Zuidpolder revisited

Op Instagram plaatste ik een compilatie van foto’s die ik vorige week vrijdag maakte van een zwerftochtje door de Zuidpolder, maar ze zijn mooi genoeg voor een eigen blogje. Manlief en ik waren al vroeg bij de huisarts voor een griepspuit. Ik had gelijk een zere arm en eigenlijk geen puf om veel te lopen maar ging toch voor een rondje en kwam toen na 6 km in de Zuidpolder uit. Ik schreef al eens eerder over dit gebied klik.

De beelden staan vaak bij de ingangswegen van de Zuidpolder

En daar viel mijn oog op een prachtig vogelbeeld en ik maakte een foto. Ik dacht terug aan dat blog en besloot nog meer vogels te gaan spotten. Natuurlijk zag ik ook nog veel echte gevederde vrienden. Eentje was zelfs zijn standbeeld aan het nadoen. Afijn kijken jullie zelf maar even. De beelden zijn van Leo Heerkens klik. De details en de verschillende standpunten fascineerden me. Ik had een heerlijke ochtend en kwam opgeruimd weer thuis.

Helaas sloeg de verkoudheid toen pas echt hard toe en moest de puffer met Ventolin eraan te pas komen om de hoest te baas te worden. Inmiddels gaat het weer wat beter. Ik heb wel gewoon hardgelopen zondag en vandaag maar ik ben niet in topconditie. Ik voel me in de buitenlucht gewoon beter dan binnen alhoewel de kou zodanig op mijn longen slaat dat ik 2 pufjes tevoren moet nemen.

Zondag is de Zevenheuvelenloop en die ga ik gewoon doen als buddy van John. Helaas gooien een blessure en een val bij hem wat roet in het spel maar we gaan toch samen de heuvels bedwingen. Manlief gaat ook, mijn zwager loopt ook net als nog heel veel anderen die aan dit hardloopfeestje meedoen. Ik vind het wel leuk om weer eens aan dit toch wel drukke evenement mee te doen. De laatste keer was in 2011 toen ik nog een hele aardige tijd liep klik. Nu gaan we gewoon genieten. En daarna gewoon door trainen om op 15 december te starten op mijn 12e marathon. Ik heb opnieuw voor Spijkenisse gekozen want die is lekker dichtbij, manlief kan me op de fiets helpen en het is hetzelfde soort parcours als waarop ik het meeste loop. Nou genoeg gekletst. Hier is de rest van de foto’s van vrijdag:

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Matroos Beek schreef:

  Prachtige vogelkunstfoto’s Dorothé.
  Komt dat door de griepprik dat je zo moet hoesten? Ik laat me niet meer inenten omdat ik er al twee keer beroerd van was.

  1. djaktief schreef:

   Nee mijn weerstand was even verlaagd door 3 dingen: de lange duurloop training van zondag, manlief ziek thuis en dan de griepprik. Ik heb ieder jaar wat last maar de mogelijke complicatie van griep bij mijn (inspannings)astma zouden veel erger zijn.

 2. Mrs. T. schreef:

  Ik vind het echt mooie kunstobjecten.

  1. djaktief schreef:

   Ze passen goed in de omgeving. Je gaat vanzelf beter op de levende vogels letten.

 3. Wiw. Prachtige beelden!
  Hopelijk geen griep, komende winter!

  1. djaktief schreef:

   Dankje, gelukkig geen koorts, dus geen griepvirus.

 4. Affodil schreef:

  Prachtige foto’s! Kan me voorstellen dat je dan ook op zoek gaat naar de échte exemplaren.

  1. djaktief schreef:

   Dankjewel. Die zijn er volop. Meestal loop ik ertussen over de vlonder op het water en langs de slootjes

   1. Affodil schreef:

    Ik merk nu pas dat er al eentje dienst gedaan heeft als nestplaats: het kunstwerk met 2 vogels op het water. In de buik van het éne zit een nestje. 🙂

    1. djaktief schreef:

     Ja dat klopt, dat is iedere keer zo. Leuk hè. En je hebt ook die reiger gezien die zijn standbeeld bekijkt?

     1. Affodil schreef:

      Even kijken of zijn kont er niet te dik op staat. 😉

 5. Gwennie schreef:

  Op zich hou ik niet zo van beelden, maar deze vind ik echt wel leuk!

 6. Kakel schreef:

  De foto’s knallen van je blog, mede door de prachtige blauwe lucht. Op het beeld van de reiger ben ik verliefd. Het jonge grut dat wacht op een vers hapje mag er ook zijn. Heel mooie foto’s. Fijn dat je ze op je blog zet want ik “zit” niet op insta.
  Succes met je voorbereiding voor de marathon!

  1. djaktief schreef:

   Bedankt voor je compliment. Alle instafoto’s en Twitterberichten staan ook op mijn blog. Je moet daarvoor (op de pc) naar beneden scrollen op de website. Mocht je ze willen zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s