Loopplannen

loopplannen

Dit ga ik niet allemaal doen hoor…. het zijn plannen en de toelichting staat hier

Al in november vorig jaar las ik op diverse hardloopblogs de plannen voor het komende jaar. Ik wist dat ik in ieder geval niet de 010-marathon wilde lopen omdat ik de voorbereiding te zwaar vindt en de impact op mijn leven en ons gezin te groot. Bovendien ben ik niet zo’n ‘wedstrijdtijger’. Ik loop eigenlijk altijd beter als erg geen tijdsdruk is. Zo haalde ik bijna mijn PR tijdens de training op de dubbele Brienenoord, terwijl ik er in de Bruggenloop zelf niets van bakte zoals je hier en hier terug kunt lezen. Voor 2013 had ik eigenlijk dus niks in de planning behalve kennismaken met trail in de Weblogloop van Tiny, supporteren bij de 010-marathon en vrijwilligerswerk bij de Ladiesrun Rotterdam. Verder wilde ik gewoon wat lokale en/of kleinschalige wedstrijdjes doen en in dat kader liep ik al de ontbijtloop van de Energieladies.

logo-hardloopkalender

Om te plannen heb ik eerst een account aangemaakt bij de hardloopkalender. Ik gebruikte die wel om loopjes te zoeken maar als je een account hebt kun je die ook opslaan. Je bent dan nog niet ingeschreven, dat moet je later doen. Je zit er dus nog niet aan vast. Met één klik ben je echter op de site van het evenement en je kunt je ook abonneren op informatie erover. Nu krijg ik al behoorlijk wat loop- en andere mail dus dat heb ik maar even gelaten.

d143d77a29-Flyer1

Omdat ik – ondanks het genieten van snowrunning- erg veel zin heb in de lente begin ik dus volgende week zondag om 12.00 uur met 10 kilometer rennen in Albrandswaard met de Lenteloop.

nlml2

Dan gaan we op 24 maart naar Leiden waar om 10.30 uur een trimloop start voor drie ronden van 7 km in het Park Cronenstein, oftewel bijna een halve marathon. Die PCC-loopjes worden trouwens iedere maand gelopen en informatie vind je hier. Het is de bedoeling dat ik dan met buurvrouw Pauline ga lopen. Zij loopt veel sneller dan ik maar heeft nog niet zoveel lange afstanden in de benen.

LEIDEN-MARATHONvredesmarathonvan oers marathonspark

Pauline wil graag eens een marathon doen maar heeft weinig gelegenheid om zo’n 18 wekenprogramma af te werken en ik heb daar dus ook niet meer zo veel puf in. Wij willen nu proberen vanuit de basisconditie van de halve marathon (+ een keertje een 30-loop) op ons dooie akkertje dit jaar een marathon lopen. Zelf weet ik heel goed wat een marathon in houdt, dus het wordt puur uitlopen en als dat er niet in zit dan stappen we uit als we niet meer verder kunnen. No risks… het is gewoon kijken hoe ver we kunnen komen op deze manier. Dat avontuur zou – afhankelijk van onze conditie die maand –  kunnen plaatsvinden op een van de volgende dagen:

26 mei in Leiden bij de Leiden Marathon 
22 september in Den Haag bij de Vredesmarathon
27 oktober in Etten-Leur  bij de Van Oers Marathon Brabant
15 december in Spijkenisse bij Spark

Verder wil ik nog wat aan mijn basissnelheid doen en mijn wedstrijdpotentie verbeteren. Dat kun je het beste oefenen in echte wedstrijden en daarom staan er dit seizoen best wat in de planning. Ik weet niet of ik ze allemaal ga doen, dat zal ook van het herstel afhangen.

oude maasloop

Tweede paasdag 1 april om 11.00 in Barendrecht wil ik met de Oude Maasloop de paasbrunch een beetje weg te werken 😉
ddd2013_160
De week daarop in is in Dordrecht op 7 april om 13.00 uur bij Dwars door Dordt en ik heb gehoord dat dat een heel snel parcours is, dus ik hoop op een verbetering van mijn PR  (51:54 uit 2011).
goede doel marathonlogo
Op 14 april schreeuw ik de longen uit mijn lijf en klap ik mijn handen stuk langs het parcours van de Marathon van Rotterdam. maar ren ik geen stap. Ik kan daar verder nog over melden dat oudste zoon Jelle (grote krullenbol) daar vrijwilliger is bij de drankpost op 25 km Laan op Zuid waar hij jaarlijks met zijn scoutingclub vanaf  ’s ochtends vroeg in de weer is.
soeploop
Op 20 april om 10.30 in Barendrecht doe ik de Soeploop bij de Energieladies (ook hier vaak info) omdat ik deze Roparunners een warm hart toe draag maar ook omdat de ontbijtrun in januari erg gezellig was.
breakfastrun hia
Dan is het tijd om een nieuwe ervaring op te doen want ik wil om  op 30 april Konininginnedag om 06.00 uur !!! starten in de Breakfastrun in Hendrik Ido Ambacht, terwijl ik absoluut geen ochtendloper ben. Een experiment dus om uit te testen hoe ik rennen voor dag en dauw ervaar.

LEIDEN-MARATHONladies run rotterdam

Dan volgt een wat kalmere periode met het oog op die marathonplannen op 26 mei in Leiden en ook daarna heb ik geen wedstrijden gepland ivm het herstel dat dan nodig is. Twee weken later op 8 juni ben ik wel vrijwilliger bij de Ladiesrun Rotterdam.
lions rottemerenloop
Als ik me goed voel dan loop ik wel de Lions Rottemerenloop op 15 juni om 14.00 uur. En als de marathon niet is doorgegaan dan wil ik loopje zeker eens doen omdat het parcours me heel erg aantrekt.
rotterdam ekiden
Maar dan heb ik een evenement gezien dat me heel erg aanspreekt. Op zaterdag 6 juli om 12.00 uur vindt er een estafettemarathon plaats waarvoor ik ga proberen een team bij elkaar te krijgen: Rotterdam Ekiden  Het gaat dus om een marathon in etappes door 6 teamleden die respectievelijk 5km- 10km- 5km- 10km- 5km- 7,195km lopen. Het is dan ook al de tijd dat het erg warm kan zijn. Qua afstand spreekt me een maximum van 10 km me dan meer aan. Daarna wordt het tijd om te gaan genieten van de zomervakantie, maar de loopschoenen gaan uiteraard gewoon mee.
rottemerenloop kieviten
Na de zomer hebben we nog een Rottemerenloop waar je kunt kiezen uit een halve marathon en de 10 km op 7 oktober 11/11.15 uur, maar daarvoor moet ik eerst weten hoe de conditie dan is na de vakantie en hoe het met de marathonplannen staat. Het is wel de bedoeling om aan de start te verschijnen in ieder geval.
bruggenloopspark
Voor het najaar staan er nog maar heel weinig evenementen op hardloopkalender. Ik wil in ieder geval verschijnen aan de start van de Bruggenloop op 8 december ’s middags omdat het een hele leuke loop is én omdat ik me wil revancheren voor afgelopen editie. En dan staat Spark op 15 december als laatste loopje voor 2013 op de agenda voor een nog nader te bepalen afstand.
NB… nu ik dit de volgende dag terug lees vind ik wel dat ik op moet passen om geen ‘wedstrijdtijger’ te worden 😉

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Check, laan op zuid, 25 kilometer, krullebol 🙂

 2. RunningHans schreef:

  Je plannen zijn goed zeg. Ik ga je zeker ergens zien. Waarschijnlijk ben ik pacer in Leiden. Weet nog niet welke groep. Succes met keuzes maken

 3. Saskia schreef:

  Hallo Dorothe,

  Ja, leuk hè zo’n jaarplanning! Mijn jaarplanning ziet er zo uit:
  14 april: AV Weert Halve Marathon (10 km)
  9 juni: Maastrichts Mooiste (15 km)
  1 september: Tilburg Ten Miles (10 EM)
  17 november: 7 Heuvelenloop Nijmegen (15 km)
  31 december: AV Weert Oliebollenloop (10 km)

  En dan maar hopen dat ik blessurevrij blijf….had in 2011 een flinke hamstringblessure, die begin vorig jaar ook weer opspeelde, maar gelukkig niet heeft doorgezet.

  Ik volg je blog sinds kort, erg leuk om een medeloper te volgen!

  Groetjes,
  Saskia

  1. djaktief schreef:

   Hoi Saskia,

   Jij woont denk ik zuidelijk aan de locaties te zien 😉 Een planning is handig, maar normaal heb ik hem niet zo nodig en loop ik gewoon maar enkele wedstrijden per jaar.

   Vrouwen en hamstrings dat is soms lastig. De mijne zijn verbeterd door fitnesstraining toen ik al weer helemaal blessurevrij was, maar ik heb destijds ook wel een jaar last gehad van een scheurtje. In december had ik andere hamstringproblemen na een wedstrijd en toen heb ik een maand niet gerend.Laten we hopen blessurevrij te blijven.

   Keep running, groetjes,

   Dorothé

   1. Saskia schreef:

    Hallo Dorothe,

    Bedankt voor je reactie! Het lopen van wedstrijden helpt mij om serieus te blijven trainen, dus ik heb meestal wel een planning. Ik heb er inmiddels nog 2 wedstrijden aan toegevoegd: 25 mei AV Weert Singelloop en 14 september Avondloop Heythuysen. Ben niet zo snel, maar loop met veel plezier!
    Woon zelf in de groenste en sportiefste stad van het land: Weert (www.weert.nl)
    Ik wens jou (en iedere loper!) toe dat we blessurevrij blijven! Niks zo moeilijk als wachten tot je hersteld bent!

    Groetjes,
    Saskia

 4. The Empress schreef:

  Ik neem het me ook voor om te doen… er is echter nog niets van gekomen….
  Goed van je om dit te doen zeg!

  1. djaktief schreef:

   Bedoel je gaan lopen of het plannen van wedstrijden? Ik hoop dat ik je inspireer tot actie, want het is echt goed voor je.

   groetjes,

   Dorothé

 5. isis45 schreef:

  Ik word al moe als ik dit lees. Petje af hoor, ik wilde dat ik half zo veel energie had als jij. Maar ik hoop dat je ze wel met plezier kunt lopen.

 6. Hoi Dorothé,
  Als je kiest voor de vredesmarathon in Den Haag loop je geheid langs het KANJERspandoek. Is dat motivatie genoeg? ; )
  Enneh… ook als je meedoet met de Ekiden bestaat de kans dat je het KANJERspandoek passeert.

 7. Ruud schreef:

  Tsjonge, wat een boel loopjes zeg, daar kan je wel mee vooruit, succes en blijf er van genieten!
  Wellicht zie ik je bij 1 van de marathons; Leiden, Den Haag heb ik in elk geval ook op het programma; Spijkenisse wss weer als pacer….

  1. djaktief schreef:

   Hi Ruud,

   Ik ga maar 1 van die marathons doen hoor, het meest waarschijnlijke is die in mei. In Spijkenisse wil ik eigenlijk niet meer doen dan een halve.

   Je hebt de reden gelezen waarom het er zo veel zijn dit jaar?

   groetjes,

   Dorothé

 8. Zuster Klivia schreef:

  Poeh, jij hoeft je niet te vervelen dit jaar zeg! Wow!

 9. Ada schreef:

  Pffffff…….je hebt genoeg leuke plannen gemaakt !

  En het lijf zal de ene keer beter meewerken dan de andere maar ik hoop dat je ze allemaal met plezier kunt lopen

  Fijne dag !

 10. Tiny Raijmakers schreef:

  Plannen kunnen maar vast staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s