bibliotheek heb ik het aangeschaft. Het heeft me veel inzicht gegeven om mezelf ook beter te helpen eigenlijk. Ik begrijp ook beter waarom ik soms zo slecht reageer op goedbedoelde hulp. Van deze schrijver had ik ook al het boek ‘De heldere eenvoud van dementie – Een gids voor de familie’ waar ik veel aan gehad heb toen mijn vader hierdoor getroffen werd. Ik ben geen boekverkoper of promotor hoor, maar als iets mij helpt dan kan het ook anderen helpen.

Ook hier een citaat, maar dan uit het Volkskrantinterview:  ‘Alle adviezen – ook de goedbedoelde – zijn dodelijk. Achter elk advies zit het idee: het kan anders, als je maar doet wat ik zeg. Als het makkelijk was, was het allang gebeurd. Als adviseur plaats je jezelf automatisch boven een ander.’ In het boek gaat hij er nog uitgebreider op in blz. 45-48 

Nou ik ben dus hier losse eindjes aan het afmaken …..

Het boek ‘Niets meer aan doen – Durf los te laten en vind je gelukspunt’ van de Amerikaanse Christine Carter is wel een boek met een stappenplan, maar het is niet zo’n vreselijk Amerikaans boek vol dooddoeners en open deuren. Haar stappenplan geeft houvast zonder irritant te zijn want je kunt eruit pikken wat je nodig hebt. Deze dame heeft ook een webiste met blog en een facebookpagina dus je kunt makkelijk eens een kijkje nemen of wat ze schrijft jou aanspreekt. Ik denk dat ik ook dit boek ga kopen want achterin zitten een paar pagina’s die je eruit kunt knippen en op je koelkast kunt hangen’:

‘9 manieren om de vloedgolf te keren…… punt 5 Eet minstens één maaltijd per dag zonder tegelijk iets anders te doen. Dus niet autorijden, niet lezen en geen mails beantwoorden’

‘7 makkelijke dingen, die je kunt doen om meer van vandaag (en morgen) te genieten….. punt 4 Ontwikkel een gewoonte die je gelukkig maakt. Maak elke dag een kruiswoordpuzzel als je daar blij van wordt. Lees in je lunchpauze je lievelingstijdschrift. Gooi elke ochtend een balletje voor je hond. Wat zou jou gelukkig maken als je het elke dag deed?’

‘7 manieren om je meer geliefd en verbonden te voelen…. punt 4 Accepteer dat mensen vaak irritant zijn. Hou toch van ze.’ (uit Niets meer aan doen – Durf los te laten en vind je gelukspunt Christine Carter)

IMG_20180523_150434667_1

Zo zit ik af en toe een uurtje op de bibliotheek om de suffe Libelle en Margriet te lezen…. daar gaat mijn stoere image 😉 maar dan kom je er in eens zo’n uitspraak in tegen en dat brengt me dan gelijk terug bij alle losse eindjes die ik nog heb bij:

 • E-therapie
 • So Chicken cursus Opwaarts
 • Jobcoach
 • en onderstaand boek ligt ook al een jaar naast mijn leesstoel…..

 

Gelukkig heb ik afspraken met coach en begeleider voor de voortgang en stuurt So Chicken af en toe een reminder of ik nog eens kom kijken. Maar door er hierover te bloggen geeft ik ze toch een zetje waarmee ze op mijn prioriteitenlijstje weer eens wat meer naar boven schuiven.

IMG_20180528_215725333_LL_1

Wel deed ik heel veel in de tuin en plukte daar de zoete vruchten van maar het wieden, gieten, verzorgen is een neverending story. Dat het hier staat is als reminder om er een blog over te schrijven.

 

 

En deze collage plaats ik voor twee losse eindjes…. (koken en family life).

Het zijn foto’s van recepten die ik uitprobeerde. Makkelijke tips uit supermarktblaadjes maar erg leuk en lekker en soms door eigen variaties nog lekkerder en/of goedkoper. Hoog tijd om weer eens wat receptenkaarten te maken om ze te onthouden en dan kan ik er gelijk een blog over schrijven toch?

 

Deze foto’s zijn een reminder aan ons familieleven, dat sterk veranderd is doordat er twee jongens studeren en niet meer thuis wonen. De taart bakte ik voor jongste die 17 werd en morgen wordt oudste 21! We zijn niet altijd meer op hoogtijdagen bij elkaar maar de band is goed en we zoeken elkaar op en blijven betrokken zonder elkaar op de lip te zitten. Ik leer heel veel van mijn mannen en zij pikken gelukkig ook nog wel eens wat van mij op. We zoeken nieuwe wegen en vinden die ook. Ik had een bierproeverij georganiseerd met Lidlbier – ik hou niet van bier – en zelf ook meegedaan tot hilariteit van de mannen. Dit zijn geen losse eindjes maar een banden die we af en toe aanknopen of losser stellen.

Het losse eindje zit hem in ‘making memories’ of liever gezegd het bewaren van de beelden van memories. Zoals iedereen tegenwoordig heb ik een zee aan digitale beelden. Ik ben bezig aan een fotoboek voor oudste en dat is nog lang niet klaar. Voordat hij 22 is, is het klaar dat beloof ik hierbij plechtig. Ik kwam op het idee doordat een vriendin van de zwangerschapsgym van destijds dat deed voor haar zoon. In zo’n boek kunnen niet alle foto’s natuurlijk maar ik had bedacht dat ik dan alle foto’s in een cloud zou opslaan. Als jullie nog adviezen hebben daarover hoor ik het graag. Ik ben een Windowsgebruiker dus alles van Apple valt af. Ik dacht zelf om een apart Google-account te openen alleen voor foto’s maar ik weet niet genoeg over de veiligheid, de opslaghoeveelheid en de kosten. Tips zijn heel welkom.

24 uur

Nou ik heb jullie weer aardig bijgepraat over waar ik allemaal mee bezig ben – of eigenlijk juist te weinig – omdat het allemaal losse eindjes zijn.  De blogdraad is weer gerepareerd. Over hardlopen en andere sportieve activiteiten schrijf ik regelmatig dus dat komt vanzelf en mijn blogje over de rokjes die ik maakte  is bijna af. Er zitten maar 24 uur in een dag en de eerstvolgende daarvan ga ik maar eens aan slapen besteden.

 

 

13 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Matroos Beek schreef:

  Ik plaats mijn foto’s in dropbox, maar ook op een externe harde schijf. De minder mooie verwijder ik.
  Jaarlijks laat ik de mooiste afdrukken in een fotoboek. Zo krijg je een mooi overzicht per jaar. Ik hou nog steeds van het bladeren door een fotoboek.

  1. djaktief schreef:

   Ik lig achter met de boeken vanaf 2011, wij hebben een kopie op de hub nu. Weet je iets van de kosten van Dropbox? Ik kon dat niet vinden een tarievenoverzicht

 2. Losse eindjes invullen – ben ik (denk ik) ook goed in, want die gaatjes openlaten zorgt alleen voor meer gepieker. Het stukje waar de de graven van je geliefden onderhoudt vond ik echt ontroerend. Heel mooi van je!

  1. djaktief schreef:

   Ik denk nooit aan de sterfdagen maar wel altijd aan de verjaardagen. Zo leven ze nu nog in mij verder en in allerlei eigenschappen zowel goede als slechte.

   1. Dat is ook voor mij de definitie van ‘leven na de dood’.

 3. Ka schreef:

  Ik orden al mijn foto’s in One Drive van Windows. Mapjes met alle vakanties, speciale uitjes, per persoon (of per poes ;))
  Ik heb overigens begrepen dat een gratis blog op WP geen verklaring behoeft omdat je dat onder WP zelf valt en zij de privacy statements hebben opgesteld. Alleen de cookies aan en klaar.
  Mensen die zelf een domeinnaam hebben en dat aan WP hebben gelinkt, moeten die verklaring wél hebben.

  1. djaktief schreef:

   Merci. Is One Drive gratis en tot hoeveel GB?

   Ja later zag ik dat ook, alleen self hosted websites en blogs vallen onder AVG maar ik heb ook nog mijn minibedrijfje.

   De link met info voor de meelezers: https://www.wplounge.nl/wordpress-gdpr/

 4. Vlinder1960 schreef:

  Flickr is een Cloud oplossing voor foto’s te bewaren. Deze kan je ook in albums bewaren plus dat je ze kunt delen met anderen. Ik heb daar zelf ook een (gratis) account. Verder bewaar ik de foto’s op een aparte harde schijf gekoppeld aan de computer en tag ik zoveel mogelijk foto’s om ze later makkelijker te kunnen opzoeken.

  1. djaktief schreef:

   Merci. Tot hoeveel GB is Flickr gratis?

   1. Vlinder1960 schreef:

    Volgens mij tot 1 TB maar weet dat niet zeker. Ik betaal tot nu toe nog niets.

 5. Lonneke de loopster :-) schreef:

  Wat lees ik je altijd graag… vooral omdat ik zoveel herken… (Zo werkt dat hé)!

  Dank voor ’t kijkje en succes met al je bezigheden!

  😉

  1. djaktief schreef:

   Dankjewel Lonneke. Leuk dat het gelukt is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s