Randomness of being – Willekeur van zijn

Vanochtend las ik een blogje bij haar over deze tag. Zij had het ook weer ergens anders vandaan gehaald. Na een beetje zoeken kwam ik uiteindelijk bij deze dame die er in 2015 dit over schreef. De lijst sprak me gelijk aan maar natuurlijk treuzelde ik en wilde ik nog meer weten zoals een goede vertaling in het Nederlands want ik neem maar niet klakkeloos alles over. Afijn Google translate deed zijn/haar best en kwam met ‘willekeur van zijn’ maar eigenlijk zijn het zo maar wat vragen. Ik heb de oude versie van de tag genomen.

1. Pak het boek dat het dichtste bij je ligt, ga naar pagina 18 en zoek regel 4.

‘In al mijn onwetendheid groeide mijn zelfvertrouwen als prille loper en waande ik mij steeds sterker’ uit “Ik haat hardlopen! … dacht ik” van Hedwig van Bree. In de maandelijkse boekenwurmblog zal ik er verder over schrijven. Ik kreeg het voor moederdag en het is nu al uit. Dus dat zegt wel iets. Hedwig en ik hebben een paar keer samen gelopen. We kennen elkaar van bloggen en Instagram.

Tuinblog ook nog tegoed, want we hebben veel geplant

2. Strek je linkerarm zo ver uit als je kan. Wat kan je aanraken?

De twee mappen met alle plantenlabels en tuininformatie die ik heel erg nodig moet bijwerken en eigenlijk digitaliseren, maar waar ik geen zin in heb.

3. Wat deed je voor je deze tag begon in te vullen?

Het avondeten koken – volkoren spaghetti met gehakt, bliktomaten, 3 paprika’s, champignons, kruiden en verse parmigiano (echte parmesan is te duur en de knoflook was op) – en opeten met manlief en student.

4. Wat hoor je op het moment?

De tinnitus in mijn hoofd.

5. Wanneer ben je voor het laatst buiten geweest? Wat deed je toen?

Vanmiddag ging ik naar de Albert Heijn en bracht ik de lege flessen naar de glasbak.

6. Heb je gedroomd afgelopen nacht?

Niet dat ik weet. Ik had een paracetamol genomen om een beetje goed te kunnen slapen. Laatste tijd veel opvliegers gehad met wakker liggen daarna. Ik heb diep geslapen en herinner me niets.

7. Wanneer heb je voor het laatst gelachen? Waarom?

De laatste keer dat ik echt heel erg heb gelachen is vorige week of zo toen ik de filmclip van Mr Bean ‘The Barber’ zag klik. Ik ben niet zo heel uitbundig maar glimlach meer.

8. Wat hangt er op de muur van de kamer waar je in bent?

Twee foto’s. De linker is van Jan Saudek en die had ik al toen ik nog jong was. De rechter foto hing bij manlief in huis toen ik hem leerde kennen. Mede daarom viel ik voor hem. Er hangt nog wel meer aan de muur, daarover zal ik nog eens bloggen.

9. Zou je het ooit overwegen te emigreren?

Nee, ik hou van Holland en ik ben iemand die niet zo avontuurlijk is en zich gemakkelijk aanpast.

10. Door wie ben je voor het laatst gebeld?

Door mijn vriendin Jannie. Ik heb 2 vriendinnen met wie ik bijna wekelijks bel. Zij is daar een van.

11. Laatste keer dat je in een zwembad zwom?

Dat was op 2 maart in het Zwemcentrum Rotterdam. Het bad zou daarna dichtgaan voor de selectiewedstrijden voor de olympische spelen en mijn 12 badenkaart was net op. Het gaat op 25 mei pas weer open.

12. Luister je op het moment naar muziek?

Nee. Op zondag luisterde ik naar Vivaldi tijdens naaiwerk en in de auto luister ik vaak naar Radio $. Ik hou het meest van klassieke muziek.

13. Welke kleur is de vloer van je slaapkamer?

Honingeel marmoleum…. heerlijk zacht aan de blote voeten.

14. Als je iets kon veranderen aan je huis (ook al is het niet handig of mogelijk), wat zou het dan zijn?

De keuken zou ik een totaal andere opstelling maken met een lang werkblad, kookgedeelte en wasbak aan de raamzijde en zoveel mogelijk kastruimte/apparaten aan de andere kant. Ook zou ik het parket uit de keuken vervangen door tegels o.i.d.

15. Wat is het laatste wat je hebt gekocht?

Een verassingspakket voor de student die morgen verjaart.

De foto is genomen in Nijmegen

16. Ooit op een motor gereden?

Achterop bij mijn schoolvriendin Rian die destijds studeerde in Wageningen. Ze haalde mij dan op van het station in Ede. Ik vond het doodeng. Of ik bij mijn zus achterop haar motor heb gezeten kan ik me niet meer herinneren.

Met een zwangere buik in die afgedankte Engelse bussen op Malta was een hele uitdaging

17. Wat is het verste weg wat je ooit bent geweest?

Naar het eiland Malta. Destijds was ik in verwachting van oudste. Het was ons laatste reisje als kinderloos stel.

26 maart 2017

18. Heb je ooit een trofee/beker gewonnen?

Natuurlijk heb ik heel veel medailles verzameld met hardlopen, wandelen en fietsen maar ik heb in 2017 een beker gekregen door tijdens de Tom Optiek Lenteloop in Albrandswaard tweede te worden in de categorie V46 (maar ik was toen al 55) Ze hadden een vreemde indeling per categorie (normaal is V45 en V55). Ik liep er een PR in 0:50:20 oftewel 11,92 km/u. Het is nu 3 jaar geleden en helaas ben ik nog steeds geblesseerd. De blog over die loop staat hier.

19. Hoe heette je eerste huisdier?

Zelf heb ik nooit huisdieren gehad, maar mijn moeder had een blauwvoorhoofdamazone papegaai die Lora heette. Ze had hem gekregen van een matroos die er niet goed voor kon zorgen. Hij is helaas weggevlogen. Later kregen we parkieten die Polle, Pelle en Pinky heetten. Deze werden door mijn zus gevangen in het wild. In verband met onze luchtwegen hebben we geen huisdieren in ons gezin. Ik ben zelf allergisch voor katten is gebleken en voor honden ben ik heel erg bang.

20. Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien?

De film ‘Cats’ op 18 februari samen met buurvrouw Ellen in theater ‘Het Kruispunt”. Ze hebben daar een leuk filmprogramma maar nu is het gesloten natuurlijk. Cats was in het begin erg langdradig maar later wel leuk. De eerste film die ik ooit in de bioscoop zag was ‘Pippi Langkous’ en dat was in Nijmegen in bioscoop Centrum in de Houtstraat.

21. Zing je onder de douche?

Nee ik ben óf nog niet wakker, óf heel erg moe van het hardlopen onder de douche, óf ik heb haast, dus zingen schiet erbij in.

22. Wat doe je als je je verveelt?

Scrollen op mijn smartphone, snaaien en koffie drinken.

23. Wat wilde je vroeger worden?

Ik wilde graag geschiedenis studeren, maar koos voor een secretaresse-opleiding omdat ik bang was dat mijn ouders ertegen zouden zijn. In die tijd werd er nog totaal geen aandacht besteed aan beroepskeuze.

24. Hoeveel sleutels zitten er aan je sleutelbos?

Drie: huissleutel, autosleutel en sleutel van de dakkoffer. Ook zit er een nagelknipper aan omdat ik op de gekste momenten mijn nagels scheur/afbreek.

25. Welke auto rijd je?

Een Citroën Xsara Picasso uit 2006 met meer dan 350.000 km op de teller. Ieder jaar is het weer spannend of hij door de keuring komt. Ik vind het fijn dat ik hoog zit in de auto.

26. Wat is je favoriete tijd van de dag?

Dat wisselt nogal maar over het algemeen de middag.

27. Hoe ver van je geboorteplaats woon je?

Nijmegen is iets meer dan 100 km hiervandaan.

28. Ben je een vroege vogel of een nachtmens?

Eigenlijk geen van beide. Ik kan het beste om 08:00 opstaan en om 11:00 het licht uit doen. Omdat ik bij tijd en wijle erg slecht slaap sta ik van ellende maar op en ga wat doen achter de naaimachine. Als manlief niet thuis slaapt heb ik moeite om naar bed te gaan en dan blijf ik maar bezig (vaak achter de pc).

29. Wat voor baantjes heb je gehad?

Ik was admistratief hulpje, schoonmaakster, weekendhulp in de keuken van een bejaardenhuis, typiste, secretaresse en directiesecretaresse, huisvrouw, vrijwilliger basisschool/tussenschoolse opvang/middelbare school en beweegmaatje. Momenteel ben ik zelfstandig naai instructeur met mijn Atelier DJ en buddy bij Running Blind Rotterdam.

30. Nieuwe en spannende dingen die je zou willen delen?

Nee want anders volgens jullie mijn blog niet meer 😉

Als er nog meer mensen zijn die de tag invullen zal ik het hier plaatsen. Je hoeft alleen maar op de naam te klikken. Ook een leuke manier om andere bloggers te leren kennen:

Mirjam

Affodil

Thomas

Menck

Tiny

En Mrs. T. vulde deze lijst – die van oorsprong dus veel langer was – in 2014 al eens in.

20 reacties Voeg uw reactie toe

 1. saturnein schreef:

  He, leuk, ik had deze gemist bij jou. Wat een leuke oude foto’s 🙂

  Ik vulde ‘m ook in, of toch en gelijkaardige: https://www.zonderdank.be/saturnein/2020/05/10/the-randomness-of-corona-being/

  1. djaktief schreef:

   Leuk stokje. Ik heb de jouwe ook gelezen. Geen rijbewijs lijkt me lastig.

   1. saturnein schreef:

    Soms wel ja. Maar je schikt je ernaar. Ik zou nu niet meer kunnen rijden, ik zie te slecht om nog veilig te zijn. Dus ja.

    1. djaktief schreef:

     Vervelend voor je. Sorry dat ik je blog niet volg, maar ik heb mezelf wat beperkingen opgelegd.

     1. saturnein schreef:

      Geen probleem hoor 🙂

 2. Kakel schreef:

  Je zoon verjaart morgen. Alvast gefeliciteerd!
  Die oude foto’s zijn leuk…
  Ik lees ze graag, dit soort stokjes.
  Lieve groet.

  1. djaktief schreef:

   Bedankt Mirjam en ik heb nu nog zoiets geplaatst.

 3. Wat een geluk dat ik nog eens naar beneden scrolde in mijn reader. Deze heb ik gemist. Heel leuke invulling van de tag! Nu weet ik ook wat je bedoelde met die paar gelijkenissen. Die oude foto’s zijn ook heerlijk. Blij met dit stukje !!!

  1. djaktief schreef:

   Soms komen blogs helemaal niet in de WordPress reader zelfs. Ik begrijp er niets van.

   1. Die indruk krijg ik ook vaak…

 4. Mrs. T. schreef:

  Die lijst was oorspronkelijk nog veel langerder: https://www.triltaal.nl/2014/12/26/lange-lijst/

  Leuk om jouw antwoorden te lezen.

  1. djaktief schreef:

   Leuk om een nog oudere versie van de lijst te lezen. Ik zet hem erbij in mijn blog

 5. Menck schreef:

  Die foto met de moto is echt de max. En wat een heerlijke oude bussen zijn me dat! Ik heb daar echt een voorliefde voor.
  Nu, alweer wat meer inkijk in het leven van Djaktief. Ik denk dat ik dit stokje ook eens zal oprapen teneinde de luwte mijner blog wat op te vullen. Best wel leuke vragen, eigenlijk.

  1. djaktief schreef:

   Ja bij zo’n stokje komen de verhalen los. Ik heb destijds ook vreselijk mij been gestoten aan die motor trouwens. Mijn vriendin onderhield haar motor zelf en sleutelde er altijd en eeuwig aan.

 6. Matroos Beek schreef:

  Leuk! Vooral ook de foto op de motor. Geweldig is die.
  Slaap je echt beter van een Paracetamol? Dat wil ik ook eens proberen als het wat minder gaat.

  1. djaktief schreef:

   Met een paracetamol doezel ik wat eerder weg en wordt ik minder tussendoor wakker. Ik doe dat af en toe om toch wat uurtjes slaap te pakken.

   1. Matroos Beek schreef:

    Dat ga ik vanavond ook proberen want had geen goede nacht.

 7. MyriamC schreef:

  Fijn om te lezen. En wat een mooie foto van jou met je beker.

  1. djaktief schreef:

   Ja daar was ik erg trots op. Nog steeds eigenlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s