Trainen op eigen bodem

IMG_20180701_151649760_1

We zijn al weer bijna 2 weken thuis op eigen bodem en daar heb ik het sporten weer voortgezet maar het loopt niet allemaal van een leien dakje. Omdat manlief ook nog vrij heeft, hebben we samen diverse dingen ondernomen vanuit ons luxe thuishotel in Barendrecht waar het klokje tikt zo fijn tikt maar ook om te wennen aan het lege nest dat er volgend jaar zit aan te komen.

sport op Nederlandse bodem

Toen ik mijn Garminstatistieklog bekeek zag ik dat ik best actief was geweest sinds onze terugkeer. Er mogen nog 2 dingen bij zelfs een kort stukje fietsen van gisteren en een uurtje fitness vandaag. Ik zit nl. met een dikke knie sinds de fietstocht van maandag (de route van de West Brabantse waterlinie fietsen klik  met nog een ommetje langs het Rijn-Scheldekanaal). De tour begonnen we in de buurt van Steenbergen. Ik had allemaal pijntjes maar gaandeweg verbeterde dat. We klommen eerst de toren Pompejus op bij fort De Roovere .

IMG_20180806_135756037_1

Na een lekkere lunch vertrokken we weer maar ergens in de stad moest ik vol in de remmen en stapte ik wat ongelukkig af. Ik had nog niks in de gaten maar toen we weer 10 km verder waren vertelde ik manlief dat ik toch een nieuw pijntje had in mijn knie. We stopten nog bij een leuk sluisje Beneden Sas als extra pauze maar beter werd het niet.  ’s avonds kon ik mijn linkerknie slecht buigen.

De volgende dag hebben we weinig gedaan – wie niet want het was dat tropische weer – maar ’s avonds heb ik een klein stukje op de gewone fiets gereden in een kleine versnelling en zowaar zorgde dat ervoor dat de knie weer wat soepeler werd. We bekeken even de nieuwe stormbaan die onlangs in Barendrecht is geopend. Dat geeft weer andere trainingsmogelijkheden te zijner tijd. Jongste was via een schoolproject destijds bij de brainstorm hierbij betrokken. En het is leuk om te zien wat er na 2 jaar van terecht is gekomen (klik)

Woensdag heb ik ook weinig gedaan (manlief ging fietsen in Limburg) en ik trainde met het lezen van boeken over lopen en voeding in de stoel. Maar aan het eind van de middag deed ik een klein rondje fitness met voornamelijk cardio-en armoefeningen en buikspieren.

Komende zondag staan er 28 km duurloop op het programma. Het zou fijn zijn als ik voor die tijd toch nog wat hardloopkilometers zou kunnen maken. Ik durf nu de schokbelasting van het hardlopen op mijn knie nog niet aan.

IMG_20180729_151440798_1

Met hardlopen gaat het sowieso nog niet zo goed eigenlijk. Het hardlopen in de hitte vind ik niet zo’n probleem maar ik heb moeite met het tempo. Bovenstaande foto maakte ik zondag 29 juli vlak na de vakantie tijdens mijn 25 km duurloop maar toen vond ik het nog wel begrijpelijk omdat ik Hongarije rustig had getraind.

Daarna volgenden er twee kortere lopen. Eentje ’s avonds na een fietstocht (daarover zo nog meer) naar de Vrijenburgerplas en in de omgeving van de Golfbaan die wel lekker gingen, maar afgelopen zondag was het lopen echt waardeloos. Ik wilde 21 km doen en het werden er met moeite 15, waarvan ik twee kilometer heb gewandeld. Ik kon mezelf gewoon niet meer motiveren om na een drinkpauze het lopen te hervatten. En als ik eenmaal liep dan moest ik vechten om niet weer gelijk te stoppen, terwijl ik geen klachten had. Nou ja iedereen heeft wel eens zo’n dag dus gewoon smilen en doorgaan. Misschien is dat gedoe en de gedwongen looprust met mijn knie nu zelfs wel gunstig.

Tot slot nog een paar foto’s van twee activiteiten in de omgeving die manlief en ik hebben gedaan:

We fietsten vorige week woensdag de Rolf Route in Barendrecht en Poortugaal. Het is een langs archeologische vindplaatsen maar er is eerlijk gezegd weinig te zien, behalve het kasteeltje van Rhoon dan. Wij zijn gestopt bij alle bordjes maar dan zie je een foto + wat informatie maar verder is er niets. Het was wel lekker om te fietsen moet ik zeggen. Info over de gratis route (ca. 30 km) en de bijbehorende musical Rolf kun je hier vinden

IMG_20180801_151413185_1

Het allerleukste wat we afgelopen tijd hebben gedaan is het kanoën van het grootste gedeelte van de Blauwe Verbinding waarvan nu het laatste tracé is geopend. Maar daarover ga ik nog een keertje een heel blog schrijven over hoe het werkt met de sluisjes en wat fijne aanleg- en of opstapplaatsen zijn.

Wij vonden het een geweldig leuk en uitdagend avontuur om 17 km te kanoën op vlak water. Mijn armspieren zijn wel wat gegroeid en ik had een blaar maar dat zijn mooie souvenirs.

IMG_20180802_153028022_1
Arjen vaart door de treurwilgen in het Zuiderpark
IMG-20180802-WA0000_1
In het sluisje wachten tot de klep gesloten is.

Nederland is mooi om te bekijken als je het wil zien tenminste. Kunnen jullie me hier in de buurt van Rotterdam nog wat aanraden? Het hoeft niet sportief te zijn. Ik ga ook graag naar een museum of naar de stad. Ik was er onlangs ook nog maar ik hou nu maar gauw op want deze blog is al weer veel meer dan 500 woorden 😉

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Op de eerste foto sta je precies op skilatten :).
  Als ik eind volgend jaar met pensioen ga én ik krijg mijn rechterbeen op gang, dan moet ik dringend opnieuw gaan sporten!

  1. djaktief schreef:

   Bewegen is heerlijk en meestal gezond.

 2. Mrs. Brubeck schreef:

  Ik ben het helemaal met je eens, wij zijn grote fans van Nederland!
  Hoop dat je knie in orde komt!

 3. Veronique schreef:

  Ja, je kunt kletsen als Brugman, dus schrijven ook. Ik lees je blogs met veel plezier maar denk wel iedere keer: “Die Dorothé, wat doet zij zich zelf toch allemaal aan, is dat lichamelijk wel goed? en hoe is dat in de toekomst als je oud bent?”
  Volgend jaar een leeg nest, waarom begin je niet als ZZP-er

  1. djaktief schreef:

   Ik ben al ZZP-er met mij Atelier DJ.

 4. hardlopendeboer schreef:

  Ik heb weer eens bijgelezen 🙂
  Mooie vakantie in Hongarije en ook daar gewoon door blijven trainen, wat ik zelf ook heerlijk vind en doe.
  Dit blog is zeker zo leuk alleen dat knie onderdeel is wat minder 😦 Hopelijk doet ie snel weer gewoon mee, zodat je onbezorgd weer mooie trainingen af kunt werken en genieten van het hardlopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s