Nagenieten

on

Gisteren zag ik bij een blogcollega een prachtige collage van paddenstoelenfoto’s en toen dacht aan de foto’s die ik daarvan maakte in Drenthe. Ik wilde ze eerst niet plaatsen want ik wil niet in herhaling vallen maar ze zei dat ze juist zo geniet van foto’s. Een vriendin stuurde ik bovenstaande fotocollage en die kreeg ik als kaart voor mijn verjaardag terug omdat ze er zo van had genoten. Een speciaal logje voor deze paddenstoelenliefhebbers dus.

Het komt mij ook wel goed uit om even lui foto’s te plaatsen want ik had een drukke week met naailes en ik heb een second opinion gehad bij een andere fysiotherapeut. Ik geef 2 uur naailes maar tevoren zoek je allerlei dingen op en daarna is het nog opruimen, factureren en nog huiswerk/informatie/tips nasturen. Eigenlijk ben ik met 2 lesuren 4 uur bezig. Het is maar goed dat ik niet van Atelier DJ hoef te leven. Maar het is heel erg leuk dat mensen nu weer meer belangstelling hebben voor handvaardigheden. En als ik nu toch van het onderwerp afdwaal nog even over die second opinion:

 • Met heup terug naar de orthopeed voor waarschijnlijk een 2e injectie
 • Met de knie naar een gespecialiseerde lymfedrainagetherapeut want hij kon niks geks aan die knie ontdekken. De röntgenfoto een tijd geleden liet ook geen afwijkingen zien, dus het vocht in mijn been veroorzaakt de stekende pijn.
 • Mijn ‘tennisarm’ gaat deze fysio behandelen met shockwave
 • Blijven bewegen zoals ik al deed (fitness, fietsen, wandelen, hardlopen, kanoën, zwemmen) want rust roest. Ik ervaar dat zelf ook zo maar het was fijn om zijn bevestiging te krijgen.

Afijn hier komen dan eindelijk die paddenstoelen die ik zag op de Hondsrug. Hier staat de route met beschrijving. De foto’s staan in een diashow want jullie hadden gezegd dat je ze dan goed kon zien en ook graag groot wilde zien. Misschien zit er iets dubbel of een niet 100% scherpe foto in. Het zij zo. Ik vind ze mooi, ook die omgevallen waar die kabouters op hebben zitten wippen. Als je de kans hebt om te wandelen benut die dan. Het is drukker overal maar met een beetje geduld kunnen we allemaal overal van genieten en dan blijven we mentaal fit om deze lastige tijd aan te kunnen.

26 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Mrs. Brubeck schreef:

  Oh, die infiltraties in mijn heup, ik had er al 4, 3 onder narcose omdat ik het verschrikkelijk vind. Maar ze helpen niet meer… ik vrees dat binnenkort mijn heup aan vervanging toe is.
  Hele mooie foto’s! 👍

  1. djaktief schreef:

   Bij jou waarschijnlijk voor andere klachten dan voor mij. Het is pijnlijk maar ik had er eerder 4 in mijn voet en dat was erger. Toitoi met je heup.

   1. Mrs. Brubeck schreef:

    Jij ook! 👍

 2. MyriamC schreef:

  Mooie paddenstoelen. Ook veel rood met witte stippen. Die zagen we hier vroeger helemaal niet en nu zie je ze overal opduiken.

  1. djaktief schreef:

   Ja ik vond dat er opvallen veel vliegenzwammen waren. Ik was helemaal verrukt toen we een heksenkring ervan vonden.

   1. MyriamC schreef:

    We zijn vandaag in een ander bos op speurtocht geweest. Nooit zoveel paddenstoelen gezien! Toch nog iets moois in de grijze herfst.

 3. Affodil schreef:

  Hier is de paddenstoelenjacht ook geopend. Als we evenveel succes hebben als jij, ben ik heel blij.

  1. djaktief schreef:

   Succes dan en ik kijk uit naar jouw foto’s.

 4. Ik ben een hartstochtelijke herfsthater, maar als ik die foto’s zie krijg ik zin om naar het bos te stappen!

  1. djaktief schreef:

   Paddenstoelen zijn echt wel leuk alleen jammer dat je er herfst voor nodig hebt om ze te krijgen.

   1. Maar je kunt perfect ook in juli champignons kopen bij Jumbo!

 5. veronique schreef:

  Wat een mooie paddenstoelen, je hebt er oog voor,,

 6. Menck schreef:

  Paddenstoelen zijn onlosmakelijk verbonden met de herfst, nog zo’n mooi aspect van dit heerlijke seizoen. (Naast de vele geuren en kleuren.)
  Samen met de lente is de herfst mijn favoriete jaargetijde. Dat het al eens wat meer regent, neem ik er voor lief bij.

  1. djaktief schreef:

   Alle seizoenen hebben hun charmes en hun verschrikkingen vind ik.

 7. Matroos Beek schreef:

  Wauw zoveel mooie foto’s! Ik heb eigenlijk bijna nog geen paddenstoelen kunnen spotten, tenzij een inktzwam. Gelukkig kan ik ze hier bewonderen. Vooral de rode met witte stippen blijven tot de verbeelding spreken.

  1. djaktief schreef:

   Ja die vliegenzwammen zijn geweldig. Ik zoek ook altijd naar kabouter Spillebeen dan. Succes met je speurtocht.

 8. Mrs. T. schreef:

  We zagen er vandaag tijdens het wandelen ook weer een boel. Wel raar dat er dit jaar nauwelijks vliegenzwammen staan hier. Vorig jaar wel.

  1. djaktief schreef:

   Vliegenzwammen kwam ik nog nooit zoveel tegen als daar in Drenthe.

 9. runningreneetje schreef:

  erg mooi he? die paddenstoelen in deze tijd van het jaar.

  1. djaktief schreef:

   Ja het zijn echt eyecatchers.

 10. Tine de Jong schreef:

  Je hebt ook al hele mooie ontmoet en ja in deze tijd van nattigheden doen ze het weer heel goed. Wens je tevens dat het met je ongemakken wat beter gaat. Dit natte weer kan er ook goed op werken. Herfstgroetjes, Tine

 11. Mirjam Kakelbont schreef:

  Ik ken iemand die veel baat heeft gehad van shockwave therapie. Ieder mens is anders maar ik hoop dat je er moed uit put.
  Ik houd van paddenstoelen. Op de grond, hè, niet op mijn bord. Die middelste is net een halve mandarijn (-: Jarenlang maakte ik paddenstoelenfoto’s, sloeg er boekwerken op na en regelmatig werd ik door een mandarijnenschil gefopt.
  Hopelijk vind je soelaas bij een 2e injectie en lymfedrainage.
  Lieve groet.

  1. djaktief schreef:

   Ben ook erg dol op paddenstoelen. Qua behandeling ben ik hoopvol maar ik verwacht er niet alles van. Dankje voor je reactie.

 12. Neeltje schreef:

  Moest natuurlijk hier. Hier vlakbij staat een hele groep paddenstoelen, rood met witte stippen. Daar huist een heel kaboutervolk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s