Mooi of niet

Het is maar hoe je iets labelt toch? Vanochtend lag ik vanaf ca. 04:30 uur wakker. Dat gebeurt regelmatig. Soms pak ik een boek en een hoofdlamp om dreigende gedachten weg te jagen met de woorden van de schrijver, soms duik ik diep in het warme dekbed en probeer te ontspannen en niet te denken. Als dat allemaal niet werkt omdat de gedachten me aanvliegen en ik mijn man niet wakker wil verontrusten met mijn gedraai en geworstel dan ga ik er maar uit. Van mezelf mag ik niet vóór 05:00 uur opstaan want de kans bestaat dat het dan morgen en overmorgen van kwaad tot erger wordt. Afijn even na vijven stond ik op en liep naar de badkamer waar ik mijn gewicht controleerde en mijn tanden poetste. Daarna naar zolder om de was in het washok op te vouwen. Dat is al vast weer van mijn lijstje vandaag. Twee dingen kapot en twee dingen om te strijken. Hup naar de werkkamer en gelijk aangepakt en afgehandeld. Vervolgens naar beneden en het water opgezet voor de thee. Geen geduld om te wachten dus maar gelijk de afwasmachine leeggeruimd. Onderwijl gleden talloze blogtitels door mijn hoofd afgewisseld met ‘hoe laat zal ik naar de sportschool’ …… ‘toch maar een afspraak maken bij de dokter om te vragen naar wat ik nu moet met die uitslag van het bevolkingsonderzoek’ …..’ welke oefeningen zal ik nu gaan doen voor die pijn in mijn ellebogen’ ….’ misschien beter eerst naar de fysio of een mailtje met vragen sturen’…..

06:30 uur Computer aan; thee en bloggen maar. Waar zullen we het eens over hebben? Zal ik schrijven dat ik het leven moeilijk vind momenteel en vol met al die medische dingen. Dat gehoorapparaat dat nog steeds niet helemaal goed is ingesteld ….. dat teleurstellende consult bij de SMA sportfysio die mij tussendoor te verstaan gaf dat ik er nog lang niet was als de oefeningen mij moeite kosten terwijl hij een ander instrueerde….. die uitslag van dat onderzoek die 7% van de deelneemster krijgt ….. Nee dat is te negatief allemaal en straks denken ze dat ik ……. NIVEA Dorothé (Niet Invullen Voor Een Ander) maar laten we het toch maar over wat anders hebben want iedereen is down door de regen van afgelopen week, de eindeloze coronapandemie en er zijn teveel mensen echt ziek. Alles wat je aandacht geeft groeit immers, dus gewoon kijken naar andere dingen. Die zijn er immers ook. Ja ze zijn klein en onbetekenend maar toch…. spotlight erop en het andere wordt minder belangrijk.

Daar gaan we dan…… de foto’s van afgelopen week even downloaden om het geheugen en dit blog op te frissen. Trouwens keigoed van je meid dat het je al 5 dagen op rij gelukt is om minimaal een uur per dag aan dat fietsvakantiefotoboek (wat een woord) te werken. Nee niet je verliezen in het uitsorteren van alles: beelden maar gewoon verkleinen, plaatsen in WordPress en er wat over wauwelen, dan kun je over een uurtje tevreden de krant en je smartphone pakken tijdens het ontbijt en dan gelijk door naar de sportschool voor sessie nummer zoveel van die SMA-oefeningen.

Zo 7 uur al weer; manlief is wakker en komt me knuffelen en nieuwe thee inschenken. Nu een beetje doorzetten en niet alles perfectioneren want dat schiet niet op. Bovendien wie leest er nou eigenlijk dat blog van jou? Zoveel bijzonders staat er niet in en iedereen heeft genoeg aan zichzelf deze decembermaand.

Eerst even over het Atelier waarvoor mijn zus twee oude bedlades op maat maakte zodat ik meer ruimte heb om mijn lopende projecten op te bergen. Het verwijderen van de chaos om me heen vermindert de druk en geeft meer plezier in het naaiwerk. Het was trouwens heel fijn dat mijn zus er was. Gewoon gezellig eten en drinken en praten over projecten en plannen en nog even naar De Plantenhal voor een kerstboom.

Eerder deze week lukte het ook om het project trap af te krijgen. De lelijke zwarte vlek is er niet meer en de trap glimt je tegemoet. Het was wel lastig want we moesten 4 dagen grote stappen maken – stap op de plakkers – omdat ik de traptreden om en om had gelakt. Fijn dat dat af is. Slim dat je de lak met een kous gezeefd hebt, dan kun je zonder kans op brokkeltjes binnenkort de stoeltjes doen. Niet uitstellen want de kwaliteit van de lak is niet super meer. Tussendoor heb ik ook de handvatten van het badkamermeubel geverfd maar niet alles hoeft op de foto toch? Nou ja het is wel een soort schouderklopje dus vooruit maar. Wie het kleine niet eert….

Ook nog maar even wat plaatjes toevoegen van de naaisels van de afgelopen tijd. Het is wel duurzaam al zijn het geen projecten om uitgebreid over te schrijven. Ik maakte een nieuwe rits in mijn jack zonder de oude rits eruit te halen. De stof is daarvoor nl. te kwetsbaar. Ik stikte de rits gewoon over de oude heen, vlak langs de tandjes en daarna door. De uiteinden had ik netjes weg-/omgevouwen.

En ik maakte twee nieuwe boordjes in bestaande pyjama’s zodat ze lekker warm zitten aan mijn hals na de zoveelste nachtelijke zweetaanval. Ik zou dat die overgang eens overging.

Laat ik dan ook nog maar even laten zien hoe ik als kouwkleum warm blijf achter de pc met de afgeknipte en omgezoomde mouwen met een elastiekje erin. En als ik echt lang zit dan trek ik mijn dekenjas aan. Het ziet er niet uit maar in een zwaai kan ik hem uitdoen. Kan mij ook weinig schelen eigenlijk als ik het maar lekker warm heb zonder de verwarming extra hoog te hoeven draaien.

07:50 uur… nog 10 minuten en dan ontbijten en dan naar de sportschool. Snel nog wat beelden uit de tuin. Ik heb dit jaar de dahlia’s echt behandeld zoals het moet: schoonspoelen, drogen en daarna opbergen in turfmolm en met kranten bedekken. Ik gebruik er fruitkistjes/schoenendoos en papieren tasjes voor, dan kun je tussendoor gemakkelijk controleren of het allemaal nog wel goed gaat. De knollen kunnen in de kistjes ook makkelijk ‘voortrekken’ hoop ik.

En gisteren was het eindelijk weer om de pas gekochte planten in de tuin te poten. Ik had ze al meer dan een week in huis maar het regende zo verschrikkelijk veel dat ik bang was dat ze weg zouden spoelen. Bij ‘Het kwekerijtje had ik op afspraak de volgende planten gekocht: lampenpoetsersgras, duizendknoop, ijzerhard, pijpenstrootje en schildpadbloem. Het valt helemaal weg nu maar in de toekomst zullen ze flink groeien. De overige grassen (festuca’s) die ik eerder had gepoot waren niet geschikt voor de kleigrond. Wat er nu nog is heb ik in potten op potgrond gezet op advies van de dame van het kwekerijtje. We gaan zien wat het wordt. Zo de foto’s erin en dan ben ik gevlogen. De typfouten dat zie ik later nog wel of niet. 😉

Oh ja, de titelfoto….. laat ik maar die nemen van de lidcactus van mijn moeder – ouder dan ik ben dat vertelde ik al eens – die dezer dagen weer staat te shinen. Ze is zo mooi nu. Maar die zette ik deze week al op Instagram, dus ik zal haar niet ‘uitlichten’ ander komt ze 2 keer in mijn Twittertijdlijn bij het publiceren van dit blog. Toch even opletten wat je doet Dorothé – ook al ben je weinig meer op ‘de socials’ momenteel. Kappen en wegwezen hier nu…..

41 reacties Voeg uw reactie toe

 1. saturnein schreef:

  Gelezen en geglimlacht om je gedachtengangen. Thanks 🙂

  1. djaktief schreef:

   Bedankt het me te laten weten.

 2. sabinehaarlem schreef:

  Ha! Ik lees je blogs. Met aandacht en liefde, omdat ik je struggles met je gezondheid en het dagelijks leven herken en omdat ik respect heb voor hoe je het doet.Dus. Lekker blijven schrijven en dat innerlijke stemmetje negeren.  Zou zo’n fysio het negatieve effect van zijn opmerking en handelen door hebben? Ik vermoed zomaar van niet. Soms helpt het om er op terug te komen. Je hebt tenslotte baat bij de oefeningen maar niet bij een vervelende sfeer. Dat te vroeg wakker worden herken ik wel. Ik ga dan ook uit bed, wat lezen en vaak val ik alsnog in slaap op de bank. Heb het vooral als mijn hoofd te vol is. Zo’n uitslag zou mijn hoofd zeker vol maken. Bellen dus, met je huisarts. Verzonden via Yahoo Mail op Android

  1. djaktief schreef:

   Al vele acties ondernomen vandaag die tot mogelijke oplossingen kunnen leiden. Bedankt voor je aanmoediging en compliment. Het gaat niet zomaar.

 3. omabaard schreef:

  Ze worden niet voor niets muizenissen genoemd. Ze blijven malen in het hoofd en eigenlijk brengt dat maken je vaak geen stap dichter bij de oplossing. Manlief beweert een ‘gedachten op nul’ knop te hebben, maar waar vind je die?
  Goed en leuk bezig blijven is dan de boodschap, je focussen op wat je blij maakt. Niet eenvoudig, maar het lukt je wel.

  1. saturnein schreef:

   We hebben het daar nog niet zo lang geleden eens over gehad bij mijn ouders aan tafel. En mannen kunnen dat dus écht, ik wilde dat nooit geloven. Maar Herman kan dat, Meneertje Mertens kan dat. Vroeger, als ik mijn ex vroeg: waar denk je aan, en hij zei: “niks”, dan geloofde ik dat niet. Maar mijn zoon kan het dus ook. Algemene consensus: mannen hebben een “gedachten op nul” knop, maar waar die precies zit… geen idee.

   1. omabaard schreef:

    Ik denk het ook, want mijn zonen kunnen het ook en zelf blijf ik zoekende…. Zinloos dus lees ik nu😉

   2. djaktief schreef:

    Ben het niet met het veralgemenen eens. Manlief hier heeft niet zo’n knop en onze 3 jongens ook niet. Net zo min als een aantal mannelijke vrienden. Wel fijn dat jouw man dat kan.

    1. MelodyK schreef:

     Kleine wijziging in Karels adres

     Afdeling is B-0

     Vrijdag gaat hij (als alles goed gaat tenminste) het ziekenhuis uit naar een andere locatie om te revalideren)

  2. djaktief schreef:

   In de ogen van anderen zijn het muizenissen.

   1. omabaard schreef:

    Ik begrijp nu pas je probleem met het woord. Er zijn verschillende definities van het woord. Ben het even gaan opzoeken. Jij interpreteert het als tobben over kleinigheden. Ik bedoelde de andere : ‘zwarigheden waarvan men het hoofd vol heeft’.

    1. djaktief schreef:

     Dankjewel. Ik weet dat je altijd het goede met me voor hebt. Vlaams en Nederlands verschillen toch in veel opzichten.

     1. omabaard schreef:

      Daar kan je gerust in zijn. Ik zal nooit een negatief bedoelde reactie geven. Dan schrijf ik liever niet.

 4. Monique schreef:

  Soms dwaal ik door je blog, soms lees ik hem aandachtig en denk ik waar haal je de tijd vandaan!!!! Heerlijk om al jou dagelijkse dingen te lezen, en hopelijk is het niets ergs van het bevolkingsonderzoek.

  1. djaktief schreef:

   Tot nu toe nog niet.

 5. Matroos Beek schreef:

  Ik denk dat we nu allemaal met muizenissen zitten. Want wie wordt er nu nog gespaard van het vreselijke virus? Gelukkig hier nog niet in huis, maar zoveel collega’s, en vooral mijn zwager die met Corona ligt te vechten voor zijn leven… 😞
  De banale dingen des levens houden ons op de been, doen wat je graag doet leidt af. Doe zo verder Dorothé!

  1. djaktief schreef:

   Met het woord muizenissen dat nu door iedereen in de reacties gebezigd wordt heb ik moeite. Misschien vat ik het verkeerd op. Veel beterschapswensen voor je zwager en sterkte voor jou en zijn naasten.

   1. Matroos Beek schreef:

    Nu ik de reacties van de anderen lees, kan ik dat plaatsen. Qua taal beoefen ik meer het Vlaams Nederlands dan het Nederlands Nederlands. Het zijn inderdaad geen luchtige Nederlandse muizenissen, het zijn eerder de Vlaamse zwarigheden waarvan men het hoofd vol heeft.

    1. djaktief schreef:

     Ik zal geen muizenissen meer hebben over muizenissen na jullie uitleg.

 6. veronique schreef:

  Zo vroeg wakker en dan meteen zo actief. Dat doe ik je niet na. Ben een zeer goede slaper, ga rond half 12 naar bed en altijd om half 8 wakker en dan sta ik op. Dan begint bij mi ook de afwasmachine ontruimen, tafel dekken, krant uit de bus halen en dan ontbijten. Zo actief als zij bent, lukt mij niet.

  1. djaktief schreef:

   Sinds de overgang slaap ik heel erg slecht door de opvliegers helaas. Na mijn diepste slaap kom ik in een lichter waaruit ik vaak ontwaak. Ieder heeft haar/zijn eigen ochtendritueel.

 7. Van slapeloosheid en muizenissen heb ik gelukkig geen last. Ik ga naar bed, draai me in mijn favoriete slaaphouding en dan ben ik binnen een paar minuten vertrokken.
  Hoewel er weinig reden is voor uitbundige vrolijkheid, ga ik overdag gewoon mijn gang met mijn eigen ditjes en datjes zoals ik dat voor de coronacrisis ook al deed. En dat bevalt me nog steeds goed.

  1. djaktief schreef:

   Je hebt gelukkig geen last van de vrouwelijke hormonen. Inslapen is hier ook geen probleem, maar de interne thermostaat staat bij dames in en na de overgang vaak te strak afgesteld waardoor het 2e deel van de nacht veel lichter wordt geslapen. Fijn dat je ondanks alles je weg vindt en dat het je bevalt.

 8. Karel schreef:

  Wat een drukte op de vroege ochtend pppffftt

  1. djaktief schreef:

   Dit is toch rustig?

   1. Karel schreef:

    zo heerlijk rustig 😇

 9. Samaja schreef:

  Die dekenjas lijkt me heerlijk!

  1. djaktief schreef:

   Dat is hij ook. Het is echt heel eenvoudig te maken.

 10. Mrs. T. schreef:

  Mooi hoe je met jezelf in gesprek bent. Lief zijn voor jezelf (en blijven!) is heel belangrijk.

  1. djaktief schreef:

   Selfspeak dat deed ik ook altijd tijdens het hardlopen trouwens.

 11. nathalie schreef:

  Wat een onderhoudende blog heb je toch. Ik kom hier heel graag lezen.

  1. djaktief schreef:

   Dankjewel Nathalie. Je reactie had ik om een of andere reden over het hoofd gezien. Het is fijn om te weten.

 12. Drukke gedachten heb je. Bewonderenswaardig hoe je elke wakkere minuut weet in te vullen

  1. djaktief schreef:

   Ik luier ook heel veel tijd hoor en stel veel dingen uit.

 13. Neeltje schreef:

  Ik lees je en schouderklopje dik verdient. Heerlijk zo’n dekenjas. En ziet er lekker warm uit.

  1. djaktief schreef:

   Als kouwkleum kan ik beamen dat hij lekker warm zit.

 14. rietepietz schreef:

  Tjonge, wat heb je al veel gedaan eer ik uit bed stap. Soms ook wel voeger dan me lief is maar 5 uur vertik ik.
  In ieder geval ben je reuze goed in jezelf “in de hand houden”, heel knap. Zo’n heerlijke dekenjas is een feestje en ergens heeft het wel iets “chique’s” als je zo op die foto zie.

  1. djaktief schreef:

   Hij zit lekker warm en het scheelt in de stookkosten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s