(H)eerlijk

IMG_20180910_112227586_1

OK het is weer maandag en ondertussen al laat in de middag voor ik aan dit blog begin maar hier even een (h)eerlijk verslagje want het leven is minder flitsend en fijn dan op social media. 

Zie je het voor je….

07:00 de wekker gaat en ik schijn al 8 uur in mijn bed gelegen te hebben maar ik voel me nog doodmoe. Ik herinner me wel dat ik erg onrustige benen en heel veel dorst had vannacht. Tja dat heb je na zo’n zware training.  Hup die niet zaniken eruit want jongste moet naar school en ik heb zo meteen een zwemafspraak.

07:30 ontbijt terwijl jongste al weer na 5 minuten op staat om naar boven te gaan om zijn tas te pakken. Dat was niet slim getimed Dorothé om die loopspullen eerst even op te ruimen….. weg quality gezinstijd. Manlief kust me in wielerkleding gedag. Hij gaat vandaag op de fiets heen en weer naar Delft. Hij heeft er zin in.

08:00 zoonlief vertrekt en ik krijg een apje dat mijn zwemafspraak niet doorgaat omdat de hond van mijn medesporter de hele nacht ziek en zij dus in touw was. Nou ja zeg dan kan ik mooi nog een uurtje bijslapen.

Ik trek mijn pyjama weer aan en plof moe in bed maar kan niet gelijk terug slapen. Daar moeten eerst een paar ingewikkelde bladzijden van Haruki Murakami aan te pas komen.

09:30 met een schok wakker maar gelijk ook veel meer energie. Aankleden en actie. Naar het zwembad maar eerst nog een kop koffie. Hmmmm beter eerst mediteren voordat ik door de waan van de dag word ingehaald.

10:00 nog maar even later gaan zwemmen en eerst  tornado spelen om alle spullen terug op hun juiste plek te leggen en de ergste viezigheid op te ruimen o.a.

 • tosti-ijzer losbikken na intensief weekendgebruik door de boys
 • aanrecht soppen zodat ik er weer iets ‘bacterievrij’ op klaar kan maken
 • massa’s kranten, blaadjes, zakjes, etc. verzamelen
 • was en afwas en vuilnis verzamelen van de studenten die weer naar hun studentenkamers zijn
 • en de wasmachine even voeren met de vuile handdoeken, rondslingerende studentenkleding en natuurlijk onze sportwas van de training en wedstrijd van gisteren… hm… beter straks aanzetten met de zwemspullen erbij
 • gelijk maar even de wastafel schoonmaken
 • en de planten water geven
 • tjonge wat een zooi ….. vuilniszakken vervangen en wegbreng. Plastic straks maar meenemen op de fiets
 • nog even de wiswas over de vloer en het lijkt zowaar weer op een huis!

12:00 en nu naar het zwembad verdorie….. maar eerst nog even wat salade eten want mijn maag knort ondertussen. Gelukkig staat er nog wat van gisteren. Een kop koffie is ook nooit weg.

12:15 met twee grote zakken plastic voor Afval Loont  op de fiets plus een stapel boeken die nu toch echt in de minibieb afgeleverd moeten worden op pad naar het Zwemcentrum Rotterdam

12:39 plons heerlijk!

13:28 onder de douche na 20 baantjes schoolslag (heerlijk zo’n 50 meter bad waar je kunt doorzwemmen) jammer dat ik moest stoppen want anders is de belasting te zwaar na het hardlopen van gisteren (32 km).

14:00 nu ik er toch langsfiets kan ik gelijk even een gereserveerd boek in de bieb ophalen, naar het Kruidvat voor iets tegen die stomme fruitvliegjes én nieuwe sportvoeding kopen.

14:30 honger….. maar eerst de wasmachine aanzetten en jongste gedag zeggen. Hup een tosti, een appel en twee kapjes met appelstroop voor de zoete trek, appelsap maar opdrinken want anders bederft dat en nog een kopje koffie toe.

15:00 krant, social media en blogs lezen…. heerlijk zeg en wat apjes en belletjes doen voor alle dingen die ik vergeten ben/nog moet regelen. Ik had tussendoor ook al wel even ‘op mijn telefoon gezeten’ vandaag maar echt tijd voor dit alles had ik nog niet gehad.

16:30 waar is de tijd gebleven….. waar ben ik nou toch zo moe van? Computer aangezet en begonnen met foto’s en plaatjes zoeken voor dit blog.

17:00 blog geopend en lekker de toetsen laten rammelen. Zo nu nog de foto’s erbij van de ideale Instagramplaatjes van dit weekend. De layout even checken, de boel nalezen, tags en onderwerp toevoegen en dan staat er voor 18:00 weer een verhaaltje on line.

instagram tuin buxusmot

instagram van herpenloop

Gaan de dagen bij jullie ook zo snel (en rommelig) voorbij? Het eerlijke leven is toch wel even wat anders dan dat heerlijke leven op Instagram (of andere social media) nietwaar?

 

 

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wat een bezig bijtje ben jij. Hier de eerste werkdag. Nieuw ritme na drie weken verlof. Druk, maar voorbij gevlogen!

  1. djaktief schreef:

   Goed gestart dus gelukkig

 2. KnutzEls schreef:

  De tijd vliegt, soms geloof ik oprecht dat er dagen uit de week gevallen zijn. Maar ik probeer wel een beetje rust en ontspanning te nemen. Soms lukt dat beter dan anders.

  1. djaktief schreef:

   Mooi gezegd. Ik pak mijn rust/slaap ook als het kan.

 3. Madelon van der Zwan schreef:

  Wel een verademing ipv de fantastische levens die velen delen overal. Deeldrang… de nieuwste verslaving naar mijn idee!! Fijne verdere week toegewenst. Groet Madelon

 4. Ka schreef:

  Mijn dagen gaan soms voorbij met beduidend minder activiteiten dan jij. Ik kan tegenwoordig heel goed niks doen. Uren.

  1. djaktief schreef:

   Gisteren was best een luie dag voor mij met extra slapen en een late lange lunchpauze

 5. Matroos Beek schreef:

  Mijn dagen zijn ook veel tekort… herkenbaar.

 6. Affodil schreef:

  Vooral de laatste tijd is het voor mij nodig om dingen te plannen om te voorkomen dat ik te hard van stapel loop. Maar waar ik het in godsnaam voor doe? De dag is nog niet goed begonnen en mijn planning ligt al aan diggelen en ik ben alweer aan het improviseren. En ja, het gaat oerend hard. Van Moederdag (voor Vlamingen – en vooral voor Antwerpenaren – is dat 15 augustus ) tot Allerheiligen is even met je ogen knipperen.

  1. djaktief schreef:

   Voor jou zeker belangrijk om niet teveel hooi op de vork te nemen. Realistisch plannen is een kunst. Ik tel tegenwoordig overal een kwartier bij dan klopt het beter. Maar gisteren was het gewoon puinruimen hier.

 7. Koen schreef:

  Ik moet op adem komen als ik zie wat jij allemaal doet. En dan te bedenken dat je de dag ervoor 32 km hebt har gelopen … bewondering van hier tot Tokio.

  1. djaktief schreef:

   Als je goed leest zie je dat ik ook wel mijn rust pak hoor.

 8. Veronique schreef:

  Ik las je blog wel erg laat maar ook wij zijn druk, druk druk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s