En nou is het genoeg

IMG_20180127_154746309_1

Afgelopen zaterdag waren manlief en ik even op de fiets naar Rotterdam om een kijkje te nemen bij de World Press Foto 2017  (gratis toegang nog tot 9 februari a.s.). En behalve de tentoonstelling zelf zag ik deze tekst op het spiegelkunstwerk. 

IMG_20180127_150643991-01

Het was lekker om te fietsen, de foto’s te bekijken – die overigens erg deprimerend waren over allerlei werelddrama’s en andere ellende –  en me te verbazen over de herinrichting  van de kerk met o.a. die tekst dus. Het was er ook behoorlijk druk, dus ik doe dat op een rustig moment nog wel eens even over.

Samen onderweg praten wij veel meer dan thuis. Ik weet niet of jullie dat ook hebben. En een kopje koffie erbij voor mij en een biertje voor manlief in Dudok waar we herinneringen ophaalden aan de tijd dat het net geopend was in 1991 – toen wij nog in de ‘date-fase’ zaten. We zouden zoiets veel meer ‘moeten’ doen.  Ik maakte nog een foto van de achterkant en realiseerde me toen pas dat er gewoon woningen boven waren. Natuurlijk zocht ik thuis weer een en ander van de geschiedenis van dit monument op (klik)

IMG_20180127_164226391_1

Tegen de wind in fietsten we terug naar huis en vervielen weer in onze routine. Daar is op zich niks mis mee maar ik ben al een tijdje niet zo tevreden dat er zo weinig uit mijn handen komt. Ik ben veel te vaak met mijn smartphone bezig. Ik vind het leuk om blogs te lezen en social media bij te houden, vooral Instagram. Ongemerkt slokt het heel veel tijd op, ben ik stukken dag kwijt zonder productiviteit of activiteiten waaraan ik echt wat heb. Nou moet niet alles productief zijn want slapen, eten etc. is ook belangrijk maar jullie begrijpen wel wat ik bedoel.

Nou heb ik de app Space geïnstalleerd om in een beetje van mijn telefoonverslaving af te komen. Ik begon er zondag mee en toen leek het nog mee te vallen met mijn verslaving maar inmiddels is wel duidelijk dat ik veel te vaak naar mijn smartphone grijp. De app geeft aan hoeveel minuten je hem gebruikt, hoe vaak je hem ontgrendelt en je kunt ook zien hoeveel minuten per app je gebruikt. Je kunt allerlei dingen instellen en blokkeren maar dat wil ik niet. Ik krijg alleen de reminder als ik 10 minuten on line ben van: ‘is het geen tijd om eens terug te keren in the real world Dorothé’.

Ik denk dat bij mij de meeste tijd zit in het reageren op berichten, het maken en plaatsten van Instagramfoto’s en de reacties daarop weer lezen. Dat zijn dus de dingen die ik nu in de februarimaand achter wege wil laten. Ik blijf wel zelf bloggen en blogs lezen maar verder wil ik eigenlijk social media maar 1x per dag checken. Omdat mensen mijn blogs via diverse kanalen volgen zal ik wel de publicatieknop van WordPress gebruiken en alleen een foto plaatsen op IG als er een nieuwe blog is.

Als je je afvraagt waarom ik niks op je blog, update schrijf dan weet je hoe het zit. Maar waarschijnlijk zit je ook totaal niet te wachten op mijn reactie, mening of like (of ben je net zo verslaafd als ik). Een maand moet te doen zijn toch? Kijken wat het me voor inzicht geeft en of het helpt. Ik had eerst al heel veel dingen gewist en ontvolgd maar dat helpt bij mij onvoldoende.

IMG_20180131_135343198_1

Er zijn nog zoveel dingen die ik wil doen of moet doen van mezelf. Vorig jaar had ik een heel plan maar dat werkte maar gedeeltelijk. Ik leg de lat dan vaak veel te hoog. Ik ben nu via So Chicken bezig om uit te vogelen waar ik gelukkiger van word en wat ik beter af kan stoten. Ik ga daar denk ik niet over bloggen. Dat is een heel proces dat heel wat tijd vraagt. Het mooie van die methode van So Chicken is dat het in kleine stapjes gaat en dat je zelf bepaalt wat haalbaar is. Het spreekt mij aan omdat het geen eindeloze to do lijst is maar dat ik zelf kan kiezen wat ik doe en wat ik laat en daar de consequenties van draag. Maar misschien schrijf ik er bij gelegenheid toch wel wat over.

IMG_20180131_161815164_1

Verder heb ik een start gemaakt met minder zooi eten. Op een of andere manier ben ik toch weer in gevecht met de kilo’s. Het zijn er al drie geworden die ik er per se af wil hebben. Ik heb dan wel geen echte cyclus meer maar nog wel degelijk last van hormonen en de daarbij behorende behoefte aan zoet. Ik stil die momenteel nu met banaan bij de koffie maar ook met gekookte rode bieten en worteltjes. Ik mag verder alles eten van mezelf maar ik wil dus vooral die zoet-behoefte ombuigen komende maand.

IMG_20180131_095922240_HDR_1

En natuurlijk blijf ik doorgaan met veel andere dingen zoals lekker sporten. Deze foto maakte ik na de duurloop met John. Het was winderig voor de zoveelste keer maar we hebben toch weer 12 km afgetikt.

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Menck schreef:

  Nooit gedacht dat cyberfrenie zo hard zou toeslaan bij jou. Het lijkt me inderdaad tijd voor een digitale detox. Ik herken me in ieder geval allerminst in wat je (be)schrijft. Oef.
  😉

 2. Matroos Beek schreef:

  Ik vind dat ik teveel tijd steek in het lezen van blogs en het reageren, waardoor ikzelf soms niet aan bloggen toekom. Ik moet dat ook een beetje minderen. Verder mail ik veel en ben ik veel bezig op de p.c., maar dat is meestal werkgerelateerd.
  De smartphone gebruik ik weinig. Tenzij voor fotografie. iPad gebruik ik meer, maar het handigst blijft toch de desktop.
  In ieder geval zit ik ook teveel achter het scherm. Bloggen, internetwinkelen en mailen. Gelukkig geen social media.
  Ik wens je veel succes met het afkicken.

 3. Kakel schreef:

  Het geluid van mijn telefoon staat standaard uit dus dan pak je ‘m ook niet zo snel. Wel goed dat je het onderkent en actie onderneemt.
  Wat een geweldige site van So Chicken, dankjewel.
  Groetjes

 4. thuisbijdewilliams schreef:

  Ik herken het wel;-) ik ga so chicken eens goed bekijken. Succes met de kilo’s!

 5. KnutzEls schreef:

  Die schermpjes vreten inderdaad veel van je tijd weg, ook bij mij. Ik probeer het te beperken. Maar het bloggen vind ik zo leuk, dat blijf ik doen. En verder heb ik het gewoon druk met heel veel andere dingen. Niks belangrijks, maar toch. Een uurtje knutselen is niet echt onmisbaar, maar ik heb er wel veel plezier in.

 6. kliefje schreef:

  Meteen even doorgeklikt, nooit van gehoord. Klinkt goed.

 7. Mrs. Brubeck schreef:

  Hé jakkes, banaan bij de koffie??? 🙂 🙂

 8. Morgaine schreef:

  Voor mij is het heel simpel, op mijn mobiel heb ik alleen what’s app voor de familie en FB staat erop, geen mail, geen blogs, dat kan niet eens ivm het ram en te oude foon. Hiermee start ik de dag elke dag achter de laptop, en verbruik zo’n twee uurtjes ongeveer aan een blog maken en reageren of alleen reageren zoals nu, en dan stop ik ermee, langer lukt mij ook niet. Echter maakt het ook, als ik weer thuis kom van werk, dat ik vaak de laptop nog uit laat, en zo mijn tijd anders in deel en misschien, als ik wel thuis ben, tussendoor even kijk, soms lijkt het dan ook, dat ik altijd erachter zit omdat ik dan net weer reacties heb gehad, hahaha call it intuition 😉

  X

 9. Veronique Hermans schreef:

  ik lees je graag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s