Rondklungelen

Natuurlijk moet je dat niet zo opschrijven maar een hippe hashtag gebruiken zoals #justlife of zoiets maar uiteindelijk komt het daar wel op neer. Bijna iedereen heeft de afgelopen maanden flink moeten improviseren door de dans met meneer – of is het een mervrouw – C. Gelukkig is niet iedereen er ziek van geworden, maar als je dicht bij elkaar gaat dansen dan loop je die kans nog wel degelijk.

Zelf heb ik geprobeerd om de C een niet te grote rol te laten spelen in ons leven en gezien onze omstandigheden was dat gelukkig mogelijk. Ik heb ook veel kunnen genieten die 3,5 maand van dingen die ik anders zo gewoon vond. Met manlief heb ik veel gewandeld en gefietst, maar dat was toch anders als anders. Ik wil dat voor mijzelf nog vastleggen in een apart blogje maar ook om anderen te laten zien dat #nederlandismooi niet alleen een ‘hip hekje’ is. Misschien breng ik anderen nog op ideetjes voor Nederlandse ontdekkingen.

Maar nu terug naar de titel…. vanochtend las ik nog een paar stukken om beter te leren bloggen, maar ik schrijf nu eenmaal met uitweidingen. Het advies werd gegeven om tussenkopjes te gebruiken, dus dat probeer ik maar eens. Laat maat weten wat jullie ervan vinden.

Sport

Mijn blessure is er nog altijd. Ik probeer er zo goed mogelijk mee om te gaan, maar het is toch moeilijk. Hoe minder ik het erover heb, hoe beter het is. Als ik schrijf dat ik ‘5 km’ hardloop dan ben ik niet blij, maar als ik schrijf dat ik ‘hardloop’ dan voelt dat wel aardig. Gelukkig gaat op 1 juli de sportschool weer open. Ik hoop dat dit een positieve uitwerking heeft op mijn spieren. De zwembaden zijn al open maar hun toiletten niet, dus dat is een probleempje. Er zijn nog geen hardloopwedstrijden dus ik hoef me er niet druk om te maken maar ik ben nog wel erg bezorgd of ik ooit weer een marathon zal kunnen lopen.

Verder ben ik nog een paar keer met de kano de plas op geweest. Er is een nieuwe steiger op de Gaatkensplas (bij de Korte Koedoodsedijk) waar je de kano kunt overdragen naar de volgende plas. We hebben daar al mee geëxperimenteerd en zullen dat zeker herhalen. Kanoën en foto’s maken is een beetje tricky. Misschien dat er nog iets wordt aangeschaft dat beter tegen water kan dan een smartphone.

Dan heb ik sinds een week de app Eetmeter van het Voedingscentrum op geïnstalleerd want ik begon in gewicht aan te komen. Noteren van wat ik in mijn mond stop en hoeveel ik beweeg is best wel een confrontatie. Als ik 3x per week een flinke afstand kan hardlopen en 1x fitness dan hoef ik niet zo op te letten, maar nu ik veel minder sport moet ik toch uitkijken. De Weight Watchers, waar ik ‘life time member’ ben door mijn succesvolle dieet van 3 jaar geleden, gaat binnenkort ook weer open. Als je op je gewenste gewicht bent dan laat je daar jezelf 1x per maand wegen. Voor mij is dat nu al 3 jaar een mooie stok achter de deur, maar nu moet ik even extra mijn best daarvoor doen. Omdat ik geen betalend lid meer ben kan ik niet van de app van WW zelf gebruik maken, vandaar mijn sprong naar het Voedingscentrum.

En natuurlijk heb ik ook nog gefietst met manlief. Hij fietst bijna dagelijks voor kantoortijd een rondje. En soms vergezel ik hem dan, maar ik moet sporten echt doseren.

Wel veilig met een helm op de sportfietsen altijd.

Atelier DJ

Heel voorzichtig ben ik herstart met het geven van naailessen in Atelier DJ maar dan één op één. De cursisten/leerlingen/klanten of hoe je het noemen wilt waren er allemaal lange tijd uit en dan moet je even heel goed opletten wat ze precies doen. Het is te intensief om dat dan in een groep te doen. Ik hielp ook ondertussen mee om bijvoorbeeld delen van de werkstukken te locken zodat ze flink konden opschieten met hun project. Het is niet leuk als een zomerjurk pas in oktober klaar is. Ook melden zich nieuwe mensen aan maar dat is nog lastig in te plannen omdat ik de reguliere lessers voorrang geef. Het komt ook voor dat ik na intensief appen/mailen een afspraak heb gemaakt en dat mensen dan toch ineens weer afzeggen. Als dat om hoestklachten gaat begrijp ik het wel maar anders is het frustrerend want dan heb ik net de hele boel daarvoor omgezet. Voor de les wassen we uiteraard onze handen en proberen we waaar mogelijk afstand te houden, maar dat is niet altijd mogelijk. bovendien raak ik ook de werkstukken aan om te helpen naden, plooien etc. juist vast te spelden etc.

Cliënt wilde het model extra lang. Ze is al een heel eind gevorderd met haar werkstuk.

Zelf heb ik na dat megaproject van die lapjesdekbedhoes niet veel meer genaaid. Ik probeer nu een dergelijk project te maken maar dan van T-shirts van de jongens. Omdat ik niet precies weet hoe ik het zal aan pakken, schuif ik het een beetje voor mij uit. Dat is ook bij diverse andere naaiprojecten die ik heb liggen (lingerie en sportkleding). De ervaringen met vroegere projecten – of beter gezegd de mislukkingen – wegen diep door en zorgen voor een gebrek aan zelfvertrouwen. Eigenlijk zou ik zelf heel graag ook weer samen naaien met anderen. Dit zou me zeker motiveren en helpen, maar helaas kan ik geen naaisters vinden en op les gaan dat is net weer een stap te ver.

In deze periode zijn wel bijna al mijn naaimachines een keer voor een beurt naar de reparateur geweest. Het kost wel wat, maar nu lopen ze weer als een zonnetje. Ook de oude naaimachines doen het nog top. Zo worden ze niet meer gemaakt zei de monteur tegen me. Er ontbreken wel wat nieuwerwetse snufjes natuurlijk, maar mijn advies aan mensen die een machine willen kopen is ook altijd: kijk naar 2e hands machines van een degelijk merk. Onderhoud is natuurlijk niet gratis. Een beurt kost ca. € 60 euro want het kost tijd om alles los te draaien, schoon te maken, te polijsten etc. Dat hoeft echt niet ieder jaar hoor. Reken maar uit wat je bespaart als je eens iets repareert of maakt. En dan moet je niet alleen aan de kledingprijs denken maar ook aan het milieu.

De Bernina van mijn moeder doet het nog steeds. Ik denk dat hij meer dan 40 jaar oud is.

Klussen

Doordat er de afgelopen maanden intensief in huis werd geleefd is mijn huishoudmotivatie verbeterd. Ik hou alles beter bij, maar het is wel lastig dat er anderen in huis aan het werk zijn. Je moet niet door een tentamen of een vergadering heen stofzuigen immers. Toch kan het nog wel wat efficiënter en beter dat schoonmaken. Ik heb gemerkt dat als ik dingen ga veranderen in huis dat dit me motiveert. Dus als ik de tuinboeken opzoek en merk dat het daar wat vol is dan ga ik vanzelf ruimen en als ik een foto-album pak dan kriebelt het toch weer om digitale albums te gaan maken enz.

Altijd alles hergebruiken. De groene heeft een plastic laag en is niet overschilderbaar.

Concreet leidde dit ertoe dat ik een kastje dat ik erfde van mijn oude tante helemaal heb afgeschuurd en ingewreven heb met meubeline. Een paar beschadigingen blijven licht zichtbaar, maar dat geeft alleen maar karakter aan een meubelstuk. Er zat geen sleutel meer bij het slot maar ik heb er een bijpassende knop op gemaakt zodat het een echt knopenkastje kan worden in mijn atelier. ook een ander kastje vond daar zijn plaats.

De nieuw knop-knoop

Verder maakte ik van een oud cd-rek een bloemenbak voor in de tuin. Het is de bedoeling dat daar volgend jaar de aarbeien in komen. Dit jaar zal ik experimenteren met andere plantjes want het is te laat om nog aardbeien te zetten. Misschien moet ik nog gaten in de bodem boren voor afwatering.

Verven bij hoge temperaturen is wel een zweetklus.

Ook spoot ik diverse bakjes en decoratieve dingen in met spuitlak. Ik gebruik hiervoor een doos zodat de spuitnevel niet overal terecht komt. Verder nog een verftip: als je een paar dagen achter elkaar diverse lagen moet schilderen maak dan gebruik van plastic zakjes om de roller/kwast in op te bergen in plaats van ze uit te spoelen. Ik doe ook een plastic zakje tussen de deksel van de verfbus en druk die maar licht dicht. Zo blijft de rand makkelijker te openen dan wanneer je die flink dichttimmert en met een schroevendraaier moet openen. Dat doe ik uiteraard wel als ik de verfbus voor langere tijd opberg.

Allerlei

 • Over de tuin schreef ik al uitgebreid in de vorige blogs. Op de foto boven dit blog staan de uitgebloeide uienbollen, die nu een nieuwe decoratieve plek in huis hebben gekregen. Ik wil eigenlijk iedere maand een update over de tuin schrijven als een soort logboek voor mezelf.
 • Een boekenblog verschijnt weer rond het eind van de maand. Ik ben zo blij dat de bieb weer open is.
 • Ik ben weer een nieuwe omslagdoek aan het breien van wat restjes die ik nog heb. Ook staat er een zwart truitje of vestje op de pennen. Het zijn heerlijk projecten voor als ik even stil zit.
 • Vakantie vieren we dit jaar in Nederland en de fietsen en de wandelschoenen gaan uiteraard mee. Verder willen we ook proberen allerlei vrienden en familieleden weer op te zoeken. Als die dat tenminste leuk vinden. In het begin van de C-tijd was het onderling contact virtueel maar intensiever. Nu wil ik erg graag mensen weer ‘in het echie’ zien. Mocht je in de buurt van Rotterdam zijn aarzel dan niet.
 • Er komt ook nog een blogje over koken want ondertussen zijn er toch weer wat heerlijke recepten ingevoerd door de jongens in deze vreemde C-tijd.
 • Op Social Media ben ik minder actief als vroeger. Ik plaats wel bijna dagelijks een update op Instagram. Eigenlijk is dat een soort miniblog geworden. Je kunt dit ook zonder Instagram bekijken als je op mijn blogwebsite gewoon naar beneden doorscrollt. Die IG-updates komen automatisch op Twitter terecht met een originele foto (tip) via ITTT (if this than that) klik. Ik scroll wel een paar keer per dag op mijn smartphone maar ik ben er veel minder verslingerd aan. Voor de foto’s die ik op IG plaats gebruik ik nu vaak de truc dat ik met de smartphone een filmpje van mezelf maak waar ik dat een screenshot uit neem. Je vraagt nu in deze tijd niet meer aan iemand om even een foto van je te maken met je bacteriebom oftewel smartphone.
 • Blogs lees ik meer dan kranten en tijdschriften maar ik reageer minder. Niet omdat ik de blogs niet waardeer maar omdat ik alleen iets zinnigs wil toevoegen. Ik probeer wel altijd een waarderingssterretje of iets dergelijks achter te laten als dat kan. Reacties op mijn eigen blog waardeer ik zeer, maar soms vind ik het lastig om terug te reageren, terwijl ik wel weet dan mensen dat verwachten. Ik lees reacties op blogs van een tijd geleden ook nog wel terug. Daarom vind ik het fijn dat mensen op mijn blog zelf de reactie achter laten. Social Media is echt veel vluchtiger en minder makkelijk toegankelijk.
 • Zo het is mooi geweest voor vandaag…. naar buiten…. een klein stukje hardlopen, beetje in de tuin werken, een bezoekje aan een neef van manlief en dan koken en een spelletje met jongste. De dag is voorbij voor je er erg in hebt. Dus weg met de schermen…. actie.
Spel the Hobbit van 999 games waarbij je moet samenwerken

25 reacties Voeg uw reactie toe

 1. MyriamC schreef:

  Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, en dat geldt ook voor bloggen. ‘Leren bloggen’, moet dat echt? Tussenkopjes of niet? Niets moet, alles mag. Zij die het niet goed (genoeg) vinden hoeven het niet te lezen, toch?
  Goh, wat ben jij toch een actieve duizendpoot! Als ik lees wat jij allemaal doet, dan veel ik me echt een luie doos (ben ik ook).

  1. djaktief schreef:

   Ik heb wel luie momenten hoor, maar ik kijk weinig tv dat scheelt veel tijd.

   1. MyriamC schreef:

    Dat klopt. Ik kijk elke avond vanaf het journaal.

 2. Petra schreef:

  Wat een goede tip van het plastic zakje tussen het verfblik en het deksel. Die hack komt van pas als we de jongste in zijn studentenkamer gaan installeren.

  1. djaktief schreef:

   Veel succes met klussen

 3. Matroos Beek schreef:

  Zo, we zijn weer helemaal bij – met of zonder kopjes. Toch vind ik het wel fijn met die kopjes als je lange teksten maakt.
  Vooral de bloembak van het cd-rek sprak me enorm aan. Wat goed gezien. Ik zou dit ook willen doen volgend jaar om de kruiden in te planten.
  Je bent weer flink creatief bezig. Fijn dat ik hier ook ideeën kan oppikken!

  1. djaktief schreef:

   Ik heb gewoon een plankje tegen de onderkant geschroefd en de boel in een kleur geschilderd.

 4. Die kopjes zorgen ervoor dat ik in zo’n lang logje de minder interessante dingen eens verticaal kan lezen, en me te concentreren op de interessantste.
  Ben jaloers op je ijverigheid!

  1. djaktief schreef:

   Dat noemen ze scannend lezen en daar zijn die kopjes precies voor bedoeld.

 5. Kakel schreef:

  Iedereen zoekt naar wat het best bij hem/haar past. Jij bent écht een creatief mens!
  Dat oude cd-rek vind ik geweldig en volgend jaar ga je er aardbeiplantjes in zetten. Dat is toch geweldig?
  :Leuk, dat je weer naailessen kunt geven. Het lijkt me dankbaar werk om te doen.
  Ik hoop dat je blessures binnenkort verleden tijd zijn…
  Lieve groet ♥

  1. djaktief schreef:

   Ja we hebben al aardbeien maar die kan ik nu niet verplaatsen want dan stoor ik ze in hun productie.

 6. Mrs. Brubeck schreef:

  Hoe? Je reageert minder op blogs? Niet doen hoor…. ik vind jouw reacties altijd net zo waardevol. 😁
  Wat een prachtige foto van jullie tweetjes, jullie stralen gewoon!!!

  1. djaktief schreef:

   Bedankt voor je compliment maar soms is het echt moeilijk om iets te schrijven en dat kost veel tijd.

 7. AnneMarie schreef:

  Je bent weer heerlijk druk geweest. Beetje de blessure vergeten en andere dingen doen.
  Ben wel benieuwd of het straks beter zal gaan als je naar de sportschool gaat.
  Leuk dat de naailessen weer gaan starten. Wordt voor iedereen er weer in komen. Voor jezelf meestal ook weet ik nog van vroeger.
  Je naaikamer/spulletjes zijn zo herkenbaar.
  Het is hier (bijna) ook nog allemaal aanwezig.

  1. djaktief schreef:

   Dat is inderdaad de tactiek: doen wat wel kan.

   1. AnneMarie schreef:

    En er kan nog heel veel.

 8. Mrs. T. schreef:

  Nou, een heerlijk ‘klungellogje’ dit. Daar houd ik wel van.

  1. djaktief schreef:

   Gelukkig maar, ik heb momenteel niks anders te bieden

 9. Monique schreef:

  Leren bloggen, echt je doet het goed zoals je het doet. En super zoals jij dingen weer een tweede kans – leven geeft.

  1. djaktief schreef:

   Dankje, weggooien kan altijd nog.

 10. Affodil schreef:

  Die tussenkopjes maken een langere tekst overzichtelijker, maar niets moet uiteindelijk. Zelf gebruik ik ze ook soms, maar ik ben daar weinig consequent in.
  Die sieruienkoppen zijn mooi, he? Ik probeer ze ook altijd zolang mogelijk bij te houden, maar als ze eenmaal beginnen te “ruien” (als het zaad eruit valt) kan ik ze niet snel genoeg weg hebben. Die zaadjes kunnen zó blijven plakken!

  1. djaktief schreef:

   Ben nog steeds niet blij met de nieuwe WordPress editor met die blokken. Zo’n kopje is ook weer een blok. Het kost onderhand meer tijd om te editen dan te schrijven. Voor zakelijke blogs lijken ze me wel goed. Ik experimenteer nog even.

   1. Affodil schreef:

    Ik weiger hem te gebruiken zolang we de keus hebben om dat niet te doen. En desnoods zien we wel weer verder…

 11. Sandra schreef:

  Leren bloggen? Volgens mij doe jij dat uitstekend. Je eigen stijl, en da’s goed. Ik lees je graag. Het idee met de tussenkopjes is wel een goede, het deelt de tekst op en daardoor leest het ook makkelijker!

  1. djaktief schreef:

   Dankjewel. Jouw blogs lees ik ook graag hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s