Just the little things

Terwijl het gemor over van alles toeneemt – of misschien hoor ik het nu pas – begin ik zelf wat te wennen aan de veranderingen in mijn leven door de maatregelen tegen het verspreiding van het Covid-virus. Je ziet dat ik niet meer een van de vlotsten ben, maar dat heeft soms ook zijn voordelen.

Gelukkig gaat het met ons goed en zijn we in onze familie nog allemaal gezond. Dat is een klein zinnetje maar het zou een wereld van verschil maken als het anders was. Daarom kan ik makkelijk een blog schrijven over kleine dingen. (De diashow die nu volgt bekijk je beter niet in de reader maar beter via je gewone browser):

Qua werk en inkomsten is er voor manlief en mij niet veel veranderd. Hij werkt nog steeds heel hard en zijn baan bij Rijkswaterstaat gaat on line gewoon door en levert inkomsten. Mijn naailessen zijn wel gestopt. Mijn klanten hebben het te druk om virtueel les te volgen. Op vragen geef ik natuurlijk antwoord en tips natuurlijk. Aanvragen voor opdrachten komen er momenteel niet binnen. Ik had plannen om met Koningsdag op de vrijmarkt diverse tassen en opbergzakjes te verkopen van gerecyclede stofffen maar dat kan nu niet doorgaan. Misschien dat ik dit later nog via Instagram of Facebook ga proberen (zie diashow hierboven). Gelukkig ben ik geen kostwinner. Wel probeer ik mijn kennis over naaien te delen in blogs met tips. Ik krijg daar weinig voor terug behalve dat ik in de statistieken van WordPress zie dat juist die blogs veel gelezen worden. Ik hoop dan maar dat mensen wat aan de tips hebben en misschien dingen gaan maken of recyclen waardoor we de wereld en beetje creatiever en groener maken. Voor de studerende zonen is er wel degelijk een en ander gewijzigd. On line studeren is toch iets heel anders dan student zijn en meer wil ik er niet over zeggen behalve dat ik trots ben op ze en bewondering heb hoe ze met alles wat op hun weg komt dealen.

Vandaag geen lange verhalen even wat foto’s van kleine dingen die de dagen van de afgelopen week kleur gaven:

Kleine flesjes wijn uitproberen bij het zondagse eten (groene asperges).
Een appeltaart bakken met een van de studenten en opeten natuurlijk
Op pad met de kano, met Arjen weer een nieuwe route gevonden
Een potje ‘de ontembare stad’ met de lieve huisgenoten.
Breien met restjes en experimenteren met bijzondere garens. En bedenken wat ik ervan zou kunnen maken.
Een hele oude naaimachine weer aan de praat krijgen met veel olie en veel geduld. Hier komt nog een blog over.
Hardlopen/fietsen en genieten op het Havenspoorpad waar kinderen alle strepen hebben gekleurd 3 km lang!
De kunst die mijn buurmeisjes maakten.
Tulpen in de tuin eens goed bekijken en mijmeren over de inrichting van de tuin.
Na vervelende tuinklussen (onkruid wegbrangen, bladeren harken/vegen) heerlijk een plant poten die we cadeau kregen.
Mijn dagelijkse stuk citrusfruit bij het ontbijt: sinaasappel, grape fruit, manderijn of mineola ik ben er dol op.
Het eerste kopje koffie, en het tweede, het derde, enz. Manlief maakt ook dagelijks echte cappuccino voor mij met zo’n kannetje op het vuur.
De krant lezen, ook lokaal nieuws, tijdschriften (sommige gekregen of van de supermarkt); korte stukjes lezen gaat veel beter dan boeken lezen, maar ik heb er weer een uit.
De verassingen die de post brengt. Kaarten en deze mooie en voor mij toepasselijke poster.

Wat geeft jullie dag kleur? Ik hoop van harte dat dat er tenminste is. Ik besef heel goed hoe bevoorrecht ik leef zonder grote zorgen momenteel op een fijne plek met lieve mensen.

16 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ka schreef:

  Leuke impressie!
  Jij vermaakt je wel, desondanks, lees ik.
  Fijn…
  Take care! x

 2. MyriamC schreef:

  Je bent lekker creatief bezig. Die jeanstassen zijn leuk!

 3. Matroos Beek schreef:

  Schitterend Dorothé. Wat mooi gedaan. Ik ben gek op die spijkerbroektas.

  1. djaktief schreef:

   Bedankt voor je compliment

 4. Die tasjes in jeans-stof vind ik prachtig!

 5. Mrs. T. schreef:

  Wat maak je leuke dingen zeg.

  1. djaktief schreef:

   Bedankt voor je compliment

 6. Menck schreef:

  Wat jouw dag kleur geeft, geeft ook mijn dag kleur: genieten van de kleine dingen. Aan heel wat zaken zouden we buiten coronatijd zijn voorbijgelopen. Thans staan we er bij stil, en terecht!
  P.S.: Opletten met die margriet in pot. Ze is vorstgevoelig. Beter is het om ze buiten te plaatsen na de IJsheiligen. Tenzij je ze ’s nachts binnen plaatst, natuurlijk. 😉

  1. djaktief schreef:

   Bij mij is het al sinds 2014 dat ik echt anders om me heen kijk. De huidige maatregelen geven alleen een opfriscursus. Ik zal tot Ijsheiligen oppassen met mijn buitenpotten

 7. saturnein schreef:

  Heerlijk, jouw jeanstassen. Ik doe dat graag, tassen maken uit broeken. Mijn breitas is zo de allermooiste tas ooit, gemaakt uit een ribfluwelen broek in een prachtige kleur die te klein geworden was voor mijn achterwerk. Gekrompen wellicht, haha. Maar nu heb ik een héérlijke tas voor mijn handwerkspullen, met veel zakken en zakjes. Recycleren is echt fun hè. Voila, ook dat geeft mijn dag kleur dus!

  1. djaktief schreef:

   Recycling is zeg maar ons ding 😂

 8. Kakel schreef:

  De appeltaart ziet eruit om rauw in te bijten en als ik de kans kreeg, stapte ik zo bij je in de kano. Mooi, je jeanstassen! Helemaal met je persoonlijke label erop.
  Ik prijs me gelukkig met onze tuin en de polder die om de hoek ligt. Gisteren lag een besteld tweedehands boek op de deurmat, dus ik heb weer nieuw leesvoer. Ik bekijk het maar per dag… Ik ben blij dat jij je ook redt!
  Lieve groet.

  1. djaktief schreef:

   Gelukkig is de appeltaart gebakken. Veel plezier met je leesvoer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s