Uit de keuken van Dorothé…. deel 24 …. ons feestje

Eind april gaven we een bescheiden feestje voor onze 24e trouwdag. We kookten en bakten vrijwel alles zelf en lieten onze gasten ook wat doen. Wel leuk dat het precies deel 24 van deze reeks ‘uit de keuken van Dorothé’ is want ja we hebben iets met het getal 24 want we ontmoeten elkaar op 24 februari in 1990 (24-02-90) en trouwden vijf jaar en twee maanden later (24-04-95) en verhuisden nog veel later naar de Verdistraat 24. Het nummer zoekt ons uit blijkbaar.

Voor dat feestje had ik zelf de uitnodigingen gemaakt in de vorm van een boekje. Ik hou nu eenmaal van fröbelen en vind het leuk om iets origineels te doen. Het idee vond ik ergens in een biebboek of op Pinterest dat weet ik niet meer precies. Maar het moet zo:

  1. Vouw een A4 dubbel
  2. Vouw de dubbele A4 dubbel
  3. Vouw de ontstane A5 dubbel
  4. Vouw het papier weer helemaal open en je ziet dat je 8 vakjes hebt
  5. Vouw het weer dubbel zoals bij stap 1 en knip dan vanaf de vouwlijn over de vouw die je nog ziet tot aan de volgende vouw
  6. Vouw het papier weer helemaal open en je ziet dat je in de midden een opening hebt
  7. Vouw het papier nu in de lengte dubbel en hou het aan beide uiteinden vast
  8. Duw de ontstane ruit dicht en sla de bladzijden van het boekje allemaal naar een kant
  9. Je kunt het boekje nieten en je kunt ook de bladzijden in de lengte vastplakken maar het hoeft niet
  10. Als je weet hoe groot de bladzijden zijn kun je er op je computer een bestandje voor maken. Je kunt dat doen met tekstvak en dan de tekstrichting veranderen klik hier.

Misschien helpen de foto’s een beetje:

Vandaag en gisteren heb ik alle recepten van 2018 en 2019 bijgewerkt en nu ga ik die groepsgewijs publiceren. In dit blog komen alle recepten van het menu dat we die dag hadden. We zijn gestart met het taartbuffet dat ik tevoren had gebakken/gemaakt:

  • Muffins met kersenjam
  • Bouke’s appeltaart
  • Kwarkbol
  • Perzik plaat taart

Daarna hebben manlief ‘ons’ trouwverhaal voorgelezen en dat was een lang stuk uit ‘Le Petit Prince’ , en boek dat de moeite waard blijft en waar heel veel in zit. Nog steeds overal te koop en te leen op de bieb.

Vervolgens strekten we even onze benen en genoten van het uitzicht op de Gaatkensbult en bij terugkeer hadden de jongens de spullen opgeruimd en de tapas neergezet. Die tapas hadden we ook grotendeels tevoren gemaakt.

  • Breekbrood met parmaham
  • Albondiges + vegaballetjes
  • Aspergetortilla
  • Komkommer met roomkaas en garnalen
  • Olijven
  • Mozarellabolletjes met tomaatjes en basilicum

Ondertussen maakten we samen met onze gasten de salades en toen kon ons diner beginnen.

  • Rijstsalade met erwten en mandarijntjes en paprika
  • Rucolasalade met bietjes
  • Griekse salade (sla, rode paprika, feta, olijven, komkommer en tomaat)
  • Zure komkommer  en gewone komkommer
  • Boeuf bourguignon
  • Bourguignon vegetarisch
  • Aardappelpuree
  • Rijst

Daarna keken we naar een selectie van foto’s van 24 jaar lief en leed op de tv en tot slot was het tijd voor het dessertbuffet en kaasplankje. Dat hoefde alleen maar uit de verpakking gehaald te worden.

  • Verse  aardbeien met slagroom en ijs aardbeiensaus
  • Soesjes met chocoladesaus
  • Chocolademousse en pudding
  • Bonbons
  • 3 kazen (brie, camembert, stilton, brique Normandie)
  • Druiven en walnoten

Het was opnieuw een bijzondere dag met onze vrienden/getuigen. Met de familie vieren we het een op een want dan hebben we meer echt tijd voor elkaar.

Voor zo’n gelegenheid willen ze wel een keertje op de foto

En hier zijn dan alle (oude en) nieuwe recepten van wat we die dag hebben gemaakt en gegeten…….

Taartbuffet:

Tapas:

De vegaballetjes waren kant en klaar en daar deden we alleen maar een pak gezeefde tomaten bij. Tomatenmozarellaspiesjes daar heb je geen recept voor nodig en olijven kun je lekker kant en klare verpakkingen van kopen.

Diner

Voor 2 salades gebruikte ik echte recepten. De Griekse salade maak ik iedere keer weer wat anders maar er zit altijd sla en feta in anders is het niet Grieks toch. Komkommers snijden daar hoef ik ook geen toelichting op te geven toch? Voor zure komkommer voeg je gewoon zout en azijn en water toe.

Daarbij hadden we aardappelpuree en rijst want het was makkelijk en snel te maken. Jullie weten natuurlijk niet hoe je dat moet doen, maar dat zoek je dan maar lekker op 😉

En voor het dessert maakten we de luie keuze om alles te kopen en alleen maar de verpakkingen op te trekken. Ik hou meer van dit soort informele feestjes dan van uitgaan en gelukkig vonden onze gasten het ook wel leuk.

Alle receptkaarten zet ik binnenkort weer onder het kopje recepten in mijn blog dat je op je smartphone via menu terug kunt vinden.

12 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Inge Wertwijn schreef:

    Erg leuk! Zo te zien was het een zeer geslaagd feestje ..

  2. KnutzEls schreef:

    Leuk zo’n zelfgemaakte uitnodiging. En lekkere recepten op handige kaarten. 😘

    1. djaktief schreef:

      Jouw cadeaumap was de inspiratie voor deze reeks ‘uit de keuken van…’ de map is veel te klein geworden

  3. Matroos Beek schreef:

    Wat heb je dat weer prachtig en op een creatieve manier gemaakt. Ik bewonder jouw vindingrijkheid.
    Mooie foto van het gezin!
    Op naar de volgende 24!
    Prachtig gedaan Dorothé!

  4. Proficiat met julie 24 jaar samen!
    Heel gezellig daar, ik zou zo aanschuiven…

  5. Veronique schreef:

    Dat ziet er gezellig uit.

  6. AnneMarie schreef:

    Ziet er prima uit. De recepten ga ik op mijn computers eens even bestuderen.
    Van harte nog. Op naar de volgende 24

  7. Affodil schreef:

    Niks mis mee!

  8. Ka schreef:

    je zag er mooi uit!

    1. djaktief schreef:

      Dankjewel was zelfgemaakte jurk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s