Boeken- en leesgek

Regelmatig zie ik bij mensen lijstjes met boeken voorbij komen. Zelf deed ik mee aan een uitdaging op Twitter om ieder dag van de week een foto van een boek te plaatsen zonder verdere uitleg. Daar kwam overigens ook geen enkele reactie op šŸ˜‰

Ik ben reuze druk momenteel met alle dingen die ik voor Atelier DJ moet doen. Lees: ik maak me vreselijk druk en doe allerlei dingen door elkaar die me belangrijk lijken als mini-ondernemer want laten we wel wezen meer is het echt nog niet geworden in de vijf jaar dat ik nu bezig ben. Ik dwaal af. Zie je daar heb je het weer. Ik wil toch dat lijstje met voor mij belangrijke boeken publiceren op mijn blog.

Ik geniet altijd van de lijstjes van anderen en vaak schrijven die er ook hele verhalen bij maar dat zit er bij mij niet in. Ik lees alles eerst van de bibliotheek en soms herlees ik ze een paar keer en koop ik ze zelfs. Sommige boeken zijn al eerder op dit blog voorbij gekomen en hebben zelfs een heel blog gekregen. Als ik er eerder over heb geschreven dan zet ik een linkje erbij. Verder kan iedereen googelen naar de inhoud en dan komt hij bij de website van dat dikke blauwe mannetje. Ik heb het idee dat die veel te dik wordt en dat andere boekwinkels ook een moeten krijgen dus ik pleit van harte om daar eens een middagje rond te snuffelen. Daar raak je weer een beetje zen van.

Bibliotheekinfo klik
Lang geleden over geblogd klik
Biblioteekinfo klik
Bibliotheekinfo maar ik ga het denk ik wel kopen klik

Ik heb een aparte blog over hardloopboeken geschreven. En onder de tag ‘lezen boeken en blogs‘ vind je ook nog meer natuurlijk

Bibliotheekinfo klik
Ook (kort) over geblogd klik
Bibliotheekinfo klik
Dit boek heeft me veel geholpen om om te gaan met de overgang. Bibliotheekinfo klik
Bibliotheekinfo klik
Bibliotheekinfo klik

Wie goed geteld heeft komt op meer boeken uit dan er dagen in een week zitten. Ik denk dat dat wel een beetje exemplarisch is voor mij. Ik ben geen rupsje-nooit-genoeg maar wel iemand die lang van stof is en altijd dieper en verder gaat. Tja zo ben ik nou eenmaal. Loesje heeft dat zo mooi samengevat:

Bedankt voor je inspiratie altijd Loesje en ik respecteer je copyright klik

En dan als kleine toegift een citaat uit een zeer zoetsappig boek maar waar toch heel veel waarheid in zit die ik me maar ter harte ga nemen. Jij ook?

Uit James Patterson “Een hart van glas”:

Dit is zo belangrijk. Dit is het verhaal. Stel je voor dat je leven een spel is waarin je met vijf ballen jongleert. De ballen heten werk, gezin, gezondheid, vrienden en integriteit. En je houdt ze allemaal in de lucht. Maar op een dag dringt het eindelijk tot je door dat werk een stuiterbal is. Als je hem laat vallen, stuitert hij gewoon weer terug. De andere vier ballen ā€“ gezin, gezondheid, vrienden, integriteit ā€“ zijn van glas. Als je er dar een van laat vallen, is die onherroepelijk beschadigd, gebarsten of misschien zelfs versplinterd. En op het moment dat je de les over de vijf ballen werkelijk begrijpt, heb je een begin gemaakt met het brengen van balans in je leven. Nicky, eindelijk begreep ik het.”


On line ibliotheek InfoNu klik

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Matroos Beek schreef:

  Er staan leuke titels tussen… Ook ik ben te druk met mijn werk om veel te lezen. Tijdens de vakanties probeer ik de schade wat in te halen. Alvast weer inspiratie gevonden hier op je blog.

  1. djaktief schreef:

   Oh leuk, wat spreekt je aan?

   1. Matroos Beek schreef:

    *De wet van de vuilniswagen omdat ik niet goed kan omgaan met frustratie en boosheid en jaloezie van anderen.
    *Lieve zus, omdat ik drie lieve zussen heb. Herkenning zoeken…
    *Tem je geest. Altijd interessant en soms nodig.
    *Niets meer aan te doen, omdat ik altijd tijd te kort lijk te hebben..
    Je ziet, dat zijn er heel wat! Interessante lectuur koos je uit!

    1. djaktief schreef:

     Dat ‘Lieve zus’ zal je nog verassen. En we zijn allemaal op zoek naar balans. Vandaar dat laatste citaat in mijn blog. Ik hoop dat je er verder mee komt. Deze boeken zijn stuk voor stuk op een of andere manier cruciaal voor mij geweest.

     1. Matroos Beek schreef:

      Je maakt me nieuwsgierig!

 2. Mrs. T. schreef:

  Ik lees eigenlijk altijd als ik niets anders doe. šŸ˜‰

  1. djaktief schreef:

   Ik volg jouw lijstjes ook

 3. Je leest niet alleen de klassieke boeken, maar ook werken waar je iets mee kunt doen in het leven. Deze mooie mix zal ik ook hanteren, Ć©Ć©ns ik over negen maand weer aan het lezen ga!

  1. djaktief schreef:

   Ik ben benieuwd wat je dan gaat lezen.

 4. Nicole Orriƫns schreef:

  Mooie lijst! Alles wat je weten wilt over hardlopen heb ik ook in mijn boekenkast staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s