Alles in de war…

Bij jullie ook allemaal zeker? Ik hoor niet tot de mensen die gelijk alles onder controle hebben en die overal het beste van maken en gelijk alles kunnen relativeren en in het juiste perspectief zien. Daarom zul je hier geen mening etc. over het alomtegenwoordige virus en de maatregelen lezen.

Verder was ik toch al een beetje in war door mijn hardloopblessure, die ik nu al drie maanden heb. Zelfs mijn nieuwe afspraak bij de orthopeed van vandaag liep een beetje in de war omdat het consult werd omgezet in een telefonische afspraak. In tweede instantie mocht ik toch direct langskomen. Gek hoe blij kun je worden terwijl er dan een pijnlijke corticosteroïden-injectie in je heup wordt gezet. Ik mag nu 14 dagen niet sporten, wel wandelen en later fietsen oftewel ‘bewegen met mate’. Daarna mag ik de looptraining weer gaan opbouwen.

Eigen boek meenemen in de wachtruimte

Afijn tussen alles wat in de war lag en ligt zijn er toch nog wel wat positieve dingen te melden. Het helpt mij om daar naar te kijken en me vooral los te maken van alle grotere problemen waar ik toch niks echt aan kan veranderen, behalve me aan de maatregelen houden. Ik leef mee met de misère van iedereen maar probeer me verre te houden van zogenaamd grappige berichten, fake nieuws en allerlei hypes. Iedereen heeft zijn eigen manier om met die dingen om te gaan en als het je helpt doe dat dan vooral. Wel deel ik hier graag wat links voor dingen die we nu nog wel kunnen doen:

 • musea die virtueel te bezoeken zijn: klik
 • digitale klassieke concerten: klik
 • wandelingen langs kunst in Rotterdam: streetart klik en klik en poëzie klik en de hele app met Rotterdamse wandelingen kun je hier vinden klik
 • of maak een wandeling langs kunst in Barendrecht: voor meer informatie zie de plattegrond klik
 • of stap eens even uit de metro Maashaven of Rijnhaven en loop er onderlangs en ontdek de kleurrijke wereld waar ik een tijdje geleden rende klik

Tja en dan nog even in vogelvlucht wat ik de eerste 2 weken in maart uitspookte:

Manlief heeft een nieuwe fiets gekocht en die moet hij ook uitproberen natuurlijk. Zelf heb ik het stuur van mijn gravelbike 3 cm aan iedere kant laten inkorten in de hoop op verbetering van de belasting van mijn armen.

Arjen heeft een nieuwe fiets na 9 jaar

Ik ging een paar keer met de fiets op pad. Een keer helemaal naar zee naar ’s Gravezande en met de metro terug en gisteren naar de Waalhaven en Rhoon en ik liep een paar keer hard een klein stukje hard solo en als buddy van John voor Running Blind. Volgende week gaan we samen wandelen in plaats van hardlopen. Verder deed ik keurig iedere dag de basisoefeningen en een aantal van de heupoefeningen voor zover dat ging (heel slecht).

Col de Maeslant kering bedwongen 😉
Terug in de metro vanaf Hoek van Holland netjes op afstand
Waalhaven Rotterdam

Ik las weer een flink aantal boeken van de bieb en ik hou het nu beter bij voor mijn blog zodat ik op 1 april een nieuw overzicht kan publiceren. Gelukkig heb ik nog wel wat liggen bij mijn bed (en nog 2 beneden) en anders ga ik maar eens wat herlezen uit onze welgevulde boekenkast. Misschien is dat wel een goede challenge: iedere maand wat lezen/herlezen uit de eigen boekenkast.

Samen met manlief deed ik dit weekend de eerste werkzaamheden in de tuin. Verder kochten we een nieuwe hogedrukspuit omdat de onze kapot was. Daar kan ik nog flink mee aan de slag. Ook de kano’s maar weer eens schoonmaken zodat we een tochtje kunnen maken over de plas. In de tuin is altijd werk maar ik ben de komende twee weken nog even voorzichtig dus. Maar ik geniet wel van de eerste bloeiers.

Verder maakte ik een serie kaarsen op de gebruikelijke manier klik (met melkpakken en oude kaarsresten).

En ik zit ’s avonds aan een breiwerkje dat ik in de uitverkoop kocht bij Kruidvat waarvan het breipatroon hier staat klik (link staat onder het filmpje). Ik weet niet of het nog verkrijgbaar is maar het bestond uit drie bollen van 100 gram.

En ik deed nog een wandelingetje en een kopje koffie met een buurvrouw toen dat nog mocht. Het is hier in de straat heel fijn. Mensen leven met elkaar mee en we houden contact over de heg en uit het raam. Vandaag vond ik een lief bloemetje voor de deur toen ik terug kwam van de orthopeed (zie eerste foto).

De natuur bloeit gewoon door gelukkig

Nou dat was het even, later meer over andere onderwerpen. Ik wil komende tijd wel blijven bloggen want het is leuk als er wat te lezen is in blogland. Het is toch een soort gratis digitaal tijdschrift. Het is ook leuk om eens op andere blogs te kijken. Mijn lijstje van blogs die ik frequent bezoek is te vinden via het menu onder ‘verder lezen bij anderen’ of klik maar ik moet het nog even bijwerken want er zijn er nog wel wat bij gekomen en af gegaan. Wat ik lees varieert nogal. Sta je er nog niet op, laat het me weten in de reacties. Ik hoop dat jullie ook blijven bloggen en lezen en reageren. Ik weet niet altijd goed terug te reageren maar weet dat ik alles met waardering lees. (En ik probeer altijd een sterretje of like achter te laten).

Nou goed voor jezelf en anderen blijven zorgen zodat we allemaal weer uit de war raken en gezond blijven of worden.

16 reacties Voeg uw reactie toe

 1. AnneMarie schreef:

  Is er een medicijn in gespoten of pijnstillers. Spannend denk ik wat het gaat doen. Je bent al aardig aan het afkicken wat sporten betreft gezien je boekenlijst.

  1. djaktief schreef:

   Het was een corticosteroïde-injectie met verdoving voor het inspuiten. Ik kan er opvliegers van krijgen. Maar die had ik toch al. Ik las vorig jaar ook 97 biebboeken hoor 😂

 2. KnutzEls schreef:

  Hoop dat injectie helpt. Mijn knie is wel wat minder, maar echt een flink stuk wandelen lukt nog niet. Hopelijk zullen nieuwe zooltjes uitkomst brengen. En laten we vooral onze medemens in de gaten houden en helpen als dat nodig is.

  1. djaktief schreef:

   Dankjewel Els. Ik duim voor jou en de rest is vanzelfsprekend.

 3. rudolfverhoef schreef:

  Moeilijke tijden inderdaad, zo onwerkelijk ook….
  Cortisonen-injectie heb ik ook in het begin eens gehad. Hoop dat het bij jou beter werkt dan bij mij. Nam wel de pijn weg en herstelde de souplesse, maar geneesde niet.
  Stay Safe Dorothe 😘 in deze tijden!

  1. djaktief schreef:

   Heb eerdere ervaring met 4x zo’n injectie in de voet. Toen werkte het niet. Het verslechterde met mijn heup daarom is hiertoe nu toch toe besloten het een kans te geven.

 4. Menck schreef:

  Op je lijstje met blogs kun je de “niet meer actief, helaas” naast mijn blognaam schrappen. Ik ben terug! 😉

  België gaat sinds vanavond in een lockdowntoestand. Het wordt er voor ons dus allemaal niet makkelijker op. Daarnet kreeg ik ook de nare tijding dat mijn schoonzus besmet is met het coronavirus.
  Om maar te zeggen dat ik er heden mijn slaap WEL voor laat…

  1. djaktief schreef:

   Veel sterkte Menck. Wat een toestand overal. Je staat machteloos. Probeer toch fit te blijven en te rusten, dan ben je minder vatbaar en kun je meer doen voor iemand anders mocht dat nodig zijn. Wat je blog betreft, dat heb ik gauw gewijzigd. Ik was bang dat ik je niet meer zou vinden als je verhoopt weer actief werd.

 5. Er zijn inderdaad alternatieven, maar het stilleggen van medische hulp aan chronische patiënten vind ik toch niet altijd even makkelijk om te dragen.

  1. djaktief schreef:

   Heel moeilijk allemaal Thomas.

 6. Veronique Hermans schreef:

  leuk te lezen, jij komt de tijd wel door

  1. djaktief schreef:

   Dat is nooit een probleem voor mij 😂

 7. Mrs. T. schreef:

  Mooie (en optimistische) update en dat kunnen we wel gebruiken in deze tijden.

  1. djaktief schreef:

   Dankjewel. Ik probeer bij te dragen wat kan en zinvol is.

 8. Kakel schreef:

  Geweldig: ik kan een virtuele rondleiding krijgen in Musée d’Orsay, Paris. Daar hangen de meeste werken van Van Gogh! Je doet me hier echt een plezier mee.
  De bieb hier is inmiddels gesloten maar ik heb een redelijke voorraad.
  En het is lente! Moeder Natuur gaat gewoon haar gang alsof er niets aan de hand is. Een heerlijk positief blog ♥

  1. djaktief schreef:

   Jij leest blogs pas echt. Leuk dat je er wat aan hebt. Ik probeer er wat van te maken en dat lukt soms wel en soms niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s