Van alles wat…

Er zijn bloggers met prachtige weekoverzichten zoals Keek op de Week en 7 Ge’s…. of een maandoverzicht zoals Maand ups & downs of Best wel . Nou mij lukt dat allemaal niet. Ik smacht naar overzicht want ik ga een beetje ten onder in de brei van ‘van alles wat’. Graag zou ik kunnen meten hoe zinvol mijn aanwezigheid hier op deze wereld is en wat ik daaraan zou kunnen verbeteren.

Mijn blognaam getrouw ben ik wel actief/aktief, maar in de praktijk stelt het allemaal niet zoveel voor. Ik rommel maar wat aan en gelukkig vinden manlief en zoonlief waarmee ik samenwoon dat niet zo’n probleem. De was wordt gedaan, de boodschappen gehaald, het huis gezogen, de plees geschrobd, de vuilnis gescheiden afgevoerd, de planten gegoten, relaties gebeld, -appt of geschreven, planten krijgen water en iedere dag wordt er gekookt.

Daarnaast heb ik wat liefhebberijen zoals bewegen, naaien/handwerken, schrijven en fotograferen en die geven een beetje jeu aan het leven, maar echt goed ben ik nergens in. Ik kan er tenminste niet de kost mee verdienen en tegenwoordig tel je voor de overheid niet mee ‘als je je eigen broek niet kunt ophouden’ wat dat betreft. Afijn jullie verwachtingen zijn inmiddels wel getemperd. Hier komen wat losse flodders:

Met mijn knie gaat het naar omstandigheden aardig. Mijn schouder heeft een massagebehandeling gehad en is weer bruikbaar. Mijn tennisarm is ondanks de rust niet verdwenen. Ik denk dat de andere spieren in mijn knie door het vele fietsen (al meer dan 2.000 km dit jaar) sterker zijn geworden. Hierdoor heb ik minder pijn. Ik wil dat nu ook gaan proberen met mijn armen. Daarom heb ik online gezocht naar eenvoudige oefeningen en ik kwam terecht bij Cordaan. Dat is een bewegingsprogramma voor bejaarden oftewel zitgym. Het niveau is lager dan Nederland Beweegt maar voor mij is dat een goede instap. Je vindt de filmpjes hier zonder reclame. Ik doe meestal 2 sessies achter elkaar als één training = half uur totaal. Ik doe ze in mijn gewone kleding want je gaat er niet van zweten. Verder gebruik ik gewichtjes van 2 kg die ik bij de Action kocht en ik heb zandzakjes (ooit bij Kruidvat gekocht) die ik om mijn enkels doe. Hierdoor worden de oefeningen iets zwaarder.

Selfie met de timer en een filtertje van de app Snapseed

We waren ineens al weer 26 jaar getrouwd en gingen lekker fietsen in Zeeland net zoals vorig jaar, maar dan op een ander plekje. We deden een rondje Walcheren. We zijn gestart in Vrouwenpolder. Daar deed ik 2x mee aan de Zeeuwse Trainingsloop (25 km laatste deel parcours kustmarathon) die Curly diverse jaren heeft georganiseerd. De herinneringen kwamen terug aan de zware en toch gezellige vriendschappelijke loop. Helemaal toen we door Zoutelande kwamen. Daarna door naar Dishoek waar manlief diverse jeugdvakantieherinneringen heeft liggen. We klommen even het duin op zee te zien en onze meegenomen lunch te verorberen. Via Vlissingen, Middelburg, Arnemuiden en Veere reden we terug tegen de wind in. De maritieme uitstraling van Vlissingen pakte ons. Daar willen we nog eens verder rondkijken.

De hele kust is prachtig maar een beetje te toeristisch naar ons zin. We begrijpen dat iedereen met mooi weer op pad wil maar het zou wel fijn zijn als fietsers en wandelaars iets meer oog zouden hebben voor medeweggebruikers.

Het weekend ervoor hadden we nl. de vervelende ervaring van een aanrijding met een e-bike die op de verkeerde weghelft zat in Brielle. Manlief en de bestuurster ervan konden elkaar niet meer ontwijken en kwamen in botsing en ten val. De straat waarin dit plaatsvond heette ‘Slagveld’ overigens. De schrik was bij iedereen het allergrootst, maar verder waren er ook blauwe plekken, schaafwonden en de zwaar beschadigde racefiets van manlief. De betrokkenen zijn inmiddels weer aardig opgekrabbeld en het is nu aan de verzekering hoe dit verder wordt afgehandeld. Ik moet zeggen dat we nu nog meer dan anders letten op verkeersdeelnemers en hun mogelijke manoeuvres. Dit zal in de loop der tijd wel slijten hoop ik.

Om even wat positiefs in te brengen: vandaag aten we voor de eerste keer asperges dit jaar. Bewust genieten zorgt voor verhoging van het genot. En de Ziggo mediabox had afgelopen week een update waardoor we in een klap mooi van al onze niet bekeken films en series af kwamen. We kijken erg weinig tv en Netflix maar lezen liever of werken aan de voorbereiding van onze fietsvakantie. Het nieuwe menu van Ziggo is zoveel eenvoudiger dat ik het zelfs begrijp.

Over die fietsvakantie wil ik niet teveel vertellen. Alleen dat we langs de Nederlandse rivieren plus nog een aantal kanalen etc. gaan fietsen. Na afloop komen er wellicht verhalen. Ik ga wel een blog schrijven met allerlei fietstips en -ervaringen die ondertussen opdeed, maar daarvoor moet ik in een iets constructievere stemming zijn. Gezien mijn recente vervelende online ervaringen staat ons adres niet meer on line staat en ook de periode onzer afwezigheid laat ik daarom een beetje in het midden. Mede in dat kader is mijn blog ook niet meer te volgen via Facebook vanaf mei. Het zal me wel wat lezers kosten, maar dat is dan maar zo. Mensen die me echt willen volgen moeten de website maar opslaan bij hun favorieten of een abonnement nemen via email.

Mocht je nou niet weten hoe dat moet kijk dan even bij de screenshot hieronder: scrol helemaal naar beneden tot je komt bij het grijze vak en kies dan rechts ‘blog volgen via email’. Bij mij staat daar ‘je volgt dit blog’ en vul je mailadres in. Dat is alles. Je kunt dat ook makkelijk weer opzeggen als je er genoeg van hebt.

Vaak zeggen mensen ook ik heb geen Instagram of Twitter, dus ik kan je foto’s niet zien, maar daar onderaan staan altijd de laatste berichten voor iedereen zichtbaar ook al heb je daar zelf geen account. Mijn fiets- en wandelroutes op Strava houdt ik bewust weg van mijn blog. Ik heb wel een aantal volgers op Strava, maar ik weet precies wie dat zijn, dus ik hoef daar niet over in te zitten.

Dit blog zou veel te lang worden als ik ook nog vertelde dat ik weer eens een naailes heb gegeven en een klant voor een naaiopdracht heb bezocht.

En dat ik inmiddels 42 boeken heb gelezen in 2021 -waarvan veel uit het ‘feel good’ genre maar dat lezen me nog het allermeeste ontspanning geeft in deze tijden. In bad lees ik nog steeds het allerliefste.

Tenslotte kan ik toch niet nalaten te vertellen dat ik een heleboel kleine klusjes heb gedaan zoals het opruimen van de kerstkaarten. Daarbij moet gezegd worden dat ik dan er ook voor zorg dat ik met iedereen weer even ‘echt’ heb gebeld of geappt. Op een van die kaarten stond zo’n mooie tekst dat ik die maar even gefotografeerd hebt voor jullie en mezelf zodat ik hem niet kan vergeten maar toepassen. Dit was het eventjes dus….

42 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Matroos Beek schreef:

  O je was in Vlissingen! Heb je de vuurtoren gezien aan de overkant van het water? Daar woon ik. Nog even dan… tot de verhuis in juli-augustus.
  Ja, die fietsdrukte is té langs de kust alhier. Wij vinden er ook niks aan en gaan dan maar landinwaarts fietsen.
  Wat goed dat het dankzij de oefeningen weer beter gaat met de pijntjes.
  Ik had al maanden rug- en bekkenpijn, vooral ‘s nachts in bed. Sedert tien dagen doe ik ‘s morgens een paar oefeningen die best pittig zijn… en ja… tarara… geen pijn meer gehad. Ik moet mijzelf dus meer pijnigen om pijn te voorkomen.

  1. djaktief schreef:

   Je bedoelt Breskens? Neen, ik zag wel schepen zo voorbij varen zoals jij ze regelmatig fotografeert voor je blog.

   Fijn dat jouw oefeningen helpen. Ik heb altijd veel fysio-oefeningen gedaan (en er ook over geschreven) maar ze hielpen lang niet altijd. Ik hoop hiermee verder te komen.

   (Hier staan mijn heupoefeningen https://djaktief.wordpress.com/2020/01/23/hopeloos-en-of-heupen-los/)

   1. Matroos Beek schreef:

    Ja, Breskens ligt rechtover Vlissingen, aan de overkant van het water.
    Ja! Die heupoefeninen doe ik dus ook. Ik heb er baat bij.

   2. Mrs. Brubeck schreef:

    Thx voor de tip!

 2. MyriamC schreef:

  Vlissingen heeft een speciaal plekje in mijn hart omdat onze zoon er vier jaar gestudeerd heeft / op kamers heeft gezeten en we er destijds heel vaak kwamen. En dat zijn we blijven doen, maar we houden eigenlijk van alle stadjes op Walcheren (en Zeeland in het algemeen). We fietsen er trouwens heel vaak en hopen dat snel weer te doen … zodra we de grens weer over mogen zonder al te veel poespas.
  Ik heb trouwens mijn blog niet gekoppeld aan mijn Facebook account. Dat hou ik liever gescheiden. Facebook voor de lol, blog voor (af en toe toch) wat ernstiger zaken.
  Een blog met fietstips en ervaringen? Laat maar komen!

  1. djaktief schreef:

   Snap ik Myriam.

   Nog wat uitleg: in verband met mijn Atelier DJ heb ik ook een bedrijfspagina op Facebook en ook een voor mijn blog. Er waren veel hardlopers die mij wilden volgen daar die ik liever niet mijn andere updates wilde geven of waarvan ik geen updates wilde volgen. Sommigen zetten alles on line en dat kostte mij teveel tijd. Facebook is erg lastig geworden voor die niet persoonlijke pagina’s Ze willen eigenlijk dat je aan promo’s oftewel advertenties doet en anders worden je updates pas heel laat op de tijdlijn gepubliceerd. Verder kan ik de reacties op Facebook van mijn andere pagina’s pas zien na veel klikken .

   1. MyriamC schreef:

    Ik heb meer en meer de indruk dat Facebook op sterven na dood is. Het kan ook aan mij liggen natuurlijk.

    1. djaktief schreef:

     Sommigen (bij degenen die ik volg tenminste) zijn er flink actief. En Facebook zelf genereert ook veel activiteit op die manier. Je moet er dus telkens terugkomen (en dan zie je de advertenties).

     1. MyriamC schreef:

      Ha, de advertenties die ik altijd wegklik. Al begrijp ik natuurlijk wel dat zo’n bedrijf als Facebook advertenties nodig heeft om te kunnen bestaan.

     2. djaktief schreef:

      Eigenlijk gaat het nu meer over dat bedrijf in de reacties op ‘mijn blog’ dan me lief is.

 3. Een slagveld in Slagveld dus. Hopen dat alles in orde komt met de verzekering. Mooi verslag!

  1. djaktief schreef:

   Dankjewel Peter. Wij hopen dat ook.

 4. omabaard schreef:

  Een rondje Walcheren klinkt als muziek in de oren. Ik ben fan van de streek en hoop er snel weer te fietsen.
  Meten hoe zinvol we hier zijn hoef ik niet te weten. Ieder van ons is een onooglijk pluisje dat voorbij zweeft in de eindeloze loop van de vele jaren.
  Ergens geruststellend, ergens beangstigend, maar dé beste reden om het hier naar onze zin te hebben en nu te genieten en met aandacht te beleven.
  In mijn eigen vriendenkring weet bijna niemand dat ik blog en dat wil ik zo houden. Nu heb ik ook een ‘schrijvende vriendengroep’ en dat is fijn. Ook zo leer je elkaar kennen.

  1. djaktief schreef:

   Er zit altijd heel veel wijsheid in jouw reacties. Ik ben in ieder geval dat we elkaar hebben leren kennen in de schrijvende vriendengroep.

   1. omabaard schreef:

    Een ‘wijsheid’ die me de ene dag beter lukt dan de andere. Twijfels horen bij mens-zijn.

  2. MyriamC schreef:

   In mijn vriendenkring ook niet. Ik zou me veel minder vrij voelen om over bepaalde zaken te schrijven. Ben trouwens ook blij met mijn blogvrienden.

   1. omabaard schreef:

    Vrijheid in schrijven is voor mij ook heel belangrijk. Twee werelden, ze zijn allebei heel boeiend.

 5. Neeltje schreef:

  Op wereldniveau zijn we vaak onzichtbaar. In je directe omgeving ben je uniek, dierbaar, zichtbaar en waardevol. Is het niet dat het daarom draait. 🍀

  1. djaktief schreef:

   Je hebt gelijk. Ik worstel. Jij bent wijs.

   1. Neeltje schreef:

    Worstelen doen we allemaal op zijn of haar tijd. Wijsheid dragen we allemaal mee. De balans vinden is waar we allen naar op zoek zijn. Ieder op zijn of haar weg. Dat we onderweg fijne ‘medewandelaars’ vinden zijn cadeautjes. Die dragen ons een stukje mee.

 6. Sandra schreef:

  Wat een prachtige foto/selfie van jullie ! En verder: spiegel je niet aan andere overzichten, je hebt je eigen stijl en ik kom graag lezen.

  1. djaktief schreef:

   Dankje Sandra. De chaos wedijvert met de behoefte aan samenhang en zin. Helemaal in deze tijd. Ik besef wel dat dit te laten zien misschien mijn stijl is: mijn pogingen er wat van te maken en dat op te schrijven.

 7. Samaja schreef:

  Ik volg je gewoon via de wordpress reader, werkt prima! Ik begrijp wel dat je voorzichtiger wordt hoor. Er zwerven rare mensen rond op het internet…

  1. djaktief schreef:

   Dat kan alleen als je een WordPress account hebt. Ik schrijf over van alles en heb (daarom?) heel veel verschillende lezers.

 8. Samaja schreef:

  Dank voor de vermelding overigens 🙂

  1. djaktief schreef:

   Regelmatig kom ik nog eventjes ‘buurten’ bij jou.

 9. Ik schrijf over wat op het moment in mij opkomt, vaak aan de hand van foto’s die ik heb gemaakt, soms doordat ik wil laten zien/horen wat ik op dat moment belangrijk vind. Het zijn mijn schrijfsels, kleine dingen die ik van belang vind. Niemand hoeft me te volgen 😉 maar leuk is het wel, de interactie met medebloggers, waarvan een aantal echt blogvriend(in) is geworden. Er zit dus geen echte ‘lijn’ in mijn schrijven, maar dat is goed zo 😉

 10. djaktief schreef:

  Reacties op een blogbericht zijn meestal als kersen op op de taart. Het is helaas onmogelijk iedereen terug te volgen. Ik verander regelmatig waar ik lees, ook omdat ik zelf verander. Een blog is in de eerste plaats voor wat je zelf kwijt wilt.

 11. Mrs. T. schreef:

  Nog gefeliciteerd met jullie trouwdag! Of had ik dat al een keer gedaan? Ach nou ja, wat maakt het ook uit. Felicitaties zijn altijd welkom. Toch?

  1. djaktief schreef:

   Bedankt, de vorige keer was volgens mij vorig jaar.

 12. AnneMarie schreef:

  Plannen maken voor de fietsvakantie. Heerlijk. Ondanks of misschien wel dankzij corona vinden we weer een hele andere weg om er opuit te gaan.
  Bloggen, het lukt me bijna niet meer. Teveel andere bezigheden. Wel jammer maar het is even niet anders.

  1. djaktief schreef:

   Bij iemand anders schreef ik vandaag dat het echte leven altijd voorrang heeft op het bloggen. Geniet van je bezigheden.

 13. veronique schreef:

  Het is ontspannend om jouw blog te lezen, altijd optimistisch. Heerlijk

  1. djaktief schreef:

   Dankje, fijn dat je het blog kon terugvinden.

 14. Toos schreef:

  Leuk om hier weer eens van alles te lezen.
  Jullie fietsen er ook flink op los en dat is niet gek natuurlijk, want waar kun je nu beter zijn dan buiten.
  Lijkt me een mooie fiets vakantie te worden, langs rivieren is het zo mooi.
  Wij aten deze week ook voor de eerste keer asperges, jammie !
  Succes met je oefeningen.

  1. djaktief schreef:

   Dankjewel Toos. Het lukte mij niet om bij jou een reactie te plaatsen. Ik vond het zo knap dat jullie er 3000 km op hadden zitten.

 15. Toos schreef:

  Maar je reactie staat er wel op hoor, uiteindelijk toch gelukt

 16. saturnein schreef:

  Je relativeert wat je doet zó uitbundig, mij doe je niet geloven dat het niets voorstelt, wat je allemaal doet. Ik heb een beetje hetzelfde “syndroom” als jij: alles wat ik kan, heeft weinig “economische waarde”. Ik vind dat vreselijk jammer, want het zorgt ervoor dat ik nu mijn draai niet vind in hoe ik verder moet met mijn leven. Wat ik graag doe, brengt niet op. Wat ik niet graag doe, brengt wel op, maar ik heb er zó geen zin in…

  1. djaktief schreef:

   Het weegt in deze tijd ook allemaal zwaarder door. Ik denk dat herkenning en erkenning nu ook op een heel laag pitje staat. En verder is mijn jeugd bepalend geweest over hoe ik over mezelf denk.

 17. Affodil schreef:

  Helemaal met Saturnein eens. En als je nog eens aan de ovekant gaat fietsen: laat het weten, dan kom ik aan onze kant staan wuiven! 😉

  1. djaktief schreef:

   Ik zal het proberen te onthouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s