Uit de keuken van Dorothé …. deel 28 lui koken met de slowcooker

Zo dat ingewikkelde koken zit er al weer een tijdje op. Ik ben er niet zo goed in. Doe mij maar simpel. Dit blog stond al een tijdje half in concept, maar ik vond het toch de moeite om te plaatsen. Ik heb nog één receptenblog en dan is het op of ik moet weer nieuwe dingen gaan koken. Voorlopig moet ik eerst wat minder gaan eten want ik ben 3 kilo boven mijn gewone gewicht en het gaat er niet zo gemakkelijk af omdat ik niet voluit kan sporten met mijn heupblessure. Het is nog niet over of liever gezegd: het is er weer ingeschoten. Ik oefen wel trouw iedere dag. Vrijdag weer naar de fysio. Afijn nu waar het om ging:

Een tijdje geleden stond er bij Triltaal een heerlijk hacheerecept en toen vroeg ze ons ook naar onze favoriete stoofschotels. Nou maak ik die tegenwoordig met behulp van de slowcooker die manlief een aantal jaren geleden als kerstcadeau koos. Je ik weet dat het ook kan in een braadpan of in de oven maar ik vind dit echt veel gemakkelijker. Als je meer wil lezen over wat anderen zeggen over dit apparaat moet je bijv. hier kijken klik en hier klik. Van mijn blinde loopmaat John krijg ik ook altijd tips van dingen die hij in de slowcooker maakt.

Ons exemplaar is niet zo groot. Omdat ik hem een keertje iets te vol had gedaan is er vocht tussen de aardenwerken pan en de binnenkant gekomen en is hij een beetje gaan roesten. Voorlopig kan dit nog geen kwaad, maar op den duur zal ik hem toch vervangen. Ik kook dan in ieder geval een iets grotere en dan ook liefst eentje met een timer erop.

Dit zijn de recepten die ik tegenwoordig met behulp van de slowcooker maak. Omdat je in de slowcooker niet kunt bakken, braad ik het vlees wel even aan in de koekenpan. Ook maak ik diverse soepen tegenwoordig in de slowcooker omdat ik er dan minder omkijken naar heb. Ik durf het apparaat gewoon aan te laten staan als ik niet thuis ben. Ik kook nog op gas en dat gaat altijd uit voordat ik het huis verlaat.

Nog een kleine tip om minder voedsel te verspillen:

Een tijdje geleden kocht ik in Zeeland aardappels bij de boer waar vrienden van ons op de camping stonden. Over de zakjes waren dekens gelegd om te voorkomen dat de aardappels zouden uitlopen. Dat doe ik tegenwoordig ook bij onze aardappels en uien. Ik haalde ze altijd al uit de plastic zak en deed er een krant onder. Nu dek ik ze af met een oude sweater. Voor mijn uienbak heb ik een hoes genaaid van een oude shawl met een elastiek.

Op Facebook ben ik lid van een groep die tips uitwisselt over simpele duurzame dingen die je kunt doen DIY voor een Duurzamer Leven. Alle kleine beetjes helpen, vooral als we allemaal iets doen.

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. AnneMarie schreef:

  Goede tip dat afdekken van de aardappels en uien. Wist ik niet. De slowcooker lijkt me erg. handig

  1. djaktief schreef:

   Het is soms zo simpel. Mijn knoflook voorraad ligt daar nu ook bij.

 2. Matroos Beek schreef:

  Ik kook de hachee ook traag in een gietijzeren ouderwetse stoofpot. Heerlijk. Nu wel lang geleden want we eten ondertussen geen vlees meer, maar ik ben eerder een flexitarier… Wat heb ik zin in die hachee nu ik dit recept hier lees.

  1. djaktief schreef:

   Ik heb er ook een keer vegetarische bourguinon in gemaakt.

   1. Matroos Beek schreef:

    Klinkt ook niet verkeerd.

 3. Ka schreef:

  Ik heb dat ding pas geleden ook weer eens uit het vet gehaald, was ‘m bijna vergeten…

  1. djaktief schreef:

   Hij is zo handig, door jou ben ik er bekend mee geraakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s