29 februari…. 29 uppers

We denken altijd maar dat de dagen oneindig, saai, gewoon of weet ik wat zijn maar ik vind 29 februari een bijzondere dag. Nee ik ben niet jarig vandaag en ken ook niemand die vandaag jarig is persoonlijk. Omdat deze dag er maar eens per 4 jaar is wil ik er graag op bloggen. Dat had ik ook met 02-02-2020. Het ongebruikelijke van het schrikkeljaar maakt me bewust van hoe achteloos ik vaak om ga met de tijd en nog veel meer dingen. Daarom een willekeurig lijstje van 29 mensen/dingen etc. die mij pep geven. De volgorde is willekeurig.

NB. Het citaat boven dit blog is een bewerking van een bladzijde uit heb boek van de schrijfster. Je leest er hier meer over.

 1. De kleur rood

  Altijd als ik iets roods aantrek dan voel ik me gelijk beter. Vandaag heb ik een rood jasje aan. Een tijdje geleden maakte ik een rood pak. Ik word er actiever door.

 2. Koffie

  In alle soorten pept koffie me altijd op.Ik krijg er geen maagpijn van en slaap er ook niet minder door. Er zijn wel periodes dat ik veel slechter slaap maar daar heeft de koffie niets mee van doen. Ho nu begin ik gelijk naar de mogelijke downer te kijken. Dat is niet de bedoeling. Ik drink het voor het lopen, na het lopen, tijdens het bloggen, voor de gezelligheid en het voelt altijd als een beloning zo’n zalig bakkie troost. Manlief zet dagelijks cappuccino voor me en waagt zich tegenwoordig ook aan de latte macchiato.

 3. Fitness in de sportschool

  Nooit heb ik zin om te gaan, maar ik kom er altijd beter van terug dan toen ik ging. Ik ben al meer dan 15 jaar lid van mijn huidige sportschool en sleep me er 1x per week met tegenzin heen en kom heel voldaan terug.

 4. Een bad nemen

  Sinds ik ben gaan samenwonen met Arjen in 1991 heb ik de mogelijkheid om thuis in bad te gaan. Ik vind het heerlijk. Ik ontspan er helemaal. Meestal doe ik niks in het water maar soms wat druppel van Knip of badparels/bruisballen die ik voor Moederdag heb gekregen. Ik vind het zo ontspannend om in het warme water te liggen. Liefst met een lekker kopje koffie en iets te eten.

 5. Planten

  Aan boord vroeger was weinig ruimte voor planten, maar mijn moeder zorgde goed voor die paar potjes met groen. Ik heb dat overgenomen. Ik vind het zo bijzonder dat planten tegen zoveel bestand zijn. Altijd blijven ze groeien, ze hebben alleen maar een beetje water nodig. Eigenlijk gaat er nooit een plant dood bij mij in huis. De planten in de tuin vragen wat meer werk en worden ook meer beïnvloed door de weersomstandigheden. Maar over het algemeen doe ik dat ook wel graag.

 6. Bibliotheek

  Bijna wekelijks ben ik er te vinden. Gewoon even dwalen langs de rijen, of om te zoeken naar die reisgids of die roman. Alhoewel ik dat laatste meer via de app uitzoek. Ook mag ik graag wat tijdschriften daar lezen. Ik ga vrijwel nooit met lege handen naar huis.

 7. Skiën

  Wintersporten heb ik pas ontdekt toen ik mijn man leerde kennen. Ik brak al eens mijn duim tijdens het skiën maar mijn liefde voor de sneeuw in de bergen op de lange latten is gebleven. Ons hele gezin is er dol op. Met skiën staan alle neuzen dezelfde kant op. Ik blogde er hier al eens over.

 8. Bioscoop

  Tegenwoordig heb je Netflix, maar ik kijk het nauwelijks. Een enkele film kan me wel bekoren maar de meeste series duren eindeloos en worden gauw saai. Je wilt alleen maar de afloop weten en daarom kijk je verder. O jee daar ga ik weer naar een downer toe. Ik vind een film in de bioscoop kijken echt een uitje. Mijn voorkeur ligt bij de filmhuizen omdat dat type films me aanspreekt. Maar onlangs was ik 2x in de Barendrechtse schouwburg voor een middagvoorstelling en daar knapte ik ook geweldig van op.

 9. Telefoneren

  Lang leve Whatsapp en mail: de mogelijkheid om met mensen te communiceren op het tijdstip dat het beiden past maar ik mag graag bellen. Ik hoor zoveel meer aan de stem van een ander en ik krijg ook veel meer het gevoel dat de ander me begrijpt als die doorvraagt of met een hm hm mijn verhaal aanhoort. Bijna wekelijks bel ik met twee vriendinnen die te ver wonen om even zomaar af te spreken. Ik mis nog steeds het dagelijkse telefoontje dat mijn moeder en ik hadden.

 10. Museum

  Twee jaar lang had ik de museumjaarkaart en ging ik gemakkelijk ergens een kijkje nemen. Nu ligt de drempel iets hoger en kom ik beduidend minder in musea. Ik mis het een beetje. In musea leer ik anders kijken. Ik ga nu alleen nog maar naar dingen waarvan ik weet dat ik het mooi/interessant vind en dan wil ik teveel tegelijk zien omdat ik anders nog een keer moet betalen. Kijken naar kunst etc. doet wat met mijn vastgeroeste hoofd en denkbeelden. Soms moet ik even over een mentale drempel maar de verwondering legt nieuwe verbindingen in mijn hoofd.

 11. Naaien

  Ja dat is wel een inkoppertje natuurlijk. Ik naai al sinds in een meisje of 12 was. Je kunt de hele historie hier lezen. Ik heb iets met stof en textiel. Ik zie een lap en dan zie ik gelijk ook een model en een creatie. Ik hou van kleding die niet iedereen heeft. Het zelf maken van kleding zorgt er ook voor dat ik er zorgvuldiger mee om ga. Ik koop weinig ‘fast fashion’. Alles wat ik schreef over naaien vind je onder deze tag Naaiwerk terug.

 12. Hardlopen

  Inkopperjte nr. 2 is natuurlijk hardlopen. Hoe harder hoe beter en hoe langer hoe verder is helaas niet meer van toepassing. Deze week eerder een achteruitgang met mijn blessure. Ik maak mij grote zorgen over mijn hardlooptoekomst. Ik zou zo graag marathons blijven lopen tot mijn zestigste. Kort lopen is ook leuk maar het werken naar een doel is zo motiverend. Verder zijn de contacten tussen lopers heel leuk. Ik loop al veel korter en minder dan vroeger omdat ik het fysiek niet aan kan. Het fijne van lopen is dat je je tegelijkertijd inspant en ontspant. Er zit wat meer druk op dan bij andere sporten. Verder is het zo lekker makkelijk. Tenminste zoals ik het doe: gewoon de ene voet voor de andere en kun je het overal doen.

 13. Bergen

  Ja ik hou van de natuur. Wat meer van het groen dan van het blauw. Ik ben liever in een bos dan aan de zee. Maar in de bergen ben ik nog veel liever. Daar zie je het blauw van de lucht en het groen van het land. Alhoewel ik eigenlijk nog liever op de stenige toppen van de bergen ben. De moeite die je moet doen om het punt te bereiken waar je kunt uitkijken maakt de beloning zoveel mooier. Ik ben nooit echt hoog geweest in het Verenigd Koninkrijk, de Alpen, de Dolomieten en de Tatra maar hoog genoeg om me boven mezelf uit tillen. Er gaat ook een reistag rond. Daar zal ik binnenkort over schrijven, maar hier kun je vast wat van mijn bergliefde lezen.

 14. Wandelen

  Vroeger wandelde ik veel meer dan nu. Ik kende toen het hardlopen nog niet. Ik trainde voor de Nijmeegse vierdaagse waarvan ik 2 medailles en ‘een drietje’ heb, dus blijkbaar heb ik hem 3 keer uitgelopen. Ik weet ook dat ik een keer ben uitgevallen. In de periode van de gezichtsoperaties heb ik heel veel gewandeld omdat ik steeds 2 weken niet mocht hardlopen. Op vakanties wandelen manlief en ik ook graag, bij voorkeur in de bergen. Als hardlopen voor mij een afgesloten hoofdstuk wordt dan zal ik me weer op wandelen gaan toeleggen en misschien nog eens voor een vierdaagse gaan trainen. De drukte in mijn geboortestad bij dit evenement trekt me niet zo aan, misschien dat ik beter naar Apeldoorn zou gaan.

 15. Blogs lezen

  Bijna dagelijks komen er blogs in mijn reader van WordPress binnen. Sommige blogs volg ik ook via andere kanalen of klik ik gewoon eens aan als ik er zin in heb. Ik hield er hier een lijstje van bij maar dat is niet echt meer up to date. Het zijn allerlei soorten blogs over persoonlijke dingen, fotografie, koken en natuurlijk over naaiwerk en andere creatieve zaken. Ik probeerde eerst altijd een reactie achter te laten maar ik heb gemerkt dat dat ten koste gaat van mijn eigen bloggen en tegenwoordig ‘lurk’ ik daarom meer. Als het kan plaats ik wel een like of sterretje. Bijna altijd leer ik er wat van of tilt het me even uit mijn eigen besognes. Sommige blogs volg ik lang en dan niet meer en bij sommige keer ik terug. Eerst voelde dat als in de steek laten, want je krijgt soms toch een band met de blogger, maar nu voel ik me ook vrijer daarin. Je kunt niet altijd alles bijhouden en je interesses veranderen ook door de tijd.

 16. Fotograferen

  Fotograferen is voor mij door de lens kijken en ontdekken. Dat doe ik dan met mijn Canon spiegelreflex of met de Canon Powershot. Ik doe dat veel te weinig eigenlijk. Voor mij is fotograferen nu vastleggen met mijn mobiel geworden. Het is super handig maar hierdoor krijg ik wel massa’s foto’s en die moeten allemaal opgeborgen worden. Ik heb mezelf wel eigen gemaakt om direct heel veel foto’s dagelijks van mijn mobiel te verwijderen, maar toch. Ik heb tot 2010 alle foto’s in albums zitten. In 2011 begon ik met bloggen en sindsdien heeft de blog de foto-albumfunctie deels ingepikt. Ik worstel er nog steeds mee. Ik heb wel een aantal digitale foto-albums gemaakt maar het kost heel veel tijd en ik ben veel vergeten. Ik mag ook graag fototentoonstellingen bezoeken en fotografen op Instagram bezoeken.

 17. Social Media

  Jullie weten dat ik hiermee een haat-liefde-verhouding heb. Ik heb er heel veel nieuwe mensen door ontmoet met dezelfde interesses op creatief en sportief gebied. Op mijn toch wel eenzame dagen is een like of een berichtje zeker fijn en tilt het me uit de isolatie, maar je weet wel wat de gevaren zijn als je blijft hangen op Facebook, Twitter en Instagram. Maar ik wilde het vooral over de positieve effecten hebben. Ik ga echt makkelijker de deur uit als ik net een update heb gezien van iemand die net gelopen heeft en het lezen over evenement x doet me besluiten daarvoor te trainen. Ook ben ik op naai- en haakbijeenkomsten geweest die via Facebook en IG werden georganiseerd.

 18. Schrijven

  Als ik zie hoe anderen kort en bondig kunnen schrijven dan ben ik daar stikjaloers op. Zelf heb ik meer een tante-Betje-stijl en bovendien lees ik over mijn eigen schrijffouten heen. Toch doe ik het erg graag. Ik kan mijn verhaal kwijt over van alles en nog wat en dat geeft lucht. Verder schrijf ik soms blogs waar anderen wat aan hebben, zoals mijn ervaringen als huidkankerpatient klik en alle tutorials op naaigebied klik

 19. Les geven

  Sinds juni 2013 geef ik naailes aan huis. Eerst hield ik een paar keer een try out om te kijken of er animo was. Die was er zeker maar de manier waarop ik les geef is wel een beetje veranderd. Zelf had ik slechte ervaringen met vaste naailessen op vaste tijden met inschrijfgeld en al dan niet inhalen tijdens de vakanties en opzegtermijnen. Daarom koos ik voor de cafévorm waarbij je vrijblijvend langs kom komen op bepaalde tijden en alleen betaalde voor de tijd die je afnam. Dat liep niet om allerlei redenen. Tegenwoordig geef ik op afspraak les. Dat gaat heel goed. Ik kan het beter managen de tijden waarop ik les wil geven en de tijden waarop mensen kunnen. Ik ben beperkt door mijn slechthorendheid maar ik weet heel veel en kan het blijkbaar goed uitleggen. De mensen die nu bij mij lessen zijn heel tevreden en maken mooie dingen. Ik ben super trots op ze. Ook worden mijn werkbeschrijvingen op mijn blog veel geraadpleegd. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik toch echt wel wat kan op naaigebied.

 20. Bakken

  Nou hier heb ik pas een blogje over geschreven klik. Ik eet zelf graag zelfgebakken cake/taart en als het niet te moeilijk is dan geeft het me veel voldoening om het te maken.

 21. Kanoën

  Sinds medio 2015 hebben manlief en ik leren kanoën en altijd als we het water op gaan dan overvalt me een gevoel van vrijheid en eenheid met de natuur. Omdat je geluidloos door het water gaat kun je veel dichterbij komen en je komt ook plaatsen die anders niet bereikbaar zijn. We maakten al mooie tochten. Je kunt onder deze tag er meer over lezen

 22. Familie

  Nu al bijna 23 jaar geleden ben ik thuisblijfmoeder geworden toen onze kinderen werden geboren. Ik kon niet alles tegelijkertijd en daarom richtte ik me op het gezin. Ik sta daar nog steeds achter maar eigenlijk had ik toch een klein baantje moeten houden om terug te kunnen naar werk buitenshuis. Voordeel van de vrijheid die ik nu heb is dat ik tijd heb om familie te bezoeken. Mijn ouders zijn er al heel lang niet meer. Ze overleden in 2004 en 2011 en ik vind het leuk om contact te houden met familie. Af en toe ga ik bij oudere tantes op bezoek en dit jaar komt een nicht uit Australië die ik nog nooit ontmoet heb een paar dagen bij me logeren. Ook heb ik wel eens een familiedag en een neven- en nichtendag georganiseerd. Het fijnste is natuurlijk herinneringen ophalen van de eigen kant maar aan de ‘kouwe’ kant kunnen leuke contacten groeien.

 23. Opruimen/ordenen

 24. Zwemmen

 25. Kletsen

 26. Post

 27. Landkaarten

 28. Ronddwalen

 29. Recyclen/pimpen

Zoals jullie zien heb ik punt 23 t/m 29 nog niet afgemaakt. Het is nl. zo dat vanmiddag een van onze studenten lekker naar huis kwam om te eten. En je snapt dat familie voor mij een echte upper is en daarom heeft dat voorrang op een blog schrijven. Die maak ik nog wel af maar dan lukt het niet meer op de 29e februari. Vandaar dat ik hem toch maar gauw post. Ik ben benieuwd waar jullie energie van krijgen.

15 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Peter De Groof schreef:

  Waw, wat ben jij een bezige bij zeg!! Knap!!

  1. djaktief schreef:

   Er zijn ook dagen dat er niets uit mijn vingers komt hoor.

 2. KnutzEls schreef:

  Er is dus heel veel waar je blij van wordt. Gelukkig maar 😁😁😁

 3. Menck schreef:

  Legio oppeppers heb je. Fijn zo. En bovendien hebben we er behoorlijk wat gemeen.

  1. djaktief schreef:

   Jouw vingers zijn wel een stuk groener dan de mijne en jouw pennenvruchten zijn ook beter maar toch brengen ze ons energie. Je hoeft ergens niet goed of succesvol in te zijn om de heilzaamheid ervan te ervaren.

 4. Kakel schreef:

  Hardlopen staat bovenaan, dacht ik. Maar je had me te pakken (-:
  Ik ga zowat energie-loos door het leven; ik heb maar zo’n klein beetje. Maar zelfs dan kun je er nog iets leuks van maken.
  Landkaarten vind ik leuk, ik heb ze allemaal bewaard. Maak veel gebruik van m’n abonnement bij de bieb. En uiteraard schrijven!
  Lieve groet.

  1. djaktief schreef:

   Dat zijn toch al weer 3 dingen die bij jou een vonkje brengen. Toitoi Mirjam

 5. Matroos Beek schreef:

  Je hebt veel oppeppers. Chapeau. Ik benijd je.
  Bij mij komt het met vlagen. Er zijn ook dagen dat het minder gaat en ik de pep moet zoeken. Desondanks doe ik altijd verder maar pas ik mijn tempo aan. De peppers komen dan vaak vanzelf. Of niet. Ik zit in een vrij futloze fase. Ik wijt het aan het teveel aan wind. Mijn energie werd als het ware weggeblazen door Ciara, Dennis, Ellen, Francis, Gerda, Hugh… Constant dat geraas rond mijn oren zorgde voor teveel ruis. Wachten op windstille dagen…

  1. djaktief schreef:

   Ik hoop dat er gauw weer een andere wind gaat waaien voor jou. Herkenbaar dat je je pep moet zoeken. Wat gisteren werkte, doet niks vandaag, maar misschien overmorgen wel. Toitoi Matroos!

 6. Jij haalt werkelijk alles uit het leven. Diepe bewondering!

  1. djaktief schreef:

   Dat lijkt misschien zo Paul, maar het is ook vaak een worsteling. Zie de vervolgblog vandaag.

   1. Dan toch sowieso een worsteling waarbij je jezelf niet gewonnen geeft!

 7. AnneMarie schreef:

  Het lijkt een worsteling te blijbben en dat is zo vervelend. Je denkt een remedie gevonden te hebben en vervolgens werkt het de volgende keer voor geen meter.

  1. djaktief schreef:

   Je kunt het alleen maar proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s