Uit de keuken van Dorothé …. deel 30 C-tijd

on

Nog een erfenis uit de lockdowntijd zijn een aantal recepten die werden gemaakt en/of werden doorgegeven door de jongens. Dat schiep een bepaalde verbondenheid als we elkaar niet fysiek konden bereiken. Ze zijn allemaal niet zo bijzonder maar voor mij zijn ze belangrijk om op te schrijven en te bewaren en later nog eens te koken, dus ik heb weer nieuwe kaartjes gemaakt voor in ons gezinskookboek.

Alle recepten komen later ook op de receptenpagina hier. Misschien staat daar ook nog iets van je gading als je eens zonder kookinspiratie zit. Ooit wil ik het nog logischer ordenen maar met  met crtl F en trefwoord/ingrediënt kom je er ook, dus de echte noodzaak ontbreekt. Hadden jullie ook van die troostrecepten tijdens de lockdown? At je toen hetzelfde als anders? Eet je nu weer als voorheen?

Bij mij stond eten wel meer in de belangstelling maar ik kreeg pas aan het eind van de tijd last van Coronakilo’s, maar eigenlijk kwam dat meer doordat ik veel minder kon hardlopen als anders. Gelukkig is mijn gewicht nu weer meer in balans, maar het blijft opletten geblazen. Via de app Eetmeter hou ik nu een tijdje bij wat ik naar binnenwerk. Daar gaat wel een remmende werking van uit.

Over een tijdje wil ik mijn eetpatroon toch eens voorleggen aan een diëtist. Ik heb het gevoel dat er toch een en ander veranderd is door de overgang. Ik herstel langzamer. Wellicht heb ik een supplement nodig. Ik gebruik nu alleen een multivitaminetablet omdat ik als 50-plusser vitamine D extra nodig heb. Ik denk dat ik goed eet maar dat denkt bijna iedereen van zichzelf. Als ik bij het voedingscentrum dan de adviezen bekijk dan blijk ik toch wat weinig van bepaalde vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Door de aanvulling van die tablet, hoop ik toch goed uit te komen.

Voor mij moet voeding lekker, gezond en simpel zijn. Ik ben geen fijnproever en niet heel erg bezig met duurzaam en biologisch. De voedselhypes van suikerloos, koolhydraatarm enz. volg ik niet. Hier in huis wordt al gemopperd als er een dag geen vlees gegeten wordt. Wel eten we regelmatig wat uit onze eigen tuin, maar de oogst is niet erg groot. Eten is voor mij niet heel erg belangrijk maar wel noodzakelijk.

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lekker, gezond en simpel. Ook mijn drie voorwaarden als ik zelf aan het kokerellen ga.

  1. djaktief schreef:

   Dan is het goed te doen.

 2. Matroos Beek schreef:

  Dat zien er overheerlijke recepten uit. Helaas moet ik ook constant opletten want die verbranding is toch echt niet meer je dat sinds de overgang. Ik eet zeker maar de helft van wat ik voor de overgang kon eten om mijn lijn te behouden – die desondanks overigens meer dan tien kilo meer is dan vroeger.

  1. djaktief schreef:

   Lastig is dat vind ik.

 3. Samaja schreef:

  Tijdens de lockdown probeerden we hier ook weer allerlei receptjes, zo bleef het gevarieerd en hadden we iets om naar uit te kijken tijdens de monotone dagen.

  1. djaktief schreef:

   Ja eten was iets om naar uit te kijken inderdaad

 4. Kakel schreef:

  Alles wat de onderlinge band versterkt is goed. Zeker recepten uitwisselen, ze maken en ervan genieten. Die eierkoeken ga ik zeker maken!
  Dank voor je overzichtelijke recepten.

  1. djaktief schreef:

   Ze zijn lekker. Niet bewaren dan worden ze taai.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s