In beweging komen

De kerstboom is niet zelf in beweging gekomen natuurlijk. Die moest een handje geholpen worden. Ik heb me erover verbaasd dat die goedkope Ikeaboom zo weinig naalden heeft laten vallen. Alle kerstspullen zijn weer opgeruimd. Tijd om de stekken van de tuinplanten in potjes te zetten van de week. En dan eens even aan een flinke schoonmaakbeurt van het huis beginnen. Kamer voor kamer de bezem erdoor, of nou ja de stofzuiger dan en ook gelijk de kasten etc. weer even doornemen en het onnodige en ongebruikte eruit verwijderen.

Mijn shawl heb ik ondertussen al klaar en ook al gedragen. Hij zit lekker warm en prikt niet. Ik heb op naalden 5 35 steken gezet en 130 cm gebreid en dit aan elkaar genaaid. Iets meer of iets minder kan ook. Omdat ik tevoren niet wist of ik genoeg garen zou hebben heb ik de strepen in variabele breedtes gebreid. Eerst strepen van 20 toeren, toen 15, daarna 10 en 5 en toen had ik nog van een kleur weer 15 toeren over als laatste en dat sloot mooi aan bij de eerst streep van 20 toeren.

Natuurlijk heb ik al weer hardgelopen in het nieuwe jaar. Ik deed dat eigenlijk gelijk al weer na de terugkomst van de wintersportvakantie maar het ging nog niet zoals gehoopt. Ik had nl verwacht dat mijn stijve heup wel weer over zou zijn na de twee weken looprust na de marathon maar dat was niet het geval. Ook bij het skiën had ik er problemen mee gehad en de lange autoritten waren echt heel lastig geweest. Ik besloot daarom gelijk maar de fysiotherapeut te raadplegen want ik wist niet goed wat ik ermee aan moest.

Gelukkig kon ik afgelopen vrijdag al terecht bij de sportfysio. Ik heb een goede klik met die man. Hij weet dat ik niet zomaar kom en heeft altijd gauw door wat er aan de hand is. Na de beschrijving van de klachten (heuppijn bij de lies, linkervoet niet op rechter been kunnen leggen, krachtverlies been, stijfheid en doorzakken van de knie en heup) en wat ik ervoor gedaan had qua loopbelasting begon hij te draaien, duwen en trekken aan mijn been. Volgens hem was er iets met de kop van mijn heup die niet goed zat. Hij waarschuwde me dat hij even wat onprettige dingen zou doen en dat was inderdaad vervelend maar wel te doen. Daarna testte hij opnieuw de diverse bewegingen en kreeg ik nog wat oefeningen mee om een maal daags 30x te herhalen en een terugkomafspraak. Ik mocht gewoon blijven hardlopen maar als er pijnklachten waren mocht ik er niet doorheen lopen.

Gisteren had ik nog teveel spierpijn maar vandaag heb ik de oefeningen gedaan en dat ging goed. Opvallend voel ik de oefeningen pas na ongeveer 20 herhalingen. Het is wel saai maar blijkbaar werkt het dan pas. Gisteren had ik een flinke autorit en toen kon ik zonder problemen uitstappen dus ik denk wel dat het lek boven is. Morgen ga ik ermee hardlopen.

Je moet die dingen de tijd geven. Maar helemaal stilzitten is niks voor mij, daarom heb ik met manlief maar een stukje naar Rotterdam gefietst. Toch weer mooi 11 km heen en 11 km terug in beweging. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de fietserspont te gebruiken die vaart van de Janshaven naar de Jacobshaven omdat de Maastunnel dicht is voor fietsers en voetgangers. Alles over de geschiedenis van de tunnel en de werkzaamheden kun je hier vinden klik.

Het is wel even nog een stukje omrijden vanaf het tunnelgebouw maar dan ben je in 5 minuten met de pont aan de overzijde. Iedere 20 minuten gaat hij. Aan de zijkant van de steiger staat een strofe uit ‘De Veerpont’ van drs. P klik. Ik maakte verder nog wat foto’s. Dat ben ik weer wat vaker van plan om te doen. Gewoon een kort blogje met een paar fotootjes. Er zijn meer bloggers die er weer wat vaker met het fototoestel op uit willen trekken klik en klik daar maar om te zien wat zij hebben vastgelegd.

In de Janshaven
Zicht op de Erasmusbrug
We zijn hier aan de over van één machtige rivier. De andere oever is daarginds, en deze hier is hier. De oever waar we niet zijn noemen we de overkant. Die wordt dan deze kant zodra we daar zijn aangeland. Uit de Veerpont van drs. P.

Grappig dat op de fietspont geen maximaal aantal rijwielen is vastgesteld

En verder heb ik al weer 2 patronen overgenomen en geknipt om met de naaimachine aan de slag te gaan. Ik ben weer in beweging op alle fronten. Volgende week beginnen ook de lessen weer in Atelier DJ.

En ik ben ook allerlei klusjes aan het doen zoals van die vervelende dingen als een nieuwe sd-kaart in de telefoon kopen en alles overzetten. Ik heb ook nog zoveel werk aan het maken van diverse foto-albums. In 2020 hoef ik me in geen geval te vervelen en jullie?

Tenslotte verbaas ik me erover dat iemand mijn hele blog aan het lezen is maar geen enkele reactie achter laat. Hebben jullie dat ook wel eens? Ik word daar nou echt nieuwsgierig van😉

18 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Matroos Beek schreef:

  Als ik een volledig blog lees, en zelfs op de twee kliks klik (die ik ook al had gelezen vandaag…) dan laat ik met plezier ook mijn reactie achter.
  Zo’n leuke sjaal wil ik ook maken voor mezelf. Wil ik eigenlijk al lang, maar het komt er maar niet van. Ik probeer er werk van te maken.
  Leuke tocht over de Maas. Daar namen wij ooit de taxiboot en overnachtten in hotel New York. Wat leuk dat jullie dat niet hoeven te doen omdat je er zo naartoe kunt fietsen! Alhoewel… Hotel New York is echt wel een aanrader hoor.

 2. djaktief schreef:

  HNY was vroeger nog leuker vooral het eten. Het is te groot en trendy geworden naar onze smaak. We geven nu de voorkeur aan de Fenixloods. Bedankt voor je reactie en succes met je shawl.

 3. AnneMarie schreef:

  Mooie shawl zeg en wat een energie alweer joh.
  Zelf zit ik ook niet vaak stil maar jij bent echt een topper in het bezig zijn.
  Foto’s doen het altijd goed. Leuk om te kijken.

 4. Affodil schreef:

  Met het ruimen van de kerstboom was ik mogelijk bijna iedereen vóór, denk ik. Die zat alweer in zijn doos tegen de lunch op nieuwjaarsdag.
  Over een (overigens heel leuke) sjaal breien zwijg ik maar in alle talen. Dat mouwloos topje is nóg steeds niet af (na 4 jaar!).
  Meer foto’s nemen: je hebt me al betrapt op dat goede voornemen. Dank je voor de verwijzing, trouwens.
  Blijft zo’n fietstochtje-met-bootovertocht. Ik hoop dat dat er dit jaar ook eens van komt. Nu ik de smaak van het fietsen te pakken heb, moet daar geen enkel bezwaar meer tegen zijn. De boot vertrekt nog geen 5km van onze deur vandaan en aan de overkant ligt naar verluid een mooie tocht te wachten.
  Maar eerst de kasten nakijken en uitmesten (ook hier) …

  1. djaktief schreef:

   De kunst is om te doen wat moet en nog energie over te houden voor andere dingen. Veel fietsplezier in 2020 en breien gaat bij mij ook niet altijd zoals het moet, maar deze keer pakte het goed uit.

 5. Rotterdam is een beetje een ‘onbekende’ voor ons, nochtans niet zo ver rijden, en er valt iets te zien. Een goeie tip voor als we eens niet weten waarheen.
  Bedankt voor het linkje!

  1. djaktief schreef:

   Er is veel te zien in Rotterdam maar je moet ervan houden. Het heeft weinig ouds en er staat altijd een schop in de grond want er wordt altijd gebouwd.

 6. Monique schreef:

  Mooi die sjaal die kleur staat je leuk. De allerbeste wensen voor jou en je familie.

 7. Veronique schreef:

  Heerlijk om je verslag te lezen. Hoe is het nu met je blessure? Ook zie ik een kleurtje in je haar, dat staat je goed.

 8. Mrs. T. schreef:

  Succes met de oefeningen. Hopelijk hebben ze snel het gewenste resultaat.

  1. djaktief schreef:

   Merci, ik hoop het ook

 9. runningreneetje schreef:

  altijd leuk om jouw blogs te lezen.
  Hopelijk is de stijve heup zo onder controle.

  1. djaktief schreef:

   Helaas ging het nog niet goed gisteren met lopen, maar ik geef de moed niet zo gauw op

   1. runningreneetje schreef:

    Hopelijk komt het met de oefeningen van de fysio snel weer in orde.

 10. Kakel schreef:

  Je sjaal is prachtig geworden en hij is ook nog lekker warm. Ik word vrolijk van de kleuren!
  Wat fijn dat de fysio je zo goed kan helpen; en je mag blijven hardlopen.
  De Christina heeft jaren tussen Krimpen aan de Lek en Kinderdijk gevaren.
  Lieve groet ♥

  1. djaktief schreef:

   Dankjewel Mirjam, ook voor je weetje over de pont

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s