De uitdaging van de eenvoud

screenshot tegeltjeswijsheden
screenshot Google zoekopdracht tegeltjeswijsheden

De titel van dit blog ontstond als reactie bij collegablogger Sanne die vroeg of ik dit ook op een tegeltje had. Hebben jullie dat ook dat je een ander een advies geeft dat je eigenlijk zelf zou moeten opvolgen? Het zoeken naar een uitdaging is echt de life style tegenwoordig. We werken aan iets, halen ons doel of net niet en dan is het #enweerdoor wat de klok slaat. Niks even uitrusten en bijkomen. Zelf trapte ik ook in die val.

IMG_20180618_201625_1Op de maandag na de zaterdagse marathon had ik een heel erg leuke run georganiseerd met de buren uit de straat. Ieder rende of wandelde het aantal kilometers die hij wilde samen met wat anderen en daarna was er een gezellig nazit bij mij thuis. Niks aan de hand want ik liep slechts 3 km en dat is prima als herstel. Het was erg gezellig en gaat zeker nog eens herhaalt worden.

De volgende ochtend deed ik weer voor het eerst na de marathon mijn yoga- en fysio-oefeningen inclusief ‘plank’ voordat ik mijn loopje als buddy van John zou doen. Je ziet dat ik het goede shirt al aan heb. Het lopen voelde goed voor mij en ik had geluk dat John niet zo hard en ver wilde dus het ging prima als herstelloopje nummer twee.

IMG_20180620_133918309_1

De dag daarna moest ik onverwacht naar Delft waar de presentatie was van de jaarlijkse ontwerpwedstrijd van de TU waar middelste werktuigbouw studeert en ik zat al vroeg op de fiets naar station Blaak om daar in de trein te stappen en later weer terug te keren want die middag had ik sessie bij de jobcoach en ik wilde ook nog een paar dingen in Rotterdam regelen. Het liep als een speer maar het was wel weer de hele dag onderweg en in actie.

En passant scoorde ik ook nieuwe pattas om het maar eens popi te zeggen. Ik koos opnieuw voor Minzunoschoenen trouwens. Ik ben er sinds half december naar tevredenheid op overgestapt en loop er beter op dan de Ascics Nimbus waarop ik voorheen alles liep.. Ik nam nu wel de mannenvariant omdat die iets breder is en dat gaat beter met mijn inlegzolen.

Ik ga geen review van de schoen geven want daar heb je toch niks aan omdat de ervaring heel persoonlijk is. Ik heb baat bij de plaat die in de Minzunoschoenen zit en die bij mij als middenvoetlander  voor een actievere demping zorgt. Bij iemand anders kan zoiets weer totaal anders uitpakken. Sinds ik deze schoenen draag heb ik geen last meer van mijn peesplaat die sinds de zomer 2017 geïrriteerd was.

Op donderdag wilde ik oorspronkelijk gaan zwemmen  maar dat verving ik door koffie drinken met een vriendin in Blaakse Dijk. Wel maakte ik ons huis schoon en deed ik alle boodschappen en viel ik bijna in slaap in mijn stoel. Die nacht ervoor was ik nl. om onverklaarbare redenen wakker sinds 03:00 uur en om 05:00 ben ik van ellende maar op gestaan. Dat stapje terug was wel slim.

IMG_20180622_110709310_LL_1

Op vrijdag liep ik daarom al bijtijds een rondje van 10 km en dat ging wel lekker na 2 dagen sportrust. Ik las daarna het boek van Evy Gruyaert omdat ik nooit een dergelijke cursus heb gedaan. Je leert altijd wel wat uit boeken en het motiveert om de basic training weer eens even op te poetsen.  Doordat mijn laatste marathon niet van een leien dakje ging is het handig om alle ins en outs van hardlopen nog eens door te nemen. Het was geen slechte marathon maar je twijfelt toch wel aan jezelf als je na 15 km kramp krijgt op je 9e marathon. Ik vermoed dat het toch met snelheid en spanning te maken heeft want in trainingen heb ik nooit kramp, alleen in wedstrijden. Ik ben heel benieuwd wat ze in dat tweede boek aanraden.  Zelf heb ik een bescheiden hardloopbibliotheek en daar ga ik ook maar weer eens in neuzen. Voor de nieuwsgierigen onder jullie heb ik ze even uit de kast gehaald.

IMG_20180622_110534004_1

De vrijdagmiddag was ik verder met een vriend die stedebouwer is aan de wandel in Rotterdam. We wilden ‘flaneren over voormalig station Hofplein’  maar dat was van korte duur omdat er pas een klein stukje klaar was. We besloten naar het arboretum te gaan maar raakten onderweg geboeid door Het Industrie Gebouw en na een horecapauze was er te weinig tijd voor de bloemen. Daarom liepen we op huis aan terwijl we langs en door ‘the red apple’ gingen en aan de zuidkant van ‘de Zwaan’ de tram pakten. Al met al waren dat ook weer een kleine tien kilometer en dan niet op de beste loopschoenen. Na het eten plukten we de kersenboom leeg want die werd zo door de eksters belaagd dat we vreesden dat er de volgende dag niets meer te oogsten zou zijn.

Zaterdag was heel erg druk want we hadden veel achterstallig tuinwerk en het verwerken van de oogst. Maar het resultaat mocht er zijn. Het moestuinperk is weer netjes. Nu de andere twee perken nog én de voortuin 😉

IMG_20180623_184615055_1IMG_20180623_184623524_HDR_1IMG_20180623_184632521_HDR_1IMG_20180623_184643452_HDR_1IMG_20180623_184806033_1

En de oogst van 6 kilo kersen werd verwerkt tot 6 potten kersen op sap en 9 potten jam, benevens het koken van rabarber en bessen die later gerist zullen worden in combinatie met vanilleyoghurt. En daarna deed ik de strijk nog.

IMG_20180623_214737_1

Het was al gauw zondag en na een lekker ontbijtje ging ik op pad om rustig 15 km te lopen want volgende week ‘moet’ ik al weer een beetje de 20 km aan kunnen om de trainingsopbouw naar de volgende marathon goed af te kunnen werken. De eerste kilometers vlogen voorbij, maar toen het eerste uur bijna voorbij, was werd ik me toch draaierig en moe. Ik ben naar de bar van de golfbaan gegaan en heb een flinke appelpunt besteld en daarvan knapte ik op. Omdat we die middag naar een familiefeest in Amersfoort moesten belde ik manlief om me op te komen halen. Ongeduldig – zoals ik nou eenmaal ben – ging ik na 10 minuten weer op pad richting de dijk, maar manlief had een andere route genomen zodat we elkaar misten. Bij km 13 had hij me eindelijk te pakken en toen scheurden we gauw naar huis voor een snelle douche om niet stinkend op dat feest te komen.

Vandaag deed ik het lekker kalm aan. Er stond heerlijk weinig op het programma. Alleen een bezoek aan de bloeddonordienst voor een plasmadonatie. Helaas pindakaas kon die voor mij niet doorgaan want mijn HB was in 2 weken van 8,2 naar 7,7 gezakt. Ze zijn streng daar want je moet een HB van 7,8 hebben om bloed of plasma te mogen doneren. Nu mag ik pas weer over drie maanden en geen dag eerder. Later belde ik de informatielijn om te vragen hoe het nou zit. Ze zeiden dat je weliswaar je bloed weer terug krijgt en dat ze alleen het plasma houden, maar ze nemen wel bloed af ter controle en er blijft ook wat bloed achter in de machine. Je moet echt dat HB halen want anders zou het mogelijk slecht voor je kunnen zijn. Sanquin schakt in september over op ferretinemeting naast de vingerprik voor het HB en dan worden de regels misschien gewijzigd.

IMG_20171218_090915784_1

Het was een beetje een domper voor me ook al is er niks echt aan de hand. Pas bij 7,5 spreekt men van bloedarmoede maar in combinatie met die draaierigheid van afgelopen zondag denk ik dat ik het toch wat kalmer aan moet doen. Dat komt goed uit want de vakantie staat bijna voor de deur. Ik schrijf misschien nog wel een blogje voor de tijd maar in juli en augustus moet je niet te hard op nieuwe berichten rekenen. Het is echt lekker om de stekker er even helemaal uit te kunnen trekken net zoals ik vorig jaren deed in de zomerperiode. Even mijn to do lijst lekker leeg houden voorlopig en ‘de uitdaging van de eenvoud’ aannemen.

Tot over een tijdje …. enne ….. neem gerust dit stokje over 😉

 

 

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Even het gaspedaal lossen is geen zonde 🙂 !
  Geniet van de zomer…

  1. djaktief schreef:

   Dankjewel jij ook.

 2. Ka schreef:

  Je tuin staat er prachtig bij zeg! ❤
  Ik heb een tegeltje op het toilet hangen: niets hoeft, paarden wel.
  Spreuk van Loesje, ooit eens laten maken.

  1. djaktief schreef:

   Ik weet wel welke hoek ik moet fotograferen 😉

 3. Sandra schreef:

  Mooi. Ook zonder tegeltje 🙂
  Geniet van een deugddoende vakantie!

 4. Affodil schreef:

  Ik kan wel meer tegeltjes bedenken die ik zou moeten ophangen, maar ik denk wel dat tegenwoordig iedereen dit exemplaar het meeste nodig heeft. Heb jaren achter mezelf aangehold en zit nu in het strafhoekje. Al die dingen die ik zou gaan doen “als ik eindelijk klaar was met klussen en rennen en organiseren” staan nu on hold omdat de motor sputtert. “Al wat je zegt ben je zelf”, dus.
  Geniet van de zomer!

  1. djaktief schreef:

   Ware woorden van een ervaringsdeskundige….ik hoop dat je motor het toch nog een flinke tijd doet Affodil

   1. Affodil schreef:

    Dat hoor ik morgen bij de cardioloog. Misschien moet ik oplapstukken.

    1. djaktief schreef:

     Spannend, toitoi

 5. Affodil schreef:

  Ik vind niet direct het stukje waar dit bij hoort. Een tijdje geleden gaf je iedereen de raad om tijdig bij de dermatoloog langs te gaan voor “verdachte” vlekjes. Heb ik vandaag gedaan voor een bijna onzichtbaar vlekje op mijn neus. Je moet al de juiste lichtinval hebben en er met een vergrootglas op zitten om het te zien. Maar ik voelde het al een tijdje: neus fronsen was gevoelig, zoals een krasje of een korstje dat te vroeg afgepulkt is.
  En ik ben superblij dat ik je raad gevolgd heb! Het is inderdaad een pre-maligne vlekje, maar in een vroeg stadium dat vlot kan weggelaserd worden. Even verder met een zichtbaar vlekje op mijn neus, maar dan zou het leed geleden zijn.
  Dus héél erg bedankt voor jouw openhartigheid en aansporingen. Het heeft in elk geval bij mij geloond!

  1. djaktief schreef:

   Wat fijn dat je er lekker snel bij was. Ik was vandaag ook bij de dermatoloog. Lees mijn volgende blog maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s