Nederland is mooi

In de periode van de lockdown omwille het covidvirus van half maart tot juli zijn manlief en ik veel op pad geweest op rustige uren en dagen om ons op te laden. We hebben een aantal plekken in de buurt van Rotterdam bezocht waar wij genoten hebben van de natuur te voet of op de fiets. Over een aantal tochten heb ik zeker wel eens geschreven of berichten geplaatst op Instagram. Deze zomer blijven veel Nederlanders in eigen land of komen onze zuiderburen even over de grens voor hun vakantie. Hier volgt een korte opsomming van een aantal gebieden die wij bezochten met wat foto’s erbij die een ander misschien tot een bezoek inspireren. Het is allesbehalve een volledige natuurlijk, maar het geeft een idee.

Maasvlakte 2

De Nederlandse kust is een langgerekt strand van Hoek van Holland tot Den Helder. Er is een relatief ongerept stuk strand ten zuiden van Rotterdam. Er is niks op dit Maasvlaktestrand behalve misschien een friettent op de parkeerplaats. Daarom is het ook zo lekker rustig. Geen parkeerproblemen in ieder geval. Je loopt de trap op, het duin over en je bent op het strand. Klapstoel, koffie en broodjes mee en je vind rust, ruimte en zicht op de golven met alle vogels, kitesurfers en de grote zeeschepen.

Oostvoorne

De Maasvlakte is verbonden met een dam aan het eiland Voorne-Putten. Daar is een heel groot gebied waar je heel veel vogels kunt spotten. Zowel vanuit Rockanje als Oostvoorne kun je prachtige wandelingen maken. Er is een bezoekerscentrum bij de Tenellaplas waar je meer te weten kunt komen. Ten noorden van Voorne-Putte liggen het Oostvoornse meer en het Brielse meer die watersportstranden en dagrecreatie bieden. Wij hebben daar nog lang niet alles ontdekt.

Groenzoon

Tussen de Delfts en Zoetermeer ligt een stuk groen ingeklemd dat erg de moeite waard is om te bezoeken. Er zijn verschillende namen waar je op kunt googelen: Groenzoom, Achterdijkse plassen of de Delfstse Schie. Ik vind het meer een fietsgebied dan een wandelgebied. Het is er niet helemaal stil omdat er ook nog wegen doorlopen naar Berkel en Roderijs en Pijnacker maar het is verrassend groen en afwisselend. Je vindt er ook beelden, een melarium en tuinbouw.

Oude Maas

Zoals jullie weten woon ik in Barendrecht. Vanaf Zwijndrecht kun je fietsen en wandelen langs de rivier tot aan Hoogvliet toe. Er zijn twee grienden gebieden. De Carnisse Grienden en de Rhoonse Grienden. Het is er altijd prachtig. Verder is er het natuurgebied Klein Profijt dat vlak achter de golfbaan ligt waar het nog net iets ruiger is. Verder liggen op diverse plaatsen langs de rivier liggen kleine strandjes. Door de eb en vloed geven ze een wisselend beeld.

Het is al laat. Ik wilde ook nog de foto’s van onze Zeeuwse fietstochten en de Noordwaard plaatsen maar dat laat ik maar eventjes voor als we er weer eens gaan fietsen.

Ik hoop op een mooie zomer en dat iedereen vooral oog mag hebben voor hoe geweldig Nederland eigenlijk is. Verder een oproep om Nederland zo mooi mogelijk te houden en alle afval mee te nemen als de prullenbakken vol zijn of ontbreken. Fijne vakantie.

19 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Affodil schreef:

  Hoe waar is dit! Hoe vaak krijg ik van Nederlanders reacties op mijn Waddenblogjes in de zin van “Is dat in Nederland? Ik had geen idee!”
  Mooie foto’s ook.

  1. djaktief schreef:

   Dankje, het zijn snapshots met de smartphone

 2. MyriamC schreef:

  Dank je voor de tips. Rockanje/Oostvoorne zijn we wel eens geweest, maar de andere gebieden kende ik niet.
  Samen met jou hoop ik op een mooie lange zomer om heerlijk te genieten op deze en nog vele andere mooie plekken bij onze noorderburen.

  1. djaktief schreef:

   Breng goed weer mee uit het zuiden.

   1. MyriamC schreef:

    Ik doe mijn best. 😉

 3. KnutzEls schreef:

  Er is rond Rotterdam meer dan gebouwen en havens. Mooie plekken bezochten jullie.

  1. djaktief schreef:

   Er is nog redelijk wat groen te vinden.

 4. Nederland IS ook heel mooi. Net als Vlaanderen, trouwens. We moeten alleen onze ogen durven opentrekken en onszelf af en toe een schop onder de kont geven om een toertje te maken…

  1. djaktief schreef:

   Je moet het inderdaad willen zien de schoonheid van het gewone

 5. Menck schreef:

  De plaatsnamen zeggen mij niks, maar de foto’s spreken boekdelen. Knap!
  Ik vind elk land zijn eigen specifieke schoonheden hebben. Alleen moeten veel inwoners ze nog leren ontdekken én waarderen, want waarom lonkt het buitenland altijd zo bij de meesten?

  1. djaktief schreef:

   Rotterdam kun je wel vinden op de kaart, dat ligt aan de Nieuwe Maas. Volg die tot de monding en je komt bij de Maasvlakte. Iets ten zuiden van Rotterdam ligt nog een rivier de Oude Maas, waaraan die grienden en strandjes liggen.

 6. Samaja schreef:

  Ik denk dat wij tijdens onze vakantie wel eens op ontdekkingstocht zullen gaan in Nederland.

  1. djaktief schreef:

   Veel plezier gewenst.

 7. Kakel schreef:

  Maasvlakte 2 herken ik! We reden daar jaren geleden met de auto en reden volgens de GPS in zee.
  Nederland is veel groener dan mensen denken; je moet er alleen je auto voor uit (-: Op de fiets en te voet zie je zo veel meer. Nederland is echt prachtig! Je moet het bijzondere zoeken in de gewone dingen…
  Wat heb je mooie fotoslides gemaakt; echt knap.
  Lieve groet ♥

  1. djaktief schreef:

   Dankjewel Mirjam. Jij en ik houden van groen. Alhoewel jij ook dol bent op blauw als ik het me goed herinner.

 8. Matroos Beek schreef:

  Heel waar. Je bewijst het met prachtige plaatjes!

 9. Villasappho schreef:

  Mooie plekjes zeg. Een aantal ken ik. Ik wilde het weekend naar de Maasvlakte maar de locatie ervoor was groter dan ik me herinnerde. Nederland is prachtig en dat is ook te zien aan je foto’s.

  1. djaktief schreef:

   bedankt voor je compliment. De Maasvlakte is flink gegroeid. Voorheen had je alleen het strand bij de Slufter.

 10. De Fruitberg schreef:

  Nederland is heel erg mooi. Veel mooier dan Vlaanderen. Ik ben er vorig jaar ook enkele daagjes met vakantie geweest, zo mooi. Dit jaar gaan we waarschijnlijk nog eens enkele dagen fietsen in Friesland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s